جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۰ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۷
کد مطلب: 40330
۱
عضو هیات علمی دانشگاه:

داروهای اعصاب و روان اعتیاد آور نیستند

داروهای اعصاب و روان اعتیاد آور نیستند
به گزارش میگنا دکتر سمیه معتضدیان، در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اگرچه داروهای روانپزشکی به دلیل علائم ناشی از کنار گذاشتن ناگهانی دارو، نباید به یکباره قطع شود، اما این علائم به گونه ای نیست که فرد را بر آن دارد برای تسکین، به مصرف دوباره دارو روی بیاورد و علاوه بر این قطع تدریجی دارو زیر نظر پزشک هیچ گونه ناراحتی ایجاد نمی کند.

وی افزود: اعتیاد به شرایطی گفته می شود که فرد با مصرف ماده ای دچار علائم تحمل به دارو شود یعنی به مرور، مقدار قبلی ماده موثر نیست و فرد ناگزیر می شود برای داشتن تجربه خوشایند قبلی، دوز آن را بالا ببرد.

وی ادامه داد: این حالت در هیچیک از داروهای روانپزشکی مصداق ندارد مگر در دسته داروهای آرام بخش مانند کلونازپام، آلپرازولام، دیازپام، لورازپام و سایر داروهای مشابه آن، که ممکن است بعد از مدتی بی خوابی و اضطراب بیمار به مقدار قبلی دارو پاسخ ندهد و فرد مجبور به افزایش میزان دارو شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: از طرف دیگر، فرد معتاد در صورت کنار گذاشتن مواد مورد مصرف خود، دچار علائم آزار دهنده ای می شود که باعث می شود به دنبال مصرف دوباره آن مواد باشد.

این پزشک متخصص بیان داشت: از دیگر ویژگی های اعتیاد این است که فرد، زمان و انرژی زیادی برای به دست آوردن مواد مخدر صرف می کند و بسیاری از فعالیت های اجتماعی و شغلی اش در نتیجه مصرف مواد آسیب می بیند در حالیکه چنین شرایطی در مورد داروهای اعصاب و روان مصداق ندارد.
معتضدیان ادامه داد: برخی مواقع بیماران بیان می کنند، اگر داروهای اعصاب و روان اعتیاد آور نیست چرا اگر آنها را مصرف نکنیم علائم روانپزشکی مجددا باز می گرد در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که این داروها همانند داروهای کنترل کننده فشار خون عمل می کنند و همان گونه که در صورت قطع داروی فشار خون، فرد دچار افزایش فشار خون می شود با قطع این داروها قبل از زمانی که پزشک توصیه کرده، علائم روانپزشکی ممکن است عود کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد