چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ / ۰۸:۰۲
کد مطلب: 34157
۱
عضو هیأت علمی وزارت بهداشت مطرح کرد

نقش مثبت اعتقادات مذهبی در درمان سرطان

نقش مثبت اعتقادات مذهبی در درمان سرطان
عضو هیات علمی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دیدگاه معنوی بر روی باورها، رفتارها و فیزیولوژی افراد تاثیر می‌گذارد، گفت: براساس مستندات، معنویت در درمان بیماری‌هایی همچون سرطان بسیار مؤثر است.

به گزارش فارس،سهیلا خزاعی در رابطه با نقش معنویت در نظام سلامت، اظهار داشت: امروزه آنچه بر سلامت همه جانبه مردم تأثیرگذار است، سیاست‌ها، دیدگاه‌ها و عوامل اجتماعی و معنوی بوده که می‌تواند سلامت مردم را تأمین کند.


وی با تأکید بر اینکه رویکرد انسان سالم و سلامت همه جانبه جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی در سیاست‌گذاری‌های سلامت اهمیت ویژه‌ای دارد، افزود: در سال 2002 سازمان جهانی بهداشت در تحقیق بزرگ سلامت و اقتصاد کلان نیز ثابت کرد که سرمایه‌گذاری برای رسیدن به سلامت همه جانبه جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی مردم و تأمین تعریف انسان سالم، پرسودترین روش سرمایه‌گذاری حتی برای بازگشت سرمایه است.

عضو هیأت علمی وزارت بهداشت با اشاره به انجام تحقیقات در رابطه با سلامت معنوی، گفت: سلامت معنوی وضعیتی است که دارای مراتب گوناگون بوده و در آن متناسب با ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فرد بینش، گرایش و توانایی لازم برای تعالی روح که همان تقرب به خدای متعال است فراهم می‌ شود به گونه‌ای که همه امکانات درونی بدن به طور هماهنگ و متعادل می‌توانند در جهت هدف کلی در درمان بیماری به کار گرفته شوند.

خزاعی ادامه داد: دیدگاه معنوی بر روی باورها، نگرش‌ها،‌ ارزش‌ها و رفتارها تاثیر عمیق داشته و بر روی بیوشیمی و فیزیولوژی فرد نیز اثر می‌گذارد. این تأثیر روی فکر و بدن تندرستی معنوی نامیده می‌شود.

به گفته وی آنچه در مستندات دیده می‌شود اثرات مثبت معنویت در درمان بیماری‌هایی همچون سرطان، اعتیاد، مشکلات قلبی عروقی و معلولیت‌ها است در حالی که اضطراب و عدم پذیرش معنویت موجب بروز اشکالات زیادی در شناخت و درمان بیماری می‌شود.
این پزشک خانواده بیان داشت: این رفتارهای علمی می‌تواند ترجمه‌ای از آیات قرآن کریم همچون «الا بذکرلله تطمئن‌القلوب» یا «من یتوکل علی الله فهو حسبه» باشد.


خزاعی گفت: همچنین در این رابطه کمیسیون الحاقی اعتباری سازمان مراقبت سلامت (JCAHO) بر لزوم اعمالی که شناخت و تأمین نیازهای معنوی و مذهبی بیماران را فراهم می‌کند، تأکید کرده است.


وی خاطر نشان کرد: دیدگاه معنوی از 4 طریق رفتارهای بهداشتی، حمایت اجتماعی، سایکو نوروفیزیولوژیک و اثرات مافوق طبیعی بر روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی تاثیر می‌گذارد که نتیجه این تأثیرات پیشگیری از بیماری، افزایش تحمل بیماری، بهبود سریع‌تر آن و ... است.

-
-

خبر مرتبط:

اعتقادات مذهبی به درمان سرطان کمک می کند
مطالعات محققان در آمریکا نشان می دهد که اعتقادات مذهبی و دعا بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی بیماران تاثیر مثبت دارد و به درمان سرطان کمک می کند.

به گزارش ایرنا از ساینس،محققان Wake Forest School of Medicine این اولین باری است که مجموعه ای از متاآنالیزها (meta-analyses) نقش مذهب و معنویت را در بهبود بیماران مبتلا به سرطان بررسی می کند. حدود 59 درصد از داوطلبان شرکت کننده آمریکایی در این مطالعه، صرف نظر از اینکه در مراسم مذهبی شرکت می کنند یا خیر، خود را مذهبی معرفی کرده اند. در ادامه این گزارش آمده است که اغلب بیماران مبتلا به سرطان، آرامش خود را در دعا و معنویت می دانند و 69 درصد این افراد برای سلامتی خود دعا می کنند.


این مطالعات نشان می دهد بیمارانی که اعتقادات مذهبی دارند و دعا می کنند، سلامت جسمی بهتری دارند و به راحتی قادر به انجام امور روزانه هستند و در مقابل، بیمارانی که ارتباطات معنوی خود را قطع می کنند، از نظر روانی پریشان می شوند.

محققان بر این باورند که توکل به خداوند بزرگ، به زندگی این بیماران معنا می دهد و با اتصال به این منبع بیکران، مراحل درمان را با هدف بیشتری دنبال می کنند.

این محققان می گویند مطالعات نشان می دهد که ارتباط با خدا، سبب سلامت روانی می شود و سلامت روانی با کاهش اضطراب و افسردگی مرتبط است.
نتایج این تحقیقات در نشریه American Cancer Society منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد