جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۰ / ۰۹:۵۶
کد مطلب: 7830
۱

ميزان موفقيت «روان درماني يكپارچه توحيدي» در درمان اعتياد

رييس مركز مشاوره و روان درماني زندان مركزي قم با بيان اينكه ميزان موفقيت روان درماني يكپارچه توحيدي در درمان اعتياد بيش از 80 درصد است، گفت: در اين روش تلاش مي‌شود تا ضمن استفاده از فنون روان درماني رايج، رابطه صميمانه‌اي ميان مراجعه كننده و خداوند برقرار شود تا از اين طريق توانايي مقابله او با مشكلات و بحران‌هاي پيش رو در زندگي وي تقويت شود.

به گزارش  ايسنا، حجت الاسلام و المسلمين دكتر محمد حسين شريفي نيا با بيان اينكه روش روان درماني يكپارچه توحيدي در ترك اعتياد بر پايه دو اصل اساسي شكل گرفته است، گفت: يكپارچه سازي فنون و روش‌هاي درماني ـ شناختي ـ رفتاري ـ تحليلي و رشدي و توجه به معنويت و ايجاد ارتباط صميمانه با خدا در فرآيند درمان، ‌دو اصل مهم در اين روش هستند.

وي تصريح كرد: در اين رومش تلاش مي‌شود تا ضمن استفاده از فنون روان درماني رايج، رابطه صميمانه‌اي ميان مراجعه كننده و خداوند برقرار شود تا از اين طريق توانايي مقابله او با مشكلات و بحران‌هاي پيش رو در زندگي وي تقويت شود و زمينه عود بيماري از بين برود.

رييس مركز مشاوره و روان درماني زندان مركزي قم با بيان اينكه از عمر روش يكپارچه توحيدي پنج سال مي‌گذرد، گفت: روش يكپارچه توحيدي در سال85، ابتدا در سال زندان قم در بين 800 نفر بيماري كه به سوء مصرف مواد مبتلا بودند انجام شد، پس از طول دوره درمان، بيش از 80 درصد اين جمعيت به بهبودي كامل رسيدند، پس به يقين مي‌توان گفت كه اين ميزان موفقيت اين روش در درمان اعتياد بيش از 80 درصد است.

شريفي نيا ادامه داد: پس از اجراي اين روش و درصد بالاي موفقيت آن در زندان قم، به دستور سازمان زندان‌ها به تمامي زندان‌هاي كشور اعلام شد تا از اين روش به عنوان روش پايه براي اصلاح و بازپروري زندانيان استفاده كنند اما مسئله مهم اين است كه شرايط اقتصادي مطلوب و امكانات لازم و همچنين نيروي انساني آموزش ديده براي اين روش چندان فراهم نيست و به درستي مشخص نيست كه در حال حاضر چه تعداد از انسان‌ها از اين روش در زنداني‌هاي خود استفاده مي‌كنند ولي در استان قم هر ساله جمعيتي نزديك به 800 نفر تحت پوشش اين روش درماني قرار مي‌گيرند.

وي افزود: طي اين پنج سال، تحقيقات متعددي در خصوص اين روش در قالب رساله‌هاي فوق ليسانس و دكتري بدون هيچ تبليغي انجام شده و همچنين طبق پژوهش‌هاي متعددي كه در دانشگاه‌هاي فردوسي، اصفهان، موسسه امام خميني و دانشگاه تربيت مدرس بر اساس اين روش صورت گرفته، ميزان كارايي و اثربخشي اين روش با ساير روشهاي درماني نظير CBT (روش درمان شناختي ـ رفتاري كه بيش از 50 سال از عمر آن مي‌گذرد) بررسي شده و طبق اين بررسي‌ها، در برخي موارد اثربخشي روش يكپارچه توحيدي بيشتر از CBT بوده و در برخي موارد حداقل به اندازه آن بوده است.

شريفي نيا اظهار كرد: يكپارچه توحيدي يك روش جمع مدار است و اجراي آن در مراكزي كه به صورت جمعي به اصلاح و بازپروري معتادان فعاليت دارند،‌همچون مراكز نگهداري، كمپ‌ها، TC ها و ساير مراكز جمعي نظير سربازخانه‌ها و دانشگاه‌ها مي‌تواند مفيد و موثر واقع شود، اما در مكان‌هاي فردي و كلينيك‌هاي شخصي به دليل اينكه يك روش طولاني مدت و تا حدودي پر هزينه است خيلي نمي‌تواند موثر باشد.

رييس مركز مشاوره و روان درماني زندان مركزي قم معنويت را مهم ترين شباهت روش يكپارچه توحيدي روشهاي 12 قدم برشمرد و به تفاوت‌هاي هر دو روش اشاره كرد و افزود: روش‌هاي 12 قدم عمدتا روش‌هايي خوديار هستند و توسط خود افرادي كه قبلا مبتلا به سوء مصرف مواد بوده و اكنون به بهبودي رسيده‌اند، اداره مي‌شود و در اين روش‌ها نيز فردي به عنوان درمانگر وجود ندارد.

شريفي نيا ادامه داد: روي يكپارچه توحيدي، يك بسته كامل درماني است كه از اقدامات پزشكي و سم زدايي در اعتياد شروع مي‌شومد و به آموزش مهارت‌هاي زندگي ادامه مي‌يابد و با گروه درماني و پيگيري درمان تكميل مي‌شو، در واقع روش‌هاي 12 قدم برپرهيز و استمرار پاكي تاكيد دارند، اما اين روش بر جنبه‌هاي زيستي ـ رواني و اجتماعي بيمار تاكيد دارد و به همه اين ابعاد در فرايند درمان توجه مي‌كند.

وي با تاكيد بر اينكه روش يكپارچه توحيدي يك روش كاملا سازمان يافته و داراي پروتكل درماني معين است، گفت: يكي از تفاوت‌هاي ديگر اين روش با روشهاي 12 قديمي اين است كه آن روش‌ها عمدتا بعد از حل مشكلات در دوره پاكي بيشتر موثر هستند، اما اين روش بيشترين تاثير را در غاز راه و ايجاد انگيزه در بيمار براي حل مشكلات پيراموني در رابطه با اعتياد دارد.

شريفي نيا در پايان گفت: نكته مهم اين است كه طول دوره درمان اعتياد بر اساس يكپارچه توحيدي بايد به صورت كامل انجام شود، زيرا در صورتي كه طول دوره درمان به صورت ناقص انجام شود و يا امكانات لازم در اجراي دقيق آن فراهم نباشد. مسلما ميزان تاثيرگذاري آن در بهبودي كاهش خواهد يافت.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.