سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۹:۱۲
کد مطلب: 11890
۰

امتحانات پايان ترم دانشگاه لغو و به شهريور موكول شد!

تشريح ماوقع اعتراضات دانشجويي دانشگاه صنعتي نفت اهواز


رييس دانشگاه صنعتي نفت اهواز: امتحانات پايان ترم دانشگاه لغو و به شهريور موكول شد
رييس دانشگاه صنعتي نفت اهواز با اشاره به اعتراض برخي از دانشجويان اين دانشگاه و منعكس شدن اين اعتراض به شكل صنفي، گفت: برخي دانشجويان به دنبال اعتراضات صنفي مانع از برگزاري امتحانات پايان ترم دانشگاه شدند كه در پي آن ضمن شناسايي دانشجويان متخلف، تصميم برآن شد كه امتحانات لغو و در شهريور ماه برگزار شود.

غلامرضا راشد در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به تشكيل معاونت فرهنگي و اجتماعي در دانشگاه صنعتي نفت اهواز از حدود هفت ماه پيش گفت: با توجه به تشكيل اين معاونت مسائل فرهنگي اجتماعي دانشگاه با توجه به اسلامي شدن دانشگاه‌ها با رويكرد جديدي پيش گرفته شد.

وي با بيان اينكه برخي از مسائلي كه از قبل در دانشگاه اجرا مي‌شد، بازنگري شد، گفت: يكي از اين مسائل جشن فارغ‌التحصيلي دانشجويان بود كه علاوه بر هزينه‌بر بودن در شان دانشگاه نبود.

رييس دانشگاه صنعت نفت اهواز ادامه داد: در اين مراسم، جشني در صبح برگزار مي‌شد كه مقامات در آن حضور پيدا مي‌كردند و به فارغ‌التحصيلان نمونه لوح‌هاي تقديري ارائه مي‌شد كه اين جشن مورد قبول همه بود، اما برنامه بعدازظهر اين مراسم چند سالي بود كه مشكل داشت و مسئولين و مقامات دولتي در آن شركت نمي‌كردند.

وي با بيان اينكه در سال اول مسئوليت بنده به عنوان رييس دانشگاه، پس از مشاهده مشكل حجاب در مراسم بعدازظهر فارغ‌التحصيلي، سعي شد كه چارچوب‌هاي دانشگاه حفظ شود، افزود: سال بعد مشكل موسيقي مطرح شد كه اين مسئله نيز از اين مراسم حذف شد.

وي ادامه داد: همچنين سال سوم انتخاب مجري به عنوان ديگر مشكل جشن فارغ‌التحصيلي بعدازظهر مطرح شد كه مجري‌هاي انتخاب شده در شان دانشگاه نبودند.

راشد با بيان اينكه امسال پس از تشكيل شوراي تخصصي فرهنگي در دانشگاه‌، اين مراسم به علت هزينه‌بر و مشكل‌ساز بودن، برگزار نشد، گفت: تنها برنامه صبح كه از لحاظ محتوايي مشكل خاصي نداشت، برگزار گرديد.

وي با اشاره به مصوب شدن عدم برگزاري مراسم بعدازظهر جشن فارغ‌التحصيلي در شوراي تخصصي فرهنگي دانشگاه، گفت: متاسفانه شوراي صنفي دانشگاه از اين مصوبه تمكين نكرد و اصرار زيادي بر برگزاري اين مراسم داشت و به علت اينكه اين بحث اصولي بود، ما كوتاه نيامديم.

رييس دانشگاه صنعت نفت در اهواز با بيان اينكه اعلام كرديم هر قسمت از برنامه بعدازظهر كه داراي محتوا باشد به برنامه صبح اضافه شود، تصريح كرد: اما اعضاي شوراي صنفي قبول نكردند و تمامي آنان استعفا دادند.

وي ادامه داد: چندي بعد اعضاي شوراي صنفي در مسئله ديگري به شكل برگزاري المپياد ورزشي در دانشگاه‌ها وارد شدند كه باز با مخالفت دانشگاه روبرو شد.

راشد اظهار كرد: دلايل دانشگاه اين بود كه اگر برگزاري المپياد ورزشي يك كار فرهنگي است، بايد در تشكل‌هاي فرهنگي اجتماعي برگزار شود و جزو وظايف شوراي صنفي نيست. همچنين اگر صنفي باشد، برگزاري اين المپياد را قبول داريم، مشروط بر اينكه در اين المپياد خواهران و برادران از يكديگر تفكيك شوند.

وي با بيان اينكه باز هم اعضاي اين شورا اين مسئله را نپذيرفتند و اعتراض داشتند، گفت: ما نيز به علت اينكه در چارچوب‌هاي خود آن را قبول نداشتيم، حاضر به برگزاري اين المپياد نشديم.

رييس دانشگاه صنعت نفت اهواز با بيان اينكه اين دانشجويان اعتراضات خود را در روز 22 خرداد آغاز كردند، معترضان در روز 22 خرداد دانشجويان را تحريك كردند و پس از برگزاري تجمعات غيرقانوني، نهايتا در روز 24 خرداد كه روز اول برگزاري امتحانات كتبي دانشجويان بود، مانع برگزاري امتحانات شدند.

وي با اشاره به اخلال تعدادي از دانشجويان در برگزاري امتحانات به شكل تشكيل صف در جلوي سالن‌هاي امتحاني و مانع شدن از ورود دانشجويان و حتي اساتيد به دانشگاه، گفت: برخي از آنان حتي دانشجويان را نيز تهديد مي‌كردند.

راشد با بيان اينكه حراست و دانشكده اصرار داشت كه برخورد با اين دانشجويان به تشنج نكشد و انتظامي نشود، گفت: اصرار داشتيم كه ابتدا كنترلي صورت گيرد، سپس به صورت قضايي مسئله دانشجويان پيگيري شود. در حالي كه دانشجويان معترض بسيار اصرار داشتند كه ايجاد درگيري را آغاز كنند كه در اين زمينه مستنداتي در دانشگاه وجود دارد.

وي با اشاره به تشكيل جلسه اضطراري هيات رييسه دانشگاه در اين خصوص،‌ تصريح كرد: پس از بررسي‌هاي انجام شده،‌ تشخيص داده شد كه به علت عدم امنيت دانشجويان و براي اينكه كمترين آسيب به آنان وارد شود و دانشجويان از حالت روحي و رواني خارج و به حالت منطقي و تعلق بازگردند، تصميم برآن شد كه امتحانات لغو و در شهريور ماه برگزار شود.

رييس دانشگاه صنعت نفت اهواز با بيان اينكه پس از اين تصميم تعدادي از همان افراد مطالبه مي‌كردند كه امتحانات برگزار شود، گفت: اما دانشگاه تشخيص داد كه امتحانات بايد در شرايط نرمال برگزار شود.

راشد در خصوص برخورد با دانشجويان معترض، گفت: در آن شرايط با توجه به اينكه احتمال داشت جو متشنج‌تر شود، با آن دانشجويان برخورد جدي صورت نگرفت، اما آنان شناسايي و اسامي آنان در اختيار ما قرار دارد.

وي با بيان اينكه احضاريه و احكام اين دانشجويان مشخص شده است، گفت: ممكن است برخي از اين دانشجويان خارج از دانشگاه و در دادگاه محاكمه شوند، چون ايجاد اختلال در دانشگاه و مانع شدن از ورود دانشجويان به دانشگاه جرم محسوب مي‌شود.

وي در خاتمه با بيان اينكه دانشجويان معترض سازمان داده شده و تشكيلاتي حركت مي‌كردند، گفت: تجربه نشان داده كه اين جريان خودجوش نبوده و از قبل برنامه‌ريزي شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!