شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۲۲:۴۷
کد مطلب: 17807
۱

شادها سالم‌ترند

شاد بودن هنري است كه نياز به يادگرفتن ندارد. همه مي‌توانند شاد باشند و شاد بودن حق طبيعي است كه خداوند به همه داده است. زندگي در جوامع شهري پر استرس و نگراني و مشكلات آن، شاد بودن را براي بسياري كمرنگ كرده است، اما با همه اين‌ها باز هم مي‌توان بدون هيچ علتي شاد بود. جمله تكراري‌ اما حكيمانه خنده بر هر درد بي‌درمان دوا است، امروز در علم پزشكي و روانشناسي با آزمايش‌هاي مختلف به حقيقت اثبات شده‌اي تبديل شده كه با خنديدن و شاد بودن مي‌توان بر بسياري از بيماري‌ها غلبه كرد.

به گفته پزشكان خنديدن نوعي آنتي‌بيوتيک طبيعي است که همه انسان‌ها با استفاده از آن مي‌توانند بسياري از دردهاي خود را تخفيف دهند. خنده واکنشي است غيرارادي که باعث انقباض هماهنگ 15ماهيچه صورت، تسريع تنفس و جريان خون و در نتيجه افزايش ترشح آدرنالين در خون مي‌شود که تاثير نهايي آن ايجاد احساس لذت و شادابي در فرد است.

خنده ارزان‌ترين دارو
خنده ارزان‌ترين داروي پيشگيري و مبارزه با بسياري از بيماري‌ها است و موجب پايين آمدن ضربان قلب و كاهش فشارخون مي‌شود و از آنجا كه شخص را وادار مي‌کند نفس عميق بکشد، موجب مي‌شود، ميزان اکسيژن بافت‌ها افزايش يابد، لذا موجب طولاني شدن عمر مي‌شود. ‏

دانشمندان انگليسي پس از سال‌ها تحقيقات به اين نتيجه رسيدند که يک دقيقه از ته دل خنديدن معادل ۴۵ دقيقه ورزش، انسان را سر حال مي‌آورد. ‏ اما نكته مهم اين است كه با وجودي كه خنده و شادي درمان بسياري از بيماري‌ها است، ‏ بسياري از مردم هنوز براي شاد بودن برنامه‌اي ندارند يا اگر هم برنامه‌اي باشد، تمايلي به شادي ندارند.

از سويي مسئولان هم در گذشته كمتر به مقوله افزايش شادي در ميان مردم جامعه پرداخته‌اند تا جايي كه رهبر معظم انقلاب در ديدار با مداحان هشدار داده‌اند كه بارها به مداحان اعتراض کرده‌ام که جلسه جشن مولودي را به مجلس عزاداري تبديل نکنند. روضه‌خواني خوب است؛ اما نگذاريد وانمود شود ‌عواطفي که مردم نسبت به ائمه دارند، در گريه و عزاداري منحصر است.
تاثير شادي بر جامعه
عوامل بسياري در شاد نبودن موثر است كه از آن جمله مي‌توان به كمبود اعتماد به يكديگر و فاصله گرفتن مردم از هم به علت كمرنگ شدن روابط صميمي اشاره كرد.
دكتر اميدي، روانشناس در اين باره با تاكيد بر اين‌كه هيجان شادي مي‌تواند موج مثبتي در جامعه ايجاد كند به مي‌گويد: هيجان شادي مسري است و خاصيت سرايت‌كنندگي دارد. بنابراين وقتي ما شاد هستيم اثري كه روي ديگران مي‌گذاريم اين است كه آن‌ها را هم شاد مي‌كنيم.
وي درباره تاثير هيجان شادي بر سيستم رواني افراد مي‌گويد: هيجان شادي علاوه بر ايجاد تغييرات شيميايي در ذهن و مغز موجب پردازش افكاري در ذهن مي‌شود كه با شادي تناسب دارد، نمي‌شود انسان شاد باشد اما فكر منفي كند. بنابراين زماني كه به هر وسيله‌اي شاد مي‌شويم، افكار ما هم متناسب با آن شادي به جريان مي‌افتد و سيستم رواني تغيير مي‌كند. اين روانشناس درباره كساني كه تصور مي‌كنند براي شاد بودن بايد از همه دغدغه‌ها فارغ شد، مي‌گويد: انسان‌هايي كه مطلق فكر مي‌كنند معمولاً شاد نيستند.
انسان ميل به پيشرفت دارد، اما اگر در لحظه‌اي كه زندگي مي‌كنيم به دنبال بهترين شرايط باشيم آن شرايط هيچگاه فراهم نمي‌شود، زيرا نوع تفكر ما اين‌گونه است و دنيا و آدم‌هاي اطراف ما و امكاناتي كه داريم هيچوقت مطلق نيست. بنابراين اگر مطلق‌گرا باشيم، نمي‌توانيم با دنياي اطرافمان سازگار بمانيم و در نتيجه به رضايت نسبي نرسيده و شاد نمي‌مانيم
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.