جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۷ تير ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۷
کد مطلب: 37505
۵
۶۴

نارضایتی اساتید روان شناسی با انتقال رشته روان شناسی بالینی به وزارت بهداشت

میگنا: موافقت اخیر رئیس جمهور با نامه وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مبنی بر واگذاری تمام رشته هایی که به نحوی درگیر فعالیت های بالینی هستند، از جمله روانشناسی بالینی، خانواده درمانی و تعداد زیادی رشته دیگر به این وزارتخانه، اعتراض و نارضایتی اساتید روانشناسی وزارت علوم را در پی داشت.

-
این اساتید معتقدند براساس برخی از دلایل نباید رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت منتقل شود.
به گفته آنها امکانات هیات علمی، آزمایشگاه‌ها و فضای لازم برای این رشته در وزارت علوم بیش از وزارت بهداشت فراهم شده است.
وظیفه اصلی فارغ التحصیلان رشته روانشناسی بالینی صرفا درمان نیست، آنها در کنار فعالیت درمانی، فعالیت آموزشی، پژوهشی بر روی پیشگیری سطح اول نیز تمرکز دارند که با ارایه خدمات مراکز خدمات مشاوره، می توانند کمک بسیار زیادی برای پیشگیری سطح اول داشته باشند.

همچنین معتقدند، محتوای درسی روانشناسی بالینی در کارشناسی ارشد و دکتری کمتر رنگ بوی پزشکی دارد و عمدتا در چارچوب علوم انسانی بوده، چون موضوع آن انسان است و به انسان باید از این زاویه توجه شود تا نگاه زیست پزشکی که در وزارت بهداشت وجود دارد.
برهمین اساس اساتید روانشناسی نسبت به این مساله موضع گیری کرده و کمپین های اعتراضی در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی را نیز در این زمینه راه اندازی کردند.در کنار
به گزارش میگنا در کنار این فعالیت های اعتراضی غیر رسمی و مجازی مسئولین سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نیز اعلام کرده اند که از طریق مجاری قانونی،رسمی و با انجام ملاقات ها و مکاتبات رسمی همراه با یک تعامل ارتباطی سازنده و موثر با مسئولین وزارت بهداشت، نهاد ریاست جمهوری و مجلس در پی احقاق این حق مسلم و پیگیری مطالبات حرفه ای روان شناسان و مشاوران هستند و تا رسیدن به شرایط مطلوب از این موضع نیز کوتاه نخواهند آمد.
شما دوستان نیز می توانید نظرات موافق و مخالف خود را در بخش نظرات تایپ کنید
-
مرجع : خبرگزاری مهر migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

س-بهرامي
Iran, Islamic Republic of
سلام من به عنوان يه روانشناس و كسي كه عمرش رو صرف اين حوزه كرده، كاملا اميدوارم رشته رواشناسي باليني بره زير نظر وزارت بهداشت ، دليلش هم بي لياقتي اعضا سازمان نظام روانشناسي هستش، كاش از اول چيزي با اسم اين سازمان ايجاد نميشد كه يه عده قدرت طلب عقده هاي رياستشون رو بخوان اونجا خالي كنند .
Iran, Islamic Republic of
بنظر نمياد مخالفين روانشناس بالينى باشند، زيرا در شرايط كنونى، آمادگى وزارت بهداشت براى تربيت روانشناسان بالينى بمراتب از موسسات تابعه وزارت علوم مرتبط تر ووسيع تراست، بخصوص پذيرشهاى خارج از ظرفيت دوره هاى كارشناسى ارشد ودكترى.
شعیب پیرخدری
Iran, Islamic Republic of
نه
مهدی
Iran, Islamic Republic of
من به عنوان یک بیمار روانی که مبتلا به اسکیزوفرن هستم اعلام می کنم از خوردن داروهای خواب اور و ارامبخشی که روانبزشکان به خوردم می دهند خسته شدم من بشدت احساس تنهایی می کنم وهیچ روانبزشکی حاضر نیست با من مشاوره کند چون وقتشو ندارن شایدم حوصله شو.
شهاب
Iran, Islamic Republic of
روانشناسی بالینی یک گرایش کاربردی و همانطور که از نام آن می آید بالینی است . و نیاز به آموزش در درمانگاه و بالین مریض می باشد.انتقال روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت ، امر بسیار مبارک و درستی است که لازم بود اجرا شود.
متاسفاته اکثر همکاران که با این موضوع مخالفت دارند خود روانشناس بالینی نمی باشند و معلوم نیست به چه دلیل با این موضوع مخالفت دارند!؟
راضیه
Iran, Islamic Republic of
تووووجه:کمی طولانی شد،اما خواهش میکنم خونده بشه و به گوش مسءولین عزیز رسونده بشه.باتشکر...با سلام.من خودم دانشجوی مقطع کارشناسی روانشناسی هستم.و با شنیدن این خبر خیلی خوشحال شدم،به نظر من کار درست و به جایی هست.عمده توانایی که یک روانشناس بالینی باید داشته باشه توانایی تشخیص و درمان هست و واقعا با امکاناتی که وزارت بهداشت داره این محقق میشه وگرنه تو وزارت علوم ادم چیز چندانی یاد نمیگیره.بعدم نکته اساسی و مهمترش اینجاست که علم روانشناسی بالینی و به تبع مردم یه ناجی میخواستن ناجی که الان ب نظر مردم آقای وزیر بهداشت هستن.بلکه به همت و دید تامل برانگیز ایشون جلوی این همه ادمی ک میان الکی هرجایی تو هردانشگاه ازادی میخونن بعدشم با چندتا کارگاه سروتهشو میزنن بعدم میخوان حالا برن کارم بکنن.به نظرم نکته اساسی و مهمش اینجاست که هرکسی نتونه وارد این شاخه بشه و این رشته ابهت و رسالت خودش رو از دست نده.والا من نگران وضعیت کاریم هستم با این اوضاع.چون دست داره تو این رشته از هرطرف زیاد میشه.دیگه کسی هم ک خودش احتیاج به کمک و درمان داره جای اینکه پاشه بیاد پیش روانشناس میره روانشناسی ثبتنام میکنه!!!!!بعدم دنبال کیلینیک زدن و ایناهم هست که مردم هم درمان کنه.وزارت بهداشت میتونه علوم رفتاری رو هم درکنار علوم زیستی پوشش بده اما وزارت علوم نه!ممنون میشم نتیجه نهایی مشخص بشه که افرادی همچون من خواستن بخونن واس ارشد راهشون مشخص باشه.
زینب
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیزم سخنان شما دقیقا سخن بنده هم هست.واقعا بزرگترین دغدغه من بعد بارغ التحصیلی بار علمی و توانایی کار درمانی است که در وزارت علوم به هیچ وجه محقق نخواهد شد.از این تصمیم بی نهایت شادم.
امین
Iran, Islamic Republic of
راضیه منم باهات موافقم
Iran, Islamic Republic of
تکلیف ما دانشجوهایی ک تغییر رشته ای هستیم و با این شرایط دیگه نمیتونیم کنکور وزرات بهداشت شرکت کنیم ک شرطش مرتبط بودن مدرک کارشناسی هست چی میشه؟!!!!
خیلی از کسایی ک مدرک کارشناسی روان شناسی نداشتن سطح سوادشون از کسایی ک مدرک لیسانس روان شناسی دارن بیشتره...این ظلمه در حق کسایی ک می خوان ارشد بالینی بخونن و مدرک کارشنسیشون غیر مرتبطه..
فریبا
Iran, Islamic Republic of
دقیقاً باید به فکر غیر مرتبط ها هم بود
مربم
Iran, Islamic Republic of
لطفا بگین ایا وزارت بهداشت سیاستگذاری هم درباره غیرمرتبطهایی که می خان کنکور96 شرکت کنن دارن؟
Iran, Islamic Republic of
دقیقاً این موضوع اهمیت زیادی داره. با اومدن رشته های غیر مرتبط جا برای کسی تنگ نمیشه ولی حداقل فرصت ادامه تحصیل برای دوستانی که علاقمند به این رشته هستند فراهم میشه. باید فکری برای این موضوع بشه.
روان شناس
Iran, Islamic Republic of
واقعا،اتفاقابه نظر من حضور غیر رشتته ای ها است که باعث شدند که اعتبار و وجه روان شناسی مکدر شود ،
فرزانه
Iran, Islamic Republic of
بله من خودم لیسانس غیرمرتبط بودم...ارشد بالینی هستم الان. واقعا موافقم بالینی بره زیرنظر بهداشت ولی برای دکتری معلوم نیست وضعیتمون چه شود.
Iran, Islamic Republic of
متاسفاته اکثر همکاران که با این موضوع مخالفت دارند خود روانشناس بالینی نمی باشند و معلوم نیست به چه دلیل با این موضوع مخالفت دارند!؟
امیر
Iran, Islamic Republic of
دقیقا همین طوره ! چون میترسن که دیگه خودشون نتونن کار درمانی انجام بدن !
ارمغان عزلتي دوست
Germany
مخالف
hadi
Iran, Islamic Republic of
به نظرم وزارت بهداشت خیلی بیشتر از وزارت علوم از زیر مجموعه هاش حمایت میکنه اما وزارت بهداشتی که من می بینم بین روانشناسی و روانپزشکی بسیار تبعیض قائل هست و عملا هیچ ارزشی برای جامعه روانشناسان قائل نیست
حمید رضا
Iran, Islamic Republic of
نظر دکتر براهیمی را پرسیدم پاسخ ایشان: نه من اصلا مخالف نيستم ، كاملا موافقم
شما به تخصص و دانش عملي و مهارت يك كاردرمان گفتار درمان بينايي شنج شنوايي سنج و ... دقت كردين ؟
كجا اين همه كارگاه رنگ و وارنگ دارن مث روانشناسان ؛ اساتيد روانشناسي و مشاوره همه شون با به مسخره و زنگ تفريح گرفتن درس كارورزي در هر سه مقطع تحصيلي رشته هاي روانشناسي و مشاوره و فراهم نكردن فضايي براي اجراي عملي اين درس در دانشگاه حتي با اينكه بالغ بر ٢٠ سال در يك دانشگاه كارورزي تدريس مي كنن ، بزرگترين دليل اين جابجايي محشر هستن
اساتيدي كه حتي دانشجويانشون در دانشگاه يك ساعت در درس كارورزي ، روش كار استاد را هم نديده اند، بعد از اتمام تحصيلات بايد برن كار ياد بگيرن
درصورتي كه يك ليسانس گفتار درماني يا كار درماني بسيار كار بلد است. بدون يك ساعت دوره ي كارورزي در خارج از دانشگاه
راضیه
Iran, Islamic Republic of
عالییی گفتی شما
امین
Iran, Islamic Republic of
منم دانشجو ارشد بالینی هستم
Pariya
Iran, Islamic Republic of
اینکه روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت واگذار شود خیلی هم خوب است.چرا که از نظر عملی روانشناسان واقعا نیاز به گذراندن دوره هایی مناسب در بیمارستانهای اموزشی و درمانگاههای مربوطه دارند.چیزی که توسط وزارت علوم هرگز انطور که بهتر هست به ان توجهی نشد.
محسن
Iran, Islamic Republic of
هر کس نظری مطابق منفعت خودش میده، چه خوب میشد اگر قبل یا همزمان با اجرای این طرح بین اساتید هردو.وزارت جلسات هم اندیشی برگزار می شد/بشه،نه اینکه صرفا ازمجاری قانونی و ببا نظر تعداد کمی کارشناس درمورد آینده ی تعدادی رشته ی علمی تصمیم گیری کنند.
Iran, Islamic Republic of
امیدوارم که همچین اتفاقی رخ دهد
امیر
Iran, Islamic Republic of
کار خیلی خوبیه ، باید یه جا جلوی این بی تدبیری های وزارت علوم گرفته می شد که به دانشگاهی تو هر روستایی محوز تربیت رواتشناس رو داده ! روانشناسی که حتی یه بیمار نداده چطور میتونه درمان انجام بده ! و متاسفانه شاهد این هستیم که خیلیا از رشته های نامرتبط وارد این رشته میشن که باید هرچه زودتر جلو اینکار گرفته میشد !
Iran, Islamic Republic of
با سلام. مشکل اصلی اینه مسوولان سازمان نظام متاسفانه با آزمون سازی و مصاحبه و ... به نفع انحصار طلبی و کمبودهای مالی خودشان از تمامی اعضاء سوء استفاده نمایند .
مرتضی شاهی
Iran, Islamic Republic of
روانشناسی خودش یک علم کامل . نباید زیر دست . علوم دیگه بره
زهرا
Iran, Islamic Republic of
این وسط تکلیف افرادی که تا الان فارغ التحصیل وزارت علوم و دانشگاه آزاد بودن چی میشه؟ یعنی دیگه مدرکشون اعتبار نداره و نمیتونن باهاش کار بالینی کنن؟ دوباره باید از وزارت بهداشت مدرک بگیرن؟
امیر
Iran, Islamic Republic of
واسه اونایی که در حال حاضر مشغول به تحصیل هستند و یا فارغ التحصیل شدند ، هیچ مشکلی پیش نمیاد
امیر
Iran, Islamic Republic of
یک سواااال اساااااسی و مهم !!!!
اگر مسئولین سازمان نظام موافق حضور زیر نظر وزارت علوم هستند ، پس چرا خودشون مدارک وزارت علوم رو قبول ندارند و فارغ التحصیلان زیر نظر وزارت علوم باید بعد از ۶سال درس خوندن ، واسه گرفتن پروانه فعالیت باید مصاحبه بدن و ۲سال تو نوبت باشن ????!!!

در حالی که فارغ التحصیلان زیر نظر وزارت بهداشت مثل رشته های فیزیوتراپی ، بینایی سنجی و ... بعد از اتمام دوره دانشگاهی به راحتی مجوز فعالیت میگیرن

پس به نظر میرسه این مخالفت ها از سر دلسوزی نباشه !
ح الف
Iran, Islamic Republic of
با سلام
مساله اگر فقط واگذاری آموزش روانشناسا به وزارت بهداشت نیست مساله آینده شغلی روانشناساست. مساله اینه که نمیشه برای 6 ماه آیندت برنامه ریزی کنی چون یهو یه مصویه میاد و تمام برنامه هات خراب میکنه. من یکی از روانشناسانی هستم که پارسال با مصوبه وزیر بهداشت در قالب دفترچه ارزش نسبی دو از کار بیکار شدم. آیا مسوولین واقعا به فکر ما هم هستن یا فقط به فکر منافع خودشون؟
لیلا کهتری
Romania
با توجه به محدود بودن امکانات آموزشی در وزارت بهداشت مخصوصا نبود هیت علمی قوی ،از انتقال روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت کاملا مخالفم .
یه دانشجو
Iran, Islamic Republic of
خدایی با ما چکار می‌کنید
ما دهه شصتی‌ها قشنگ داریم می‌سوزیم .....
یه روز رشته حذف می‌کنید، یه روز جابه جا می‌کنید
دوست نداشتم برم..اما برای رفتن مصمم شدم
محسن
Iran, Islamic Republic of
اگر وزارت علوم تونست تفاوتی در جایگاه یک ارشد بالینی با یک ارشد عمومی.یا تربیتی قایل بشه بعد بیاد بگه بالینی مال علومه
دوستان گرامی کسایکه به عنوان روانشناس دارن میگن بالینی جز وزارت علومه خودشون اصلا بالینی نبودن که بدونن روانشناسی بالینی یعنی چی
این دوستان نگران روانشناسی بالینی نیستن
این دوستان نگران مطب های دکان مانندشونن بیشتر
ممنونیم از رییس جمهور محترم و وزیر بهداشت با سواد و روشن فکرمون این تصمیم در تاریخ علم ایران ماندگار خواهد بود
سپاس از وزیر محترم علوم هم که موافقت کردن با دستور رییس جمهور محترممون
متین
Iran, Islamic Republic of
احسنت
واقعا جای سواله، کسانی ک مخالف انتقال به وزارت بهداشت هستند خودشون گرایش بالینی نیستن و بعضا حتی روانشناس هم نیستن در حالی ک اغلب دانش آموختگان بالینی موافق انتقال هستند
دانشجوی روانشناسی
Iran, Islamic Republic of
فاتحه روانشناسی بالینی خوانده خواهد شد
برخی عزیزان روانشناس از این اتفاق خرسند هستند و گمان می کنند با انتقال روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت روانشناسان بالینی مورد توجه قرار گرفته و همطراز پزشکان با انان رفتار خواهد شد در حالی که به هیچ وجه چنین نخواهد بود
رفتن روانشناسی بالینی زیر چتر وزارت بهداشت هیچ دلیلی جز استفاده های صنفی جامعه پزشکی از ظرفیت های عرصه روانشناسی ندارد بر خلاف تصور این افراد نه تنها با این انتقال روانشناسی رشد نمی کند بلکه از همکنون نیز مظلوم تر واقع خواهد شد
عزیزان، پس از این انتقال دست پزشکان، روانپزشکان
در ارائه خدمات به ظاهر روان درمانی باز خواهد شد و وزارت بهداشت نیز با برگزاری دوره هایی نظیر فلوشیپ روان درمانی به هر متقاضی پزشکش مجوز روان درمانی میدهد . در این میان انچه نصیب روانشناسان می شود صرفا یدک کشیدن نام وزارت بهداشت خواهد بود.
امیدوارم جلوی این اقدام تمامیت طلبانه وزارت بهداشت گرفته شود
راضیه
Iran, Islamic Republic of
باید حرف ایشون شفاف سازی بشه از طریق وزارت بهداشت
sadegh
Iran, Islamic Republic of
اگر وزارت بهداشت نگران کاراموزی و تجربه روانشناسان است چرا در کنار اموزش های وزارت علوم واحد عملی برای دانشجویان این رشته در بیمارستان ها قرار نمیدهد. این صلب امتیاز ها آیا از آنها نیست که بیمارستان ها را همچون زمین تصرف کرده و تنها خودشان اجازه استفاده از ان را دارند؟؟
پور
Iran, Islamic Republic of
اصل هدف پزشکان پولخوار توجه به تعرفه های روانشناسی بالینی است که با انتقال به وزارت بهداشت و بعدا زیر نظام پزشکی بردن رشته روانشناسی ،کم کردن تعرفه آن و یا حق شرکت در دکتری این رشته را به پزشکان بدهند که از مزایای تعرفه های آن کمال استفاده را بکنند در هرصورت پزشکان در ایران ادعای رهبری دارند و متاسفم که مسولین اینهمه به پزشک سالاری و درمان محوری اهمیت میدهند و به حدی به آنها رو داده اند که کم مونده جای ریاست نظام را هم بگیرند البته در وزارت بهداشت ریس تمام رشته ها هستند و متخصصین سایر رشته های وزارت بهداشت سالهاست قدرت نفس کشیدن ندارند .متاسفانه مسولین به جای اینکه به رشته ای مثل بهداشت محیط و درک پروژه های آن که در راستای کاهش بار هزینه های سرسام آور درمانی است سرمایه گذاری کنند برعکس به پزشکان پول پرست و سیر نشو اهمیت میدهند.اگر به بهداشت محیط و متخصصین آن توجه شود چیزی به نام دارو درمانی در دنیا نخواهیم داشت یا به حداقل می رسد به جای اینکه فقط به دارو درمانگران مجوز مطب بدهند به متخصصین بهداشت عل الخصوص متخصصین بهداشت محیط نیز مجوز مرکز مشاوره بهداشتی بدهند هم از حجم بیکاران کم میشود و هم از بار هزینه های گران دارو و دارو درمانی کم میشود آنموقع است که هم مردم و هم نظام اقتصادی کشور جون میگیرد . حرف زیاد است و گوش شنوا کم....
مریم
Iran, Islamic Republic of
به نظر من خیلی هم خوبه باید بین کسی که زحمت میکشه واسه بهداشت و کسی که علم النفس میخونه برای علوم وجود داشته باشه و هر کسی از رشته غیرمرتبط نیاد روانشناسی بخونه و همینطور یه روانشناس بالینی باید در مراکز درمانی باشه وگرنه چرا اسمش بالینی بود؟؟؟؟؟
فرزانه
Iran, Islamic Republic of
چرا نمیتونید وجود غیرمرتبط ها رو تحمل کنید
...
Iran, Islamic Republic of
چون تغییر رشته ای ها برای قبولی سمج ترن و این کارو برای کسایی که لیسانسشون روان شناسی بوده ولی هیییییییییییچی بلد نیست سخت میکنه. پس چرا مخالف نباشن
فرزانه
Iran, Islamic Republic of
من ترم 4ارشد بالینی دانشگاه تهرانم. دانشگاه برتر کشور. اما تنها چیزی که در این دو سال حس نکردیم بالینی بودن رشته مان بود. وزارت علوم به هیچ عنوان لیاقت داشتن این رشته را ندارد چون امکاناتش را ندارد. اساتید مطرح و باسوادی داریم ولی متاسفانه دانشگاه دارای کلینیک نمیباشد و طرف قرارداد با هیچ بیمارستانی نیست و دانشجو در طول سال های تحصیلش حتی یک کیس هم نمیبیند. حتی کارورزی به صورت تئوری برگزار شد. اگر روان بالینی را به بهداشت بدهند مسلما دکان خیلی ها بسته می شود و دانشجوها دیگر مجبور نیستن تازه بعد از فارغ التحصیلی انواع و اقسام کارگاه ها را بروند و حتی برای کارورزی میلیونی پول بدهند ان هایی که مخالف اند فقط به فکر جیب خودشان هستند نه ارتقا جایگاه روانشناسی بالینی و مهارت دانشجویان.
صادق
Iran, Islamic Republic of
سلام درهمه دنیا روانشناسان بالینی به همراه روانپزشکان در یک کار تیمی به درمان بیماران می پردازند . همه این آقایانی که شلوع بازی می کنند نیز خود می دانند که کار درمان کار روانشناس عمومی _ تربیتی یا سایر گرایشات روانشناسی نیست اما به دلیل آنکه تا کنون از نبود یک قانون صحیح در روانشناسی کشور و با دروغگویی به مردم خود را درمانگر معرفی کرده اند در حال حاضر هم حاصر نیستند دست از این خیانت آشکار به مردم بردارند وگرنه تمام این آقایان خود به خوبی می دانند که در تمام منابع علمی کار روانشناسان بالینی و روانپزشکان در کنار هم و دوشادوش هم قرار دارد . خدا هدایتشان کند
ارشادی
Iran, Islamic Republic of
از ریاست محترم جمهور و وزیر محترم بهداشت وهمه کسانی که تلاش برای الحاق رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت مییکنند متشکریم وبه هزاران دلیل منطقی با آن موافقیم
هومن
Romania
سراب وزارت بهداشت و وعده هایش
برای بین بردن روانشناسی مستقل و ساختارهای در حال بلوغش در سازمان نظام با قریب به 20000 عضو رسمی و هزاران دانشجوی ارشد و دکتری تنها راه ایجاد تفرقه و تشدید تعارض هاست. طرح فعلا شکست خورده انتقال روانشناسی بالینی و زیر گرایش هایش به وزارت بهداشت آینه تمام نمای این سیاست است که با وعده های پوچ قصد زیر و زبر کردن ساختار روانشناسی را دارد و قرار دادن روانشناسان بالینی در مقابل دیگر گرایش ها. نگاهی کنیم به رشوه های پیشنهادی وزارت به بالینی ها در ازای این انتقال یعنی وعده آموزش بهتر، تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناسان "بالینی" و اشتغال در ساختار سلامت!
"آموزش روانشناسی در وزارت بهداشت بهتر است" ترجیع بندی است که مدام تکرار و همه جا شنیده می شود اما شواهد عینی در حمایت از آن وجود ندارد. زمانی که این حرف توسط اساتید و دانشجویان وزارت بهداشت مطرح می شود مصداق ضرب المثل بقال و ماست ترش است! و به دلیل سوگیری آشکار فاقد ارزش استناد. زمانی هم که این ادعا توسط افرادی که هرگز در وزارت بهداشت درس نخوانده اند مطرح می شود به دلیل نداشتن اطلاعات حداقلی برای مقایسه فاقد قابلیت استناد است. وقتی هیچ داده آماری در مورد آموزش یا عملکرد فارغ التحصیلان ورازتین موجود نیست مقایسه بی طرفانه هم ممکن نیست به همین دلیل و بر اساس اصول روش تحقیق تا زمانی که پژوهش های عینی و داده های کمی له یا علیه این استدلال وجود ندارد فرض صفر مبتنی بر عدم وجود تفاوت معنادار در آموزش صادق است و افراد مدعی صرفا با تکرار کردن قصد دارند این فرضیه را حقیقت جلوه دهند که اساسا با روش علم سازگاری ندارد و این رویکرد غیرعلمی به مساله باعث می شود به توانمندیشان در ارزیابی "بهتر" بودن کیفیت آموزشی که دیده اند شک کنیم.
از سوی دیگراگر وزارت بهداشت ظرفیت و زیرساخت آموزشی کافی برای جمع کثیر دانشجویان روانشناسی بالینی تحصیلات تکمیلی سراسرکشور را دارد نمی توانست ظرفیت ورودی روانشناسی بالینی خودش را افزایش دهد؟ وزارت بهداشت کلینیک و بخش روانپزشکی کافی برای چند ده هزار نفر دانشجوی فعلی وزارت علوم را دارد؟ جواب مشخص است اگر این ظرفیت موجود بود عددی که مقابل تعداد دانشجویان روانشناسی وزارت بهداشت نوشته می شد بیشتر از دو رقم داشت. وعده آموزشی که معلوم نیست بهتر باشد با امکاناتی که موجود نیست، شبیه همان قصرهایست که نوروتیک ها در آسمان می سازند و سایکوتیک ها برای اقامت انتخابشان می کنند!
تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناسی از خواست های قدیمی جامعه روانشناسی است و تحققش مسرت بخش اما کافیست که به یاد بیاوریم همین وزارت بهداشت با صدارت همین وزیر سال گذشته روانشناسان را از فهرست ارایه دهندگان رواندرمانی در کتاب ارزش نسبی که مبنای پرداخت بیمه هاست حذف کرد! اینکه وزارت سال گذشته حق معدود روانشناسان شاغل در کلینیک های خودش برای دریافت بیمه را از بین می برد و امسال می خواهد آن را به همه روانشناسان بالینی بدهد حکایت دم خروس و قسم حضرت عباسی است که صداقت وزارت بهداشت را بیشتر زیر سوال برده و شک نسبت به اهداف واقعی این انتقال را تشدید می کند.
گذشته ازاین موضوع اختصاص بیمه صرفا به روان شناسان بالینی و حذف دیگر گرایش ها از این خدمات تقابلی آشکار با سازمان نظام و هدف گذاری آن برای ارایه خدمات بیمه رواندرمانی به تمام دارندگان پروانه فعالیت است. ارایه فرضی این مزیت رقابتی به دلیل ایجاد انحصار شرایط رقابتی غیرمنصفانه ای را ایجاد می کند که در نهایت حاصلی جز شکاف در روانشناسی و فروپاشی ساختارهای مستقل آن ندارد. بالینی ها هم در ازای کسب برخی منافع کوتاه مدت، در دراز مدت از این انحصار متضرر می شوند زیرا از یک سو خودشان قربانی بعدی این رقابت غیرعادلانه و رانت بیمه در بازار کار (که خود عامل ایجادش بودند) در مقابل روانپزشکان هستند و از سوی دیگر با تضعیف سازمان نظام و حاکمیت وزارت بهداشت بر عرصه رواندرمانی را تسهیل کرده و خود را از عضویت یک سازمان چند ده هزار نفره دموکراتیک به یک اقلیت چند هزار نفره در وزارتخانه ای پزشک سالار و اقتدارگرا تقلیل می دهند.
در مورد وعده اشتغال هم کافیست نگاهی به آمار پزشکان بیکار، شکایت روزانه وزیر بهداشت از نبود بودجه و کسری بودجه و مشکلات اقصادی دولت در حل معضل بیکاری در کشور ببیاندازیم تا مطمین شویم که این وعده نه پشتوانه مالی دارد و نه ظرفیت استخدامی برای روانشناسان خالی نگه داشته شده است که اگر بود، وزارت اول پزشکان بیکار خودش که متولی اصلیشان است را سامان می داد.
دانشجوی دکترای روانشناسی بالینی
احمد
Iran, Islamic Republic of
سلام همكار گرامي، مطلب خوبي نوشتي، طولاني بود ولي خوب بود. قصد ندارم جوابيه اي به مفصلي مطلب خودت برات بنويسم. بعضي از حرفات رو قبول دارم؛ راجع به مساله بيمه و اينكه اين كار علمي به معناي دقيق نيست، در آخر بحث اشتغال كه معضل جدي كشوره در بين اغلب فارغ التحصيل ها. فقط يه نكته تو نوشته ات به نظرم رسيد و اونم اينكه چند بار نوشته بودي سازمان «مستقل» نظام روانشناسي! به نظر من و خيلي ديگه از بچه هاي روانشناس (همه گرايش ها) كه چند ساله تو نوبت مصاحبه كذايي اين سازمان كذايي گير افتادن، اين ارگان بشتر «مافياي مستقل» هست تا سازمان مستقل. همين فقط ميخاستم همين نكته رو بگم و اينكه اگه اين طرح به سرانجام برسه (كه خيلي بعيده) كمترين سودش تضعيف مافياي سازمان نظامه.
موفق باشي
كارشناس ارشد روانشناسي باليني
Ahmad hassani
Iran, Islamic Republic of
سلام!
ببینید دوستان، آنچنان موافق این انتقال نیستم اما این نکته رو هم عرض کنم که وزارت بهداشت روی بهداشت و درمان افراد متمرکز هست و از بابت سودی که مردم از این انتقال میبرند مطمئن باشید...
گلاره
Norway
سلام..من دانشجوی کارشناسی رشته علوم تربیتی هستم ک دارم خودمو برای ارشدبالینی آماده میکنم وبا شنیدن این خبرخیلی خوشحال وامیدوارشدم ازاونطرفم نگرانم ب دلیل غیرمرتبط بودن رشته که هرچندم ی رشته نزدیک ب روانشناسیه نتونم شرکت کنم تکلیف ماها چیه کسی میتونه جواب بده ومنو از نگرانی دربیاره؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
سلام
اگه منتقل بشه با قانون فعلی شما نمیتونین شرکت کنین اما فک نکنم به این زودیا محقق بشه بهر حال شما بخونید
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
باسلام. به نظر بنده وزارت علوم امکانات لازم برای آموزش این گرایشو نداره. حتی در حد یه کیس عملی. دانسجوها بعد از اخذ مدرک متوجه میشن فقط تئوری یاد گرفتن و باید از صفر شروع کنن.این کار باید دیر یا زود انجام بشه. اوناییم که مخالف هستن گرایششون بالینی نیست و فقط نگران بی اعتبار شدن گرایش خودشونن بعد از انتقال روان شناسی بالینی
وحید
Iran, Islamic Republic of
سلام. الان یک گروه تلگرامی درست شده که حدود ۲هزار دانشجو و اساتید روانشناسی موافق انتقال هستند. موضوع پزشکی هم انسان هست. روانشناسی بالینی در ایران معنای خودش رو از دست داده و تمامی گرایش ها دست به درمان میزنند. بالینی ها فقط باید مختص به درمان باشند و عمومی ها به کار پژوهش دست بزنند. به نظر من آینده روانشناسی بالینی در دستان وزارت بهداشت هست و وزارت علوم سالهاست روانشناس های نظری به عمل آورده نه عملی. بحث مواد درسی هم به نظر من که دانشجو هستم مشکلی نداره و خیلی از درس ها ربطی به روانشناسی بالینی ندارد و میشود تغییر کنند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
روانشناسی بالینی یک گرایش کاربردی و همانطور که از نام آن می آید بالینی است . و نیاز به آموزش در درمانگاه و بالین مریض می باشد.انتقال روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت ، امر بسیار مبارک و درستی است که لازم بود اجرا شود.
متاسفاته اکثر همکاران که با این موضوع مخالفت دارند خود روانشناس بالینی نمی باشند و معلوم نیست به چه دلیل با این موضوع مخالفت دارند!؟
Iran, Islamic Republic of
باسلام به نظر میرسه که همه افراد دارای رشته های روانشناسی با این موضوع سرکارند یعنی فکرشان مشغول شده وبه جای اینکه اقدام اساسی انجام دهند وکار کارشناسی روی این مسائل انجام بدهند گاهی خوشحال وعده ای بدحال میشوند پس بهتر است بجای این بگو مگو ها با آینده نگری حافظ، کلیه رشته های روانشناسی که سابقای دیرینه دارند باشید واین شاخه وآن شاخه نکنید که ضرر خواهید کرد.ع ف کارشناس مسائل مرتبط اجتماعی
shirin ghasemi
Iran, Islamic Republic of
من كاملا مخالفم نبايد اين اتفاق بيفته
هانیه
Russian Federation
روانپزشک علاقه و روحیه رواندرمانی ندارد چون اگر داشت از همون اول میرفت به رشته روانشناسی نه پزشکی و روانپزشکی و این لطمه زیادی وارد میکنه به جامعه و با این حساب جایگاه خود روانپزشکان به خطر میفته و آخه آزمون و خطا تا کی میخواد ادامه داشته باشه چقدر قربانی باید بدیم سازمان نظام هم باید ضعف هایی که داره رو برطرف کنه و وزارت بهداشت هم به فکر بیمه مراجعین و کارورزی دانشجویان باشه نه اینکه کلا صورت مسئله رو پاک کنه و حس و توهم قدرتمند بودن بگیره
شادی
Iran, Islamic Republic of
سلام به همگی لطفا موافق ها اعلام موافقت کنند تا کسانی که منافع خود را در خطر دیده اند دست از خود فریبی و ناردان پنداشتن بقیه بردارند پر واضح است که وزارت بهداشت در تربیت یک گرایش مرتبط با سلامت و نیازمند کار عملی متبحر تر است دوم انکه تا حالا که وزارت علوم نگران حال ما بالینی ها چه کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟جز اینکه کسب یادگیری را با نظام معامله کرد؟جز اینکه با نام اختیاری دادن به طرح آن هم طرحی که باید دوره ببنی تا سلامت روان جامعه را ارتق دهی نام اختیاری داد دوستان سطحی نگر نباشید این تصمیم را افراد بزرگ و صاحب خردی گرفته اند که قطعا بیشتر به فکرتان خواهند بود
مصطفی جوادی
Iran, Islamic Republic of
خدایا شکرت اگر این اتفاق بیفته و زیر نظر بهداشت بریم
و کسانی که موافق این طرح نیستن کسانی هستن ک مدرکشون عمومی هست نه بالینی و از حسودیشون هست
خواهشا تایید کنید
امید
Iran, Islamic Republic of
با سلام خدمت شما دوستان محترم به اعتقاد من بایدروان شناسی بالینی تحت نظارت وزارت بهداشت قرار گیردتا به تمام اندوخته های نظری دانشجو جنبه عملی بخشد.درجواب دوستان وصاحب نظران خواستم بگم تا الان که این رشته زیرنظر وزارت علوم بوده چه لطفی درحق این همه دانشجوی بیکار درمقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد انجام دادن.وازوزیر بهداشت تقاضا داریم که انشالا سراین موضوع مهم وسرنوشت ساز به هیچ عنوان کوتاه نیان..تشکر فراوان
آسمان آبی
Iran, Islamic Republic of
نام نویسنده حذف شد تا اگر سخن ایشان نبود مدیون نباشم:
با سلام و احترام خدمت اعضای محترم

طی این چند روز گذشته، معلوم شده که طرفداران الحاق روانشناسی ( بالینی) به وزارت بهداشت، دو دسته شده اند: گروهی موافق و گروهی مخالف.
اتحاد روانشناسان در هر اردوگاه، نقطه عطفی در سرنوشت جامعه روانشناسی و مشاوره کشور، می باشد.
سوای هیاهو های موجود، باید عرض کنم که بهتر است که از اساتید و دانشجویانی که تجربه کار و فعالیت در وزارت بهداشت و بیمارستان ها را دارند، مشورت خواسته شود.
بنده بعنوان کسی که حدود ده سال تجربه کار در بیمارستان و تحصیل در وزارت بهداشت را دارم، بر خود لازم دانستم که تجربیاتم را بازگو کنم، شاید که مفید واقع گردد!
در تایید اینکه وزارت بهداشت، ساختاری منسجم داشته و بودجه های خوبی دریافت میکند، شکی نیست.
همچنین در اینکه دانشجویان این وزارتخانه، تجربیات بالینی خوبی را تجربه میکنند، بحثی نیست.
اما سوال اینجاست که در ورای این امکانات خوب، چه خواسته متقابلی وجود دارد!

به نظر بنده بهتر است که برای روشن تر شدن موضوع، به بررسی حالات مشابه بپردازیم:
اولین تجربه اینکه سالها پیش، در اوایل دهه هفتاد شمسی، تجربه مشابهی درباره رشته علوم آزمایشگاهی به وقوع پیوست!
در آن زمان، کسانی که دارای مدرک دکترای علوم آزمایشگاهی بودند، می توانستند که اقدام به تاسیس آزمایشگاه کنند، که کاملا هم منطقی می بود، اما با توجه به درآمد بالای آزمایشگاه، و میل تمامیت خواهی پزشکان، قانونی وضع شد که به موجب آن، مقطع دکتری علوم آزمایشگاهی حذف و کارشناسان علوم آزمایشگاهی، قادر به فعالیت مستقل نبودند بلکه باید زیر نظر متخصصین پاتولوژی، ارائه خدمت کنند.
پس از چند سال، عملا کارشناسان علوم آزمایشگاهی تبدیل به پرسنل تحت نظر پزشکان شدند که باید با هر قیمتی، انجام وظیفه کنند!
تجربه دوم اینکه بنده حدود یک سال، تجربه کار در مراکز ترک اعتیاد ( متادون درمانی) را دارم که در آنجا، در کنار یکی از پزشکان محترم، مشغول به ارائه خدمت بودم.
جالب اینجاست که با توجه به اینکه تقریبا زمان ارائه خدمت بنده، بعنوان مشاور مرکز و همکار پزشک بعنوان درمانگر، هم اندازه بوده و تفاوت معناداری نداشت ولی ایشان حدود سی برابر، از درآمد مرکز، سهیم بودند!!!

حال میتوان حدس زد که اگر مورد مشابهی درباره انتقال رشته روانشناسی رخ دهد، سرنوشت چگونه است!
کاملا قابل پیش بینی هست که مراکزی تحت عنوان سلامت روان تاسیس میگردد که چندین روانشناس و مشاور، تحت نظر یک روانپزشک، باید به ارائه خدمت بپردازند، همانند یک کارمند مطیع که رییس مرکز به وی لطف کرده و ایشان را استخدام نموده است!
نحوه تقسیم درآمد هم که قابل پیش بینی هست.....
لذا از همکاران روانشناس و مشاور محترم خواهشمندم که در انتخاب نگاه خود، تاملی دوباره کنند و به عواقب این اقدام، دگرباره بیاندیشند!
در پایان این ضرب المثل معروف را تکرار میکنم که: آزموده را آزمودن، خطاست....

با احترام و آرزوی موفقیت

حذف نام نویسنده
پژوهشگر دکتری روانشناسی شناختی
پژوهشکده علوم شناختی و مغز
دانشگاه شهید بهشتی
به نقل از کانال دپارتمان روان شناسی علامه
سیما
Iran, Islamic Republic of
این خوبه که بره زیرنظر وزارت بهداشت ولی ازیه نظردیگه هم خیلی بده اگربخوان کاری کنن که اونایی که کارشناسیشون روانشناسی نیست نتونن شرکت کنن و غیرمنصفانه هست باید جوری بشه که مثل وزارت علوم تغییر رشته ای ها هم بتونن شرکت کنن تا عدالت رعایت بشه در غیر اینصورت زیر نظر وزارت علوم بمونه خیلی بهتره...
باتشکر
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
به نظر من کسانی که با این انتقال مخالفند از ترس به خطر افتادن منافع خودشان است لطفا یه کار درست که میخواد انجام بشه تو این کشور کارشکنی نکنید
پروین کاظمی
Iran, Islamic Republic of
با سلام این کار اصلا منصفانه نیست تنهاترین رشته خوب تو رشته علوم انسانی این رشته بود حلا اینم برداشته بشه خیلی بد میشه بدتر از این اینه که من رشته ام علوم تربیتی هست این ترم ترم اخرمه قصدم شرکت تو رشته ی بالینی بود و تمام منابع مورد نیاز رو تهیه کردم ولی با این خبر خیلی ناراحتم تمام برنامه ها و ارزوهام با این کار نقش بر اب میشه چون احتمال قبولیم عرض این 4 ماه باقی مانده خیلی سخته چیکار کنم ؟
فاتح
Romania
مخالفم. دوستان موافق فکر می کنند که اگر زیر نظر وزارت بهداشت باشند درمان را یاد می گیرند ، خوب است سری به بیمارستان ها بزنید تا وضعیت پزشکان عمومی را ببینید. در بیمارستان فقط به رزیدنت ها و اموزش انها اهمیت می دهند. در ضمن در مراکز درمانی وزارت بهداشت که بیماران سرپایی وجود ندارد ، فقط قسمت کوچکی از بیماران روانی که لازمه درمانشان دارو درمانی و بستری هست مراجعه می کنند
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود