پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۶ تير ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۳
کد مطلب: 41311
۰

تولد سالانه تا 10 هزار کودک اوتیسم در ایران

تولد سالانه تا 10 هزار کودک اوتیسم در ایران
به گزارش میگنا محمدتقی جغتایی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: با توجه به تولد 1.5 میلیون کودک در سال در ایران، براساس مطالعات انجام شده احتمال ابتلای یک کودک از بین 70 تا 100 تولد در کشور به اوتیسم وجود دارد. بر این اساس در کشور ما نیز همانند آمریکا، عربستان و سایر کشورهای جهان از بین 200 تا 250 تولد یک کودک مبتلا به اوتیسم قابل شناسایی بوده و نیازمند خدمات است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: اوتیسم در کشور طی 10 سال اخیر رو به گسترش بوده که برخی علت آن را تغییر سبک زندگی و مشکلات روانی اجتماعی، آلودگی هوا و ژنتیک و برخی نیز عدم تشخیص این بیماری در سال های گذشته می دانند.

جغتایی با اشاره به تغییر تعریف اوتیسم به طیف اوتیسم ادامه داد: در گذشته از هر 500 کودک متولد شده یک نفر دچار بیماری اوتیسم قابل تشخیص بود و اکنون براساس آمار جهانی از هر 68 تولد یک کودک به این بیماری مبتلا می شود.

وی گفت: وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش برنامه ای ملی تدوین کرده که در 2 استان به صورت پایلوت و نمونه اجرا می شود تا براساس آن نظام ثبت این بیماری در کشور ایجاد شود و کودکان نیازمند خدمات شناسایی شوند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: هم اکنون بین کودکان متولد شده در 5 سال اخیر که به طور ویژه گروه هدف هستند، حدود 30 هزار کودک قابل شناسایی اوتیسم بوده و نیازمند خدمات هستند.

جغتایی اصلی ترین سیاست نظام سلامت را تشخیص زودهنگام بیماری و اقدام به موقع اعلام کرد و افزود: در این راستا طرح غربالگری با همکاری تمامی معاونت ها و انجمن های مرتبط تدوین شده تا از همه کودکان زیر 5 سال که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می کنند، غربالگری انجام شود.

وی گفت: با توجه به اینکه بیش از 95 درصد از کودکان در طول 5 سال اول زندگی چند بار به این مراکز مراجعه می کنند، برنامه ای طراحی شده که کودکان از طریق تست در همان مراکز غربال و در صورت مشکوک تشخیص دادن به پزشک عمومی و روانشناس و سپس به پزشک معین و در انتها به روانپزشک ارجاع داده و در نهایت از خدمات بسته پایه برخوردار شوند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: خدمات بسته پایه شامل خدمات درمانی و توانبخشی جامع است که از سوی مراکز اختلال تکاملی وزارت بهداشت و مراکز سازمان بهزیستی به تدریج در اختیار این بیماران قرار می گیرد.

جغتایی، افزود: در مرحله غربالگری و تشخیص بستگی به نیاز هر استان و جمعیت تحت پوشش حدود 10 تا 20 میلیارد ریال اعتبار تخصیص می یابد.

وی گفت: براساس برآورد اولیه هر کودک دچار اختلال تکاملی به ویژه اوتیسم برای دریافت خدمات پایه هر ماه به حدود 5 تا 6 میلیون ریال و در سال به حدود 60 تا 70 میلیون ریال اعتبار نیاز دارد که این اعتبار باید از طریق کانال بیمه ها یا منابع وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مراکز خدمات ده تخصیص یابد.
جغتایی با بیان اینکه سن بارداری بیش از 35 سال، وجود استرس، استفاده از داروهای غیرضروری و مواد مخدر و مواد تحریک کننده و سزارین از عوامل بروز اختلال تکاملی در کودکان است، ادامه داد: مردم با تغییر سبک زندگی، دوری از استرس، انجام فعالیت های ورزشی و استفاده غذای مناسب از بروز این بیماری پیشگیری کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
شکست خوردن و زمین خوردن یک اتفاق است تسلیم‌شدن و بلندنشدن یک انتخاب است. نگذار انتخاب‌هایت اسیر اتفاق‌ها شود..!!!