جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ تير ۱۳۹۶ / ۰۱:۳۱
کد مطلب: 41212
۰

دستگیری ۸ نفر در رابطه با لو رفتن سؤالات امتحان نهایی

به گزارش فارس، سرهنگ حسین رمضانی درباره لو رفتن سوالات نهایی افزود: یکی از موضوعات و مشکلاتی که در خرداد امسال پیش آمد و در خرداد سال گذشته نیز در فضای مجازی با آن مواجه بودیم، بحث فروش سوالات نهایی در فضای مجازی بود.

وی گفت: براساس شکایت‌های مسئولان آموزش و پرورش از افراد سودجو و کلاهبردار و برحسب دستورات مقامات قضایی همکاران بنده در پلیس فتای استان‌های سراسر کشور وارد عمل شدند و بلافاصله تحقیقات فنی و پلیسی خود را آغاز کردند.

معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا گفت: در تحقیقات مشخص شد، تمام مواردی که در فضای مجازی انتشار پیدا کرده بود این‌ها سوالات امتحان نهایی نبود بلکه همه این اقدامات با نیت کلاهبرداری و سودجویانه توسط مجرمین صورت گرفته است.

وی افزود: ما تمام نمونه سوالات کلاهبرداران را با مسئولان آموزش و پرورش تطبیق دادیم و فقط در یک مورد سوالات لو رفته بود و آن هم در یک شهرستان کوچک در یکی از استان‌های جنوبی کشور بود که در واقع از زمان لو رفتن سوالات تا آغاز امتحانات دانش آموزان، زمان بسیار کمی باقی مانده بود.

سرهنگ رمضانی ادامه داد: در اصل می‌توان گفت که سوالات به صورت واقعی به دست دانش آموزان همان شهرستان کوچک نیز نرسیده بود و پلیس فتای این استان خیلی سریع آن فرد را شناسایی و دستگیر کرد و تحویل مقامات قضایی داد.

وی گفت: در این خصوص ۸ نفر از افراد کلاهبردار را در کشور شناسایی و دستگیر کرده ایم که تحویل مقامات قضایی شده اند و ۱۰ نفر دیگر را نیز شناسایی کرده ایم که منتظر صدور دستورات مقامات قضایی هستیم تا این افراد را نیز دستگیر کنیم.

معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا افزود: در بحث پیگیری این پرونده‌ها ما در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی نیز حضور پیدا کرده و گزارش مستندی از اقدامات پلیس فتا در این خصوص ارائه دادیم.

وی گفت: براساس مصوبات کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، تصمیم بر این شد که وزارت آموزش و پرورش به منظور برطرف سازی دغدغه والدین دانش آموزان مسیر و فرایند طراحی، توزیع و اجرای امتحانات را یکبار دیگر بازبینی کنند چرا که حساسیت بسیار ویژه‌ای در این خصوص وجود دارد تا ان شاءالله یک فرایند مطمئن و ایمنی را نسبت به گذشته و به روز، تولید کنند تا جای هیچ گونه خطای وجود نداشته باشد.

سرهنگ رمضانی افزود: همچنین مقرر شد که قانون مجازات انتشار دهندگان سوالات امتحانی که مربوط به اواخر سال ۱۳۴۰ است، بازنگری و به روز رسانی شود.

وی گفت: ما نیز در این مقوله به وزارت آموزش و پرورش کمک می‌کنیم تا لایحه‌ای به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناروی مجلس ارائه شود تا نمایندگان به قید فوریت این لایحه را در مجلس به تصویب برسانند.

وی ادامه داد: دلیل آن نیز این است که میزان مجازات در این مسئله باید افزایش پیدا کند تا قدرت ریسک مجرمین پایین بیایید.

معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا گفت: تمام کسانی که در فضای مجازی به این شکل رفتار می‌کنند، قطعا نیت‌های کلاهبرداری و سودجویانه دارند و در ایام مختلف از احساسات مردم استفاده و اقدام به کلاهبرداری می‌کنند به عنوان مثال در همین ایام ماه مبارک رمضان که با عید سعید فطر مواجه هستیم این افراد کمپین‌های برای حمایت از ایتام و دریافت زکات و فطریه مردم ایجاد می‌کنند که در واقع این افراد نیت‌های کلاهبردارانه دارند.

وی افزود: مردم باید توجه داشته باشند حتی در پرداخت‌های خودشان در حوزه زکات و فطریه نیز به مبادی رسمی که خود سازمان‌های مانند کمیته امداد پیش بینی می‌کند اعتماد و از آن طریق اقدام کنند تا در دام کلاهبرداران قرار نگیرند.

سرهنگ رمضانی افزود: در حوزه امتحانات نیز به همین شکل است، سودجویان و کلاهبرداران در ایام امتحانات که دانش اموزان و دانش جویان درگیر مسائل امتحانی هستند از احساسات دانش آموزان استفاده و اعلام می‌کنند که سوالات امتحان را در اختیار دارند و مبالغی را پیشنهاد می‌دهند که در قبال دریافت آن مبالغ می‌توانند سوالات را در اختیارشان قرار دهند، اما در بسیاری از این موارد پس از اینکه دانش آموزان مبلغ را (به حساب کلاهبرداران) واریز کردند یا آن افراد دیگر پاسخگوی تلفن‌ها نبوده اند یا یکسری سوالات غیر واقعی را که هیچ ارتباطی با امتحان ندارد در اختیار ان‌ها قرار داده اند.
 
روایت دانش‌آموزان و معلمان از لو رفتن سوالات امتحانات نهایی سه درس
برخی دانش‌آموزان و معلمان مدارکی را ارائه می‌دهند که از لو رفتن سوالات امتحانات نهایی در برخی دروس از جمله زبان فارسی و زمین‌شناسی ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبل از برگزاری امتحان حکایت دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امتحانات خرداد دانش‌آموزان در شرایطی تمام شد که برخی از آنها نسبت به لو رفتن سؤالات امتحانات نهایی معترضند، همین مسئله منجر به ورود پلیس فتا به ماجرا و دستگیری برخی افراد در این رابطه شد. دانش‌آموزان، امسال نیز شاهد بازار فروش سؤالات امتحانات نهایی در فضای مجازی بودند و در یک مورد، کانالی با عنوان فروش امتحانات نهایی 96، سؤالات هر درس عمومی را به‌قیمت 100 هزار و اختصاصی را به‌قیمت 180 هزار تومان به فروش می‌رساند.
در این شبکه‌ها به دانش‌آموزان این‌گونه اطمینان داده می‌شد «طبق گزارشات رابط‌هامون همه چیز دارد روال عادی خود را طی می‌کند، جای هیچ‌گونه نگرانی از جانب شما دانش آموزان نیست». این کانال چند ساعت مانده به برگزاری امتحانات نهایی اقدام به انتشار سربرگ سؤالات در فضای تلگرام می‌کرد و با این کار به مخاطبان خود در رابطه با داشتن سؤالات امتحانات نهایی اطمینان خاطر می‌داد.
در همین رابطه به سراغ تعدادی از دانش‌آموزانی رفتیم که امسال در سال سوم دبیرستان بوده و امتحانات نهایی را تجربه کردند. یکی از دانش‌آموزان سال سوم دبیرستان به خبرنگار تسنیم گفت: نیم ساعت تا 45 دقیقه مانده به برگزاری امتحان نهایی، دانش‌آموزان سوالات را داشتند و در حال بررسی آنها با یکدیگر بودند، در اغلب دروس سوالات لو رفته بود و اگر فردی سوالات را نداشت برای سایرین جای تعجب بود. ماجرا هم به این صورت بود که کانال‌هایی در تلگرام با دریافت 100 تا 180 هزار تومان نیم ساعت مانده به برگزاری امتحان سوالات را در فضای مجازی ارسال می‌کردند.
وی افزود: ما برای درس خواندن از شب تا صبح بیداریم اما یک عده سؤالات امتحانات را می‌خرند و معدلشان به‌راحتی بالا می‌رود. این انصاف نیست، سؤالات درس زیست سوم دبیرستان با تلگرام لو رفت، از ساعت 7 و نیم تو حوزه ما بعضی‌ها با گوشی سؤالات را چک کردند.
یکی دیگر از دانش‌آموزان عنوان کرد: سوالات درس زبان فارسی ساعت 7.36 دقیقه صبح در تلگرام منتشر شد و سوالات دروس زمین شناسی و عربی نیز در فضای مجازی منتشر شد و دانش‌آموزان سوالات را بر روی گوشی‌های خود داشتند و در حال بررسی آنها بودند.
فاطمه یکی دیگر از دانش‌آموزان سال سوم دبیرستان در شهر تهران است که معتقد است سوالات درس زمین‌شناسی رشته تجربی نیز به‌شکل گسترده‌ای دست بچه‌ها بود به‌طوری که اگر سؤال را نداشتی همه تعجب می‌کردند. حتماً تمام مدارک مربوط را به‌زودی به سازمان سنجش، آموزش و پرورش و پلیس فتا ارائه خواهم کرد. چطور مسئولان با قاطعیت 100 درصد لو رفتن سؤالات را انکار می‌کنند، روح جوان‌های ما را با تکذیب خدشه‌دار نکنید بلکه موضوع را با قدرت بررسی و پیگیری کنید.ادامه گزارش از منبع اصلی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد