پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۵۴
کد مطلب: 39396
۲
۱

ماجرای انتقال روانشناسی بالینی؛ تصمیمی که نباید عجولانه گرفته شود

ماجرای انتقال روانشناسی بالینی؛ تصمیمی که نباید عجولانه گرفته شود
به گزارش میگنا دکتر علیرضا مرادی - روان شناس باليني در گفت و گو با ایسناي البرز گفت: تصور ما بر این است که انتقال رشته روانشناسی از وزارت علوم به وزارت بهداشت غیر کارشناسی است و برای وزارت بهداشت تبعات منفی به دنبال خواهد داشت. علاوه بر اینکه وزارت بهداشت از نیرو و امکانات لازم برای مدیریت چنین تصمیمی برخوردار نیست این را نیز باید عنوان کرد که حوزه سلامت فقط به مسائل پزشکی و روانشناختی محدود نمی‌شود و دارای جنبه‌های فرهنگی، اجتماعی و معنوی نیز هست که آنها را نیز باید در نظر گرفت.

این عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: روانپزشکان در وزارت بهداشت به دنبال این هستند که روانشناسان را نیز خودشان تربیت کنند و این مساله‌ای است که اعتراضات اخیر دانشگاهیان را به دنبال داشته است.

وی خاطرنشان کرد: بهترین راه حل برای این مساله، تصمیم منطقی و کارشناسی شده وزارت علوم و وزارت بهداشت و انتخاب روشی است که علاوه بر داشتن مزایای دو وزارت‌خانه، جنبه‌های منفی را نیز به حداقل برساند.

مرادی با بیان اینکه موضوع فقط به دانشگاه‌های وزارت علوم ختم نمی‌شود، گفت: دانشگاه آزاد را نیز باید در نظر گرفت، این موضوع تعداد زیادی از دانشگاهیان را درگیر می‌کند؛ به همین دلیل باید کمیته مشترکی از دو وزارت‌خانه تشکیل و برنامه‌های خود را ارائه دهند.

این استاد روانشناسی یکی از راه‌هایی که می‌تواند این موضوع را به خوبی پیش ببرد طرح تربیت مشترک در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری عنوان کرد و گفت: مثلا دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنار دانشگاه تهران و یا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در کنار دانشگاه اصفهان و ... کار را پیش ببرند.

وی اضافه کرد: با این کار هم کیفیت آموزش‌ها بالاتر می‌رود و هم برنامه دقیق‌تری اجرا می‌شود؛ اما اگر چنین اقداماتی در دستور کار قرار نگیرد، مسائل ادامه خواهد داشت.

مرادی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تجربه جهانی از تعامل روانشناسی و روانپزشکی در کنار هم اما با حوزه‌های مستقل حکایت دارد، گفت: بنده نگرانی‌های وزارت بهداشت را درک می‌کنم و قبول دارم اما انتقال یک‌دفعه روانشناسی از وزارت علوم به وزارت بهداشت عجولانه و غیرکارشناسی شده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: در چنین تصمیم‌هایی باید منافع مردم و دانشگاهیان بر هر چیزی ارجحیت داشته باشد و صرف اینکه منافع یک گروه خاص در نظر گرفته شود درست نیست.

مرادی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تصمیم منطقی‌تر وزارت بهداشت در این خصوص اعلام کرد: باید با یک تصمیم درست از همه پتانسیل‌های کشور در این بخش اعم از دانشگاه آزاد، وزارت علوم، وزارت بهداشت و دیگر موسسات غیردولتی به درستی و با دید بلندمدت استفاده کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

امیر
Iran, Islamic Republic of
نویسنده فرموده اند: "روانپزشکان در وزارت بهداشت به دنبال این هستند که روانشناسان را نیز خودشان تربیت کنند و این مساله‌ای است که اعتراضات اخیر دانشگاهیان را به دنبال داشته است."
خدمت شما استاد ارجمند عرض کنم؛ با توجه کذب محض این گفته حضرتعالی، چند حالت وجود دارد: یا شاید خبری دروغ را به عرضتان رسانیده اند، یا اظهارِ صدق نمیفرمایید که انشاا... چنین نیست، و یا احتمالا به واسطه خطایِ ادراکی یا مکانیزمِ فرافکنی چنین سوءتفاهمی جهت جنابعالی ایجاد شده که برای همه ما این امر ممکن می باشد.
به هر روی، هیچ سند و خبری از سوی جامعه روانپزشکی ویا وزارت بهداشت با مضمون چنین ادعای بی پروایی که فرموده اید وجود ندارد؟!!!!.
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...