پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۵ / ۱۸:۵۷
کد مطلب: 37631
۰

مادران پرستار، بیشترین میزان استرس شغلی را دارند

دكترمحمد حاتمی مشاور عالی و معاون سازمان روانشناسی کشور در حاشیه همایش بین المللی مقاله محور سازمان و خانواده، ضرورت ها و اولویت ها که صبح امروز در ساختمان استانداری برگزار شد، گفت: طبق آخرین پژوهش هایی که از سوی سازمان نظام روانشناسی صورت گرفته است مادران پرستار،معلم و زنان خانه دار بیشترین میزان استرس رامتحمل شده و به طبع در محیط خانواده نیز بروز می دهند.
 
وی در خصوص طبقه بندی مشاغل از نظر میزان استرس ادامه داد: شغل معلمان بر خلاف پرستاران دارای یک ریتم واحد و  برنامه ریزی بهتری است و استرس کمتری به آن تعلق دارد در صورتی که مادران پرستار و خانه دار دارای استرس ها و واکنش های مشابهی در رفتار  اجتماعی هستند که از جمله آنها انزوای اجتماعی و افسردگی است.
 
حاتمی افزود: استرس هایی که در محیط کار برای مادران شاغل پیش می آید مستقیما بر روی اعضای خانواده به ویژه کودکان زیر 6 سال تاثیر منفی می گذارد که در نهایت ناهنجاری های اجتماعی و پیش فعالی را در ان ها به دنبال دارد.
 
وی در خصوص ناهنجاری هایی که ریشه آن ها از خانواده شکل می گیرد اذعان داشت: طی چند سال اخیر اکثر جرم و جنایت های صورت گرفته در سنین 13 تا 17 سالگی بوده است.
 
مشاور عالی و معاون سازمان روانشناسی کشور گفت: هنگامی که استرس به هر طریقی به بنیان خانواده نفوذ کند رفتارهایی همچون وسواس، افسردگی و اضطراب را در پی داشته و به صورت چرخشی بین افراد می چرخد.
 
حاتمی با اشاره به اینکه اولین اقدام برای رفع استرس مراجعه به روانشناس است، افزود: امروزه روانشناسان از طریق پرسشنامه و بررسی وضعیت روحی فرد او را تحت درمان قرار می دهند همچنین برای کنترل این تنش ها به 2 سازمان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش پیشنهاد شده است تا ساعت های کاری مادران را كاهش داده تا به کنترل استرس در آن ها کمک کند.
 
در ادامه این مراسم سيد شهاب الدين چاوشي معاون سياسي و اجتماعي استانداري تهران با بيان اينكه مسئولیت و تعهد اجتماعی یک مفهوم مقدس ملی است گفت:  تعهد و تخصص یکی از جنجال های  قدیمی فکری و سیاسی در جمهوری اسلامی و  حس  مسئولیت پلی میان آن دو برای تامین منافع ملی است .
 
معاون سياسي و اجتماعي استاندار تهران ادامه داد:‌ همه باید در قبال قانون التزام داشته زیرا که قانون بد، بر بی قانونی مقدم است ومسئولیت علاوه بر جهات اخلاقی و وجدانی  با پاسخگوئی در برابر قانون بایدمفهوم عینی پیدا کند .
 
وي ابراز داشت:  قانون در کشورها فرآیند پیچیده ای از تعاملات حقوقی ، سیاسی و اجتماعی بوده و تا زمانی که پذیرش مسئولیت های قانونگذاری ناشی از احساس یک تکلیف اخلاقی نباشد آسیب پذیری همچنان باقی است .
 
چاوشي با اشاره به اينكه هرچه قانون متکی  بر وجدان عمومی جامعه باشد، از حوزه نفوذ عمیق تری برخوردار است، افزود:‌  قوانین ناکار آمد یا اجرای نادرست قوانین  ، مردم را از اصلاح امور دلزده و مایوس کرده  و قانون گریزی حس مسئولیت اجتماعی را از بین می برد.
 
معاون استاندار تهران تاكيد كرد: قوانین ناقص ، نا کافی ، تبعیض آمیز ، غیر عقلانی می تواند منجر به خدشه دار شدن حس مسئولیت شده و قانون گریزی  را به یک فرهنگ مهاجم تبدیل کند.
 
حمایت از خانواده با همکاری دولت و نهادهای اجتماعی صورت می گیرد
در اين همايش همچنين سياوش شهريور،مديركل امور اجتماعي استانداري تهران با بيان اينكه تاكنون اقدامات موثر اما ناكافي در حوزه مسئوليت اجتماعي سازمان ها انجام شده است ،گفت:‌از ديرباز تا امروز علم آموزي و همه ميراث هاي معنوي و فرهنگي به واسطه خانواده به فرزندان منتقل شده است.
 
وي با تاكيد بر اينكه در حال حاضر در سخت ترين برهه تاریخی  قرار داريم ، عنوان كرد: با وجود مشكلات و آسيب هاي اجتماعي  از جمله طلاق عاطفي،اعتياد،كودك آزاري،نا اميدي،بيكاري،خشونت و افسردگي، خانواده به عنوان نهادي مقدس بايد بيش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
 
شهريور صيانت از خانواده را محور مهم براي دولت و حاكميت برشمرد و تصريح كرد: دولت براي حمايت از خانواده نيازمند همكاري نهادهاي اجتماعي و سازمان هاي مردم نهاد است.
 
مديركل اجتماعي استانداري تهران افزود:‌دولت بايد شركت ها و سازمان ها را وادار به ايفاي مسئوليت اجتماعي خود در مقابل خانواده ها كند زيرا هر كوتاهي در حوزه خانواده انعكاس بيروني دارد.
 
وي توجه به مادران و زنان خانواده را نیز مهم دانست و گفت:‌ مادر بودن شغلي فاخر و آبرومند است كه بايد همواره مورد حمايت قرار گيرد.
 
 
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.