جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ / ۱۸:۱۸
کد مطلب: 34147
۲

بخشش را با تحمل اشتباه نگیرید

بخشش را با تحمل اشتباه نگیرید
«لیلا بابامرادی»، اظهار کرد: وقتی کسی ما را آزرده‌خاطر کرده و به اشتباه خودش پی می‌برد، در واقع گویی زخم روح آسیب‌دیده‌مان را آماده درمان می‌کند، اما این بخشش با تحمل کردن بسیار متفاوت است، چون فقط یک بار اتفاق می‌افتد و شخصی که به اشتباه خودش پی برده زمینه را برای تکرار آن مساعد نمی‌بیند.

این روانشناس ادامه داد: بخشش زمانی تأثیرگذار خواهد بود که فرد تقصیرکار در صدد جبران اشتباه خود برآید و اظهار پشیمانی کند. اما در مقابل، تحمل و فداکاری در طولانی مدت به طرف مقابل این اجازه را می‌دهد که اشتباهات خود را تکرار کرده و حتی در آینده اشتباهات بزرگتری را مرتکب شود. مثلاً بخشیدن‌های مکرر، بدون ریشه‌کن کردن علت خطای رخ داده در روابط زناشویی، به مرور یکی از زوجین را به فرد فداکاری تبدیل می‌کند که گویی پایه‌های زندگی مشترک را به تنهایی روی دوش خود نگه داشته و زمینه را برای نابسامانی هر چه بیشتر همسرش فراهم می‌کند.


وی افزود: وقتی در روابط زناشویی، یکی از طرفین دائماً نقش فداکار را ایفا کند ممکن است در وهله اول احساس آرامش کند اما پس از مدتی احساس سرخوردگی و نادیده گرفته شدن همه وجودش را پر می‌کند و در نهایت او را به موجود خموده و افسرده‌ای تبدیل می‌کند که نه تنها جلوی اشتباهات طرف مقابلش را نگرفته بلکه زمینه را برای فروپاشی روزافزون زندگی مشترکشان فراهم کرده است. به همین‌خاطر روانشناسان معتقدند بخشش زمانی ارزشمند خواهد بود که طرف مقابل به اشتباه خود پی برده و از تکرار آن بیم داشته باشد.

بابامرادی گفت: نباید در طول دوران زندگی و در همه روابطمان، نقش فداکار فنا رفته‌ای را ایفا کنیم که ضعیف بوده و نمی‌تواند شخصیت واقعی و مطالبات خود را عرضه کند، چون نتیجه‌ای جز سرخوردگی عایدمان نمی‌شود و اطرافیان‌مان نیز به مرور فداکاری و از خود گذشتگی‌های بی‌دلیل را وظیفه ما و حق مسلم خود می‌دانند، حتی اگر این از خودگذشتگی به روح و روان ما آسیب‌های جدی وارد کند.
مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...