جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۸:۱۷
کد مطلب: 30674
۱

طراحی و ساخت دستگاه سنجش تعادل بیماران دچار اختلالات مغزی

به گزارش ایرنا از دبیرخانه همایش بین المللی علوم شناختی، دکتر محمدتقی جغتایی در حاشیه برگزاری این همایش اظهار کرد: این پژوهش با عنوان پروژه DBS، به سفارش ستاد راهبری توسعه علم و فناوری علوم شناختی نهاد ریاست جمهوری و با همکاری دانشکده برق و کامپیوتر پردیس فنی دانشگاه تهران و مجتمع آموزشی و درمانی حضرت رسول اکرم (ص) انجام می شود.

وی افزود: این روش علمی که از ترکیب علوم فنی - مهندسی و پزشکی شکل می گیرد، برای مطالعه رفتاری بسیاری از بیماران مغزی به ویژه بیماران مبتلا به پارکینسون و معتادان کارآیی دارد.

جغتایی با بیان اینکه پروژه تحقیقاتی DBS طی سه فاز عملیاتی می شود، گفت: در فاز اول این پروژه، تیم مهندسان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، ساخت الکترودها که تحریکات مغزی را ایجاد می کنند، انجام دادند و با کاشت الکترودها در مغز حیوان و ایجاد شرایط بیمار مبتلا به پارکینسون و لرزش های بدن، کاربرد مدل آزمایشگاهی را در مطالعه رفتاری حیوان بررسی کردند که نتایج آن موفقیت آمیز بود.

وی افزود: در دنیا تحریکات مغزی به دو شکل سطحی و عمقی انجام می شود که تحریکات عمقی مغز بسیار پیچیده است اما با توجه به اینکه هزینه ساخت و کاشت الکترودها در مغز بسیار زیاد است، درحال حاضر استفاده از آن برای درمان بیماران در ایران امکانپذیر نیست اما با اجرای این پروژه تحقیقاتی که در نهایت منجر به تولید فناوری مربوطه خواهد شد، هزینه ها تا یک پنجم کاهش می یابد.

رییس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی و علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در فازهای دوم و سوم، این مطالعه بر روی حیوانات بزرگ و سپس انسان، انجام خواهد شد و کاربرد این مطالعات را در بسیاری از بیماری های علوم اعصاب و اختلالات مغزی و تکاملی شاهد خواهیم بود.



** طراحی و ساخت دستگاه سنجش تعادل بیماران دچار اختلالات مغزی

جغتایی گفت: دستگاه سنجش تعادل بیماران دچار اختلالات مغزی و حرکتی با همکاری این مرکز تحقیقاتی و دانشگاه صنعتی شریف، برای اولین بار در ایران طراحی و ساخته شده است.

وی افزود: این فعالیت پژوهشی با پشتیبانی مالی صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی ریاست جمهوری، تحت عنوان پروژه BIODEX اجرا شد و با ساخت این دستگاه، اندازه گیری میزان تعادل بیمار با هدف کمک به درمان اختلالات مربوطه صورت می گیرد.

جغتایی با بیان اینکه اولین نمونه این دستگاه مربوط به کشور انگلیس است، ادامه داد: مهندسان کشورمان، با طراحی نرم افزار جدید و تغییراتی بر روی امکانات فیزیکی آن، دقت و قابلیت نمونه خارجی این نوع دستگاه را در نمونه ایرانی ارتقا دادند و استفاده از آن را برای بیماران به ویژه سالمندان، آسان تر کرده اند.

وی با تاکید بر اینکه این محصولات حاصل فعالیت چند تخصص و دانش در کنار یکدیگر است، گفت: توانبخشی عصبی به ویژه برای سالمندان، بیشتر در منزل انجام می شود و تهیه این دستگاه با کمترین هزینه، می تواند به توانبخشی این نوع بیماران کمک کند.

به گفته جغتایی، با ساخت و تولید این دستگاه در ایران، هزینه یکصد هزار پوندی نمونه خارجی آن به کمتر از یک چهارم کاهش می یابد.

رییس مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران، هزینه این مطالعه، طراحی و ساخت دو نمونه را 200 میلیون تومان برآورد کرد.

ششمین همایش بین المللی علوم شناختی از هفتم اردیبهشت ماه جاری به مدت سه روز با حضور متخصصان، اساتید و دانشجویان رشته های مختلف علوم شناختی، علوم اعصاب، فنی – مهندسی و علوم انسانی در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

در حاشیه محل برگزاری این همایش علمی، شرکت های مختلف، انواع دستاوردها و محصولات که به نوعی برای مطالعه و ارزیابی کارکرد مغز و سنجش هوش و رفتارسنجی مورد استفاده قرار می گیرد، به نمایش گذاشتند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم