جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۳
کد مطلب: 21430
۰

نوزادان هم دوست و دشمن را تشخیص می‌دهند

نوزادان هم دوست و دشمن را تشخیص می‌دهند
ایسنا: محققان دانشگاه شیکاگو در این مطالعه 64 نوزاد 9 ماهه را به گروه‌های تصادفی تقسیم کرده و فیلم ویدئویی از دو فرد بزرگسال را به آنها نشان دادند.
در فیلم اول دو فرد بزرگسال در حال صرف غذا بوده و واکنش‌های منفی یا مثبتی نسبت به هر غذا از خود بروز می‌دادند که این واکنش در برخی موارد یکسان و گاهی متفاوت بود. برای بررسی این نکته که آیا نوزادان قادر به برقراری ارتباط بین واکنش نسبت به غذا با ارتباطات اجتماعی هستند، فیلم دیگری نشان داده شد که همان دو بزرگسال را با واکنش‌های مثبت و منفی نسبت به یکدیگر نشان می‌داد. واکنش مثبت شامل لبخند زدن و سلام کردن به یکدیگر و واکنش منفی شامل پشت کردن به یکدیگر و ایجاد صداهای خشن و غیر دوستانه بود.
محققان مدت زمان خیره شدن نوزادان به صفحه نمایش را در زمان مشاهده هر فیلم ویدئویی ثبت کردند. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، نوزادان قادر به برقراری ارتباط بین نشانه‌های اجتماعی مرتبط با واکنش مثبت نسبت به غذا با نوع رفتار فرد هستند؛ یعنی اگر دو فرد در خصوص یک غذا نظر مثبتی دارند، باید نسبت به یکدیگر نیز رفتار دوستانه‌ای بروز دهند و بالعکس.
پروفسور «آماندا وودوارد» از محققان دانشگاه شیکاگو تأکید می‌کند: زمانی که نوزاد یک رفتار غیرمنتظره را مشاهده می‌کند، مدت زمان بیشتری به صفحه نمایش خیره می‌شود؛ بطور مثال برای نوزادان گیج‌کننده بود که چرا زمانی که هر دو فرد یک غذا را دوست دارند، رفتار غیر دوستانه‌ای از خود بروز می‌دهند.
این مطالعه پنجره جدیدی به سوی نخستین درک انسان از دنیای اجتماعی اطراف گشوده و نشان می‌دهد حتی نوزادان از توانایی شناختی برخوردار هستند که به آنها در تشخیص دوست از دشمن کمک می‌کند.
نتایج این مطالعه بصورت آنلاین در مجله Experimental Psychology منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی