جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۵:۰۹
کد مطلب: 29351
۰
۱
دبیرستاد توسعه فناوری نانو اعلام کرد:

رتبه هفتم ایران در تولید علم و فناوری نانو در جهان

رتبه هفتم ایران در تولید علم و فناوری نانو در جهان
به گزارش مهر، سعید سرکار در جلسه ۱۴۹ کارگروه مشورتی نقشه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان این مطلب افزود: بازدید دو ساعته رهبر معظم انقلاب «مدظله العالی» از نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو و تقریر یادبود و سخنرانی ایشان در پایان این بازدید و ابراز خرسندی معظم‌له از پیشرفت‌های حوزه نانو در کشور با تلاش نیروهای متخصص و متعهد و همچنین ابراز امیدواری  مقام معظم رهبری «مدظله العالی» برای اثر‌گذاری محصولات نانو در بهبود زندگی روزمره مردم، نمونه ای از دستاوردهای صنعت نانو در کشور است.

وی ادامه داد: عناوین برنامه‌های ستاد فناوری نانو در شش محورِ سند راهبردی توسعه نانو و تدوین برنامه ده ساله، ترویج و گفتمان سازی، زیرساخت‌ها، توسعه سرمایه انسانی، تولید علم و فناوری، و تجاری سازی و توسعه صنعتی دسته بندی شده است.

برگزاری ۵ المپیاد نانو

سرکار ادامه داد: آموزش بیش از ۳۲۰ هزار دانش‌آموز و برگزاری پنج المپیاد دانش‌آموزی فناوری نانو در بخش ترویجی ستاد نانو  و راه اندازی ۴۹ آزمایشگاه دانش‌آموزی نانو تحت مدیریت شبکه توانا در ستاد نانو در سراسر کشور تا پایان سال جاری و با مشارکت خیرین  از سایر برنامه های این ستاد است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: با ایجاد و شبکه‌سازی ۸۸۰ دستگاه آزمایشگاهی فناوری نانو در ۶۰ آزمایشگاه، خدمات بسیار زیادی ارائه و درآمد بسیار خوبی حاصل شده و همچنین در ۱۷ دانشگاه کشور دوره دکترا و کارشناسی ارشد فناوری نانو تدریس می‌شود که تاکنون بیش از ۲۵ هزار متخصص فناوری نانو در کل کشور تربیت شده‌اند واز نظر آمار تولید علم نیز  در سال ۲۰۱۴ بطور میانگین هر روز بیش از ۱۴ مقاله ISI در حوزه نانو در کشور نوشته شده است در حالیکه این عدد در سال ۲۰۰۰ برای کشور کمتر از ۱۰ مقاله بود.

میزان فروش محصولات نانو

وی افزود:  ۱۴۸شرکت در حوزه فناوری نانو در این ستاد تأیید شده و فعال می‌باشند و  بازار محصولات نانو سال گذشته ۷۹ میلیارد تومان فروش داشته و برآورد سالجاری ۱۶۳ میلیارد تومان است.

سرکار گفت: جایگاه جهانی ایران در این فناوری و سهم تولید علم رتبه ۷ است و چهار و ۲۴ صدم درصد مقالات علمی جهان و ۴۲ درصد مستندات علمی در جهان اسلام در بخش نانو در جمهوری اسلامی ایران تولید می شود و در موضوع ثبت استانداردهای بین المللی فناوری نانو، ایران در کنار آلمان، چین و فرانسه، رتبه پنجم جهان را داراست.

وی افزود: ثبت اختراعات نانو امروز حدود ۳۱ درصد کل اختراعات ثبت شده کشور است ولی در موضوع ثبت اختراعات بین‌المللی با افزایش هزینه ثبت اختراع، از  ۲۶ ثبت  اختراع در سال ۲۰۱۱ به ۱۱ ثبت اختراع در سال ۲۰۱۴ رسیده‌ایم.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ادامه داد: در بسیاری از موارد کار از تجهیزات آزمایشگاهی فراتر رفته و ساخت تجهیزات صنعتی انجام می شود و مسئولان کشور چین اذعان کرده‌اند ایران در بکارگیری فناوری نانو در صنایع خود خیلی موفق عمل کرده است و علاقه مندی خود را برای مشارکت با ما اعلام کرده‌اند و در آینده نزدیک در کارگاه مشترک با صنایع چین ۳۰ فناوری را در آنجا ارائه می‌کنیم.

ساخت نانو داروی ضد سرطان

سرکار گفت: ساخت نوعی نانو داروی ضد سرطان با هزینه ۴۰ هزار تومان در کشور در حالی با موفقیت به انجام رسید که  در گذشته هر ده میلی لیتر این دارو با هزینه ۷۰۰ دلار وارد کشور می‌شد و برای سال آینده هم قرارداد فروش قطعی ۱۵ میلیارد تومانی داروی نانوکوکامین منعقد شده است و  تا سال ۹۸ حدود ۴۵ میلیارد تومان در آمد از صادرات این دارو به کشورهای مختلف کسب خواهد شد.

وی افزود: ساخت لوله‌های بیصدا برای جلوگیری از شکنندگی آنها، دستگاه جذب فلزات سنگین از آب مصرفی با استفاده از نانو جاذبه‌ها، افزایش بازده تصفیه آب به کمک نانو ساختارهای متفاوت اکسید مس، تولید حسگر گازهای سمی مبتنی بر نانومیله، ساخت نانو حامل‌های غیر ویروسی با بالاترین میزان انتقال ژن، تولید پوشش‌های نانو کامپوزیتی شفاف با طول عمر بیشتر، ساخت نانو مرکب‌های سرامیکی کبالت آلومینا و اندازه‌گیری سریع قند خون به کمک نانو حسگر غیر آنزیمی بخش دیگری از تولیدات این بخش است.

دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در پایان نیز ادامه داد: با توجه به سرمایه‌گذاری کلان کشورهای توسعه یافته در حوزه نانو، هزینه‌کرد بسیار کشور مان باید افزایش یابد و در مقایسه با این کشورها کافی است اشاره کنیم کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن یا روسیه ظرف ۵ سال بالغ بر ۵ میلیارد دلار در حوزه نانو سرمایه‌گذاری کرده‌اند ولی سرمایه‌گذاری ما در این مدت به ۶۰ میلیون دلار هم نمی‌رسد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

نرگس
Iran, Islamic Republic of
بعدا میگن ایران بده من اخر سر نمیفهمم کجای ایران عزیز و سر بلندمون بده
به نظر من اصلا هم بد نیست هر کی هم میگه بده سخت در اشتباهه والاااااا
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ