سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۸
کد مطلب: 41032
۵
۳
حسين ملكي

افراد تو زرد و روانشناسی زرد !

افراد تو زرد و روانشناسی زرد !
میگنا: شرایط اجتماعی و رفاهی جامعه، نقش خیلی مهمی در بهبود سلامت روانی افراد دارد و بدنبال رفع و حل مشکلات و معضلات اجتماعی و نیاز به شنیده شدن و آرامش روانی؛ شوربختانه باعث می شود بازار کارگاه،سمینار و همایش های شیک، متنوع، غیر علمی و از جنس کاسبکارانه داغ شود و مخاطب(مشتری) پروپاقرص خودش را داشته باشد. محافلی با عناوین مختلف مانند افزايش اعتماد نفس در سه روز، موفقیت تحصیلی و کنکور، بهبود کیفیت زندگی، موفقیت هاي شغلي و زندگي، موفیقت و شاد زیستن، اصول بارزگانی و جلب مشتری و... (محتوای مباحث روانشناسی زرد می باشد) که این روزها در سطح شهرهای مختلف برگزار می‌شود، بیشتر از آن‌که با هدف آرامش روانی حضار و اصلاح سبک زندگی آن ها برگزار شود، به دید تجاری و درآمدزايي نگاه می‌کنند.
سخنران‌های ناشناخته که کمتر محفل علمی، صلاحیت آن ها را تائید می‌کند و مطرح کردن مباحث تکراری، پیش پا افتاده و شعاری که در آن واقعا دردی از آلام مردم دوا نمی‌شود. در این گونه همایش ها و کارگاه ها سخنران و یا مدرس تلاش می کند با گفتن چند جمله جذاب و تحریک‌آمیز انگیزشی و بالا بردن حرارت صدا، نبض جمعیت را دستش بگیرد و آن ها را شارژ کند و صرفا سطح هیجان شرکت کنندگان بالا می رود و دیگر هیچ، البته این وسط، برگزارکننده‌های این‌گونه همایش‌ها هستند که برای خودشان کسب و کاری راه می‌اندازند و با هر روش و در هر کجا که فکر کنید تبلیغ می‌کنند و نفوذ می کنند حتی در مراکز معتبر علمی، اجرایی و سیاسی!

دنیای مجازی هم از هجوم سمینارهای بی‌محتوا و غیرکارشناسی در امان نمانده‌اند! مباحث روان‌شناسی با روان مردم درگیرند و می‌توانند به عموم جامعه آسیب برسانند و اثرات مخرب دیگری همچون از دست رفتن اعتماد مردم نسبت به علم ياريگر روانشناسي و حتي عدم اعتماد و مراجعه آنها به علم روانشناسی و متخصصان روانشناس را در پی داشته باشد و به هويت روانشناسي خدشه وارد نمايند در حالی که مقام معظم رهبری بر اهمیت مراجعه به روان‌شناس و مشاور تاکید فرموده‌اند: «امیدوار هستم مردم ما توجه کنند به این موضوع که مراجعه به متخصص روانشناس و مشاور در امر مسائل روانی به خصوص برای محیط خانواده یک ضرورت است».

با نگاهي به فرايند حل مسأله و مديريت اختلالات روانشناختي و آسيبهاي اجتماعي در كشورهاي ديگر از قاره آمريكا تا اقيانوسيه و از كشورهاي توسعه يافته امريكايي و اروپايي تا كشورهاي فقير و محروم آفريقايي؛در همه اين كشورها امورات روانشناختي به عهده متخصصين روانشناسي و مشاوره است كه در قالب يك سازمان مردم نهاد شكل گرفته و امور اين متخصصين را هماهنگ با سياستهاي كشورشان نظم مي بخشند.
ضرورت ایجاب می کند شكستهاي كشور در امر سلامت، مورد واكاوي و تحليل قرار گيرند. استعلام صحیح از مدرک و هویت این گونه افراد سودجو از سوی مجری برگزار کننده اقدام مستدل است چرا که ایشان بسیار زیرک و آشنا با روش های حقه بازی می باشند؛ مثلا کارگاه های آموزشی خود را در رزومه ذکر کرده و در مورد کیفیت آن شرح داده، در حالیكه رزومه عاری از مشخصات هویتی و تحصیلی می باشد.
بايد بين سازمان ها و نهادهايي كه مسئوليت دارند تعاملات بهتري صورت پذيرد تا باعث پيشگيري از اين هرج‌ومرج‌ها و سوءاستفاده در حوزه روان شناسي شود. این مهم علاوه بر حفظ حقوق متخصصان این حوزه؛ حاکی از دفاع از حقوق شهروندان نیز می باشد.(بايد خدماتي به شهروندان ارائه شود كه از معيارهاي استاندارد و درستي برخوردار باشد) از این رو نقش سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، وزارت بهداشت و درمان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نظارت علمی دقیق‌تر و بررسی مدارک و اعتبارسنجی آن ها و حتی مداخله پلیس فتا، معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری ها و قوه قضاییه جهت پیشگیری و رسیدگی این گونه هرج و مرج ها بشدت احساس می شود.


*نويسنده: حسين ملكي
كارشناسي ارشد روانشناسي
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سید محمد حبیبی
Iran, Islamic Republic of
سلام . ضمن تایید مطالب بسیار خوبشان. کاش تحصیلات و رشته تحصیلی خودشان را که در این حوزه مطلب نوشته اند. بیان می فرمودند.باتشکر. سید محمد حبیبی کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
بله موافقم - کارشناسی ارشد روان شناسی چی؟
ندا موسوی
Iran, Islamic Republic of
سپاس و تشکر فراوان از دوست عزیز آقای ملکی بزرگوار بخاطر مطلب بسیار جالب و آموزنده ایشان
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.