چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ / ۰۹:۰۷
کد مطلب: 39467
۱
۳
مدیرگروه روانشناسی بالینی دانشگاه شهیدچمران هشدار داد

خطر انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت

خطر انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت
به گزارش میگنا دکتر معصومه بساک‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز از سال 62 دانشجویان رشته روان شناسی بالینی مشغول به تحصیل هستند؛ ریشه اصلی روان شناسی فلسفه است و از گذشته به عنوان یکی از رشته‌های گروه علوم انسانی و زیر نظر وزارت علوم فعالیت کرده است.

 

رشته روان شناسی ابتدا با فلسفه آغاز می‌شود؛ سپس دانشجویان وارد حیطه علوم رفتاری و پس از آن در رشته‌های تخصصی افراد دوره‌های کارورزی یا بالینی را در مراکز درمانی و بیمارستان‌های روانپزشکی می‌گذرانند. در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری بیشتر دروس تخصصی رشته روان شناسی بالینی، در حیطه روان‌درمانی است که ریشه‌های تخصصی روان‌درمانی نیز علوم مربوط به روان شناسی شخصیت و مکاتب روان شناسی است.

این عضو هیأت‌علمی گروه روان شناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه در تمام دنیا روانشناسی بالینی زیرمجموعه علوم رفتاری و علوم انسانی است، گفت: این رشته اغلب در دانشکده‌های علوم اجتماعی یا دانشکده‌های علوم تدریس می‌شود. در برخی نقاط ایران رشته روان شناسی را به‌عنوان یک رشته تخصصی زیرمجموعه رشته‌های توانبخشی قرار داده‌اند؛ اما مدرسان این رشته، خود زیر نظر وزارت علوم تحصیل کرده‌اند.

بساک‌نژاد تصریح کرد: این رشته می‌تواند به‌عنوان یک رشته بین‌رشته‌ای زیر نظر وزارت علوم باقی بماند و برای فعالیت‌های کارورزی از همکاری‌های مراکز درمانی استفاده کند تا نگرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص دانش بالینی فارغ‌التحصیلان این رشته برطرف شود، چراکه تصور می‌کنند اگر این رشته به وزارت بهداشت منتقل نشود، ممکن است دانشجویان آگاهی لازم از نظر اطلاعات روانپزشکی و بیماری را نداشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز هم دانشجوی کارشناسی و هم کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی وجود دارد که تاکنون برای پنج واحد درسی این دانشجویان از مدرسان وزارت بهداشت دعوت می‌شد و تاکنون نیز مشکلی برای آموزش این دانشجویان وجود نداشته است. بیشتر دروس تخصصی این دانشجویان توسط روان شناسانی که زیر نظر وزارت علوم تحصیل کرده‌اند، تدریس می‌شود.

مدیرگروه روان شناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت تنها یک احتمال است، گفت: تاکنون هیچ ابلاغی برای انتقال این رشته به وزارت بهداشت صادر نشده است. من هم ترجیح می‌دهم این رشته به همین ترتیب در وزارت علوم به فعالیت خود ادامه دهد.

بساک‌نژاد افزود: تحصیل دانشجویان در وزارت علوم می‌تواند مزیت‌هایی داشته باشد؛ زیرا دانشجوی رشته روان شناسی بالینی یک ذهنیت رفتاری، انسانی و اجتماعی به بیماری‌ها و اختلالات روحی دارند و اگر این رشته از زیر نظر وزارت علوم خارج شود متأسفانه این خطر وجود دارد که حوزه بالینی از این ذهنیت رفتاری، اجتماعی و انسانی خارج شود.

وی خاطرنشان کرد: خطری که وجود دارد، این است که فارغ‌التحصیلان این رشته نسبت به بیماری‌های روانی یک دید زیستی و داروشناسی داشته باشند؛ در حالی‌که در حال حاضر نسبت به بیماری‌ها دیدگاه‌های رفتاری، انسانی، اجتماعی و فرهنگی دارند. نباید به خاطر پنج واحد درسی این دیدگاه از بین برود بلکه به نظرم این رشته باید در وزارت علوم باقی بماند و با همکاری وزارت بهداشت به فعالیت خود ادامه دهد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

تینا
Romania
من نمیدونم این چه استدلالیه اخه! مگه ما ک الان توی انیستیتو روانپزسکی تهران داریم تحصیل میکنیم رویکرد زیستی و دارویی پیدا کردیم?!! البته ک نه، رشته روانشناسی بالینی یک صنف گسترده است با ورود ب وزارت بهداشت قادر خواهد بود اقتدار لازم رو پیدا کنه هیچکس قرار نیست چیزی رو به ما حقنه کنه فقط مسئله منافع مورد خطر واقع شده دوستان و اساتید بزرگوار در وزارت علوم هست ک نمیدونم چرا تا قبل از این فریاد یامصیبتای ایشان بلند نبود، وقتی کارگاههای میلیونی برگزار میکردند، وقتی دانشجویان بالینی فرق بین بیمار بوردرلاین و بیمار بایپولار رو تشخیص نمیدادن..وقتی وقتی...
رضا
Iran, Islamic Republic of
با سلام و احترام
لازم به ذکر است اولین دوره رشته روانشناسی بالینی در بیمارستان روزبه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران به همت پدر روانشناسی بالینی ایران استاد شاملو برگزار شده است (هر چند بورد روانشناسی بالینی وزارت بهداشت اخیرا این رشته رادر این مرکز متوقف و فاقد صلاحیت دانسته که نشان از سخت گیری وزارت بهداشت به صلاحیت های هر مرکز است برخلاف وزارت علوم و دانشگاه آزاد) و اگر این استاد صلاح میدانستند به دانشگاه شهید چمران اهواز تشریف میآوردند و رشته روانشناسی بالینی را آنجا تاسیس میکردند. هر چند خانم دکتر بساک نژاد در رشته روانشناسی بالینی تحصیل کرده اند ولی تمامی مراحل تحصیل ایشان در وزارت علوم بوده است و قطعا تجربه ای که روانشناسان بالینی وزارت بهداشت در حین تحصیل دارند را تجربه نکرده اند که اهمیت محیط بالینی و بیمارستانی را بدانند و تنها از جایگاه خود دفاع میکنند. قطعا وزارت بهداشت و بورد روانشناسی بالینی این وزارت با سختگیری هایی که دارند منجر به ارتقاء آموزش روانشناسی بالینی در کل کشور میشوند و به نفع تمامی طرفین خواهد بود حتی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه شهید چمران اهواز
امیر
Iran, Islamic Republic of
دوستان متوجه باشن که مهم ترین مسئله اینه که دکترهای روانشناسی عمومی در وزارت علوم و نظام روانشناسی حق مطبشون رو از دست ندن و بتونن بدون هیچ اموزش بالینیی اقدام به درمانگری کنن. بقیه چیزها مانند کیفیت آموزشی و عدم یادگیری بالینی و امکان اسیب و اشتباه در طی مداخلات بر روان ملت ایران بعلت بی مهارتی بالینی، جزو حواشی ست.
امیدوارم روانشناسی بالینی همچنان توسط وزارت علوم و دانشگاه ازاد آن بماند تا شاهد خروجیه هزارن نفره روانشناس بالینی بدون هیچ آموزش بالینی آنهم با سرعت نزدیک به سرعت صوت باشیم. تا که دکترهای روانشناس عمومی در راس وزارت علوم و سازمان نظام روانشناسی از مبالغ اجرت مطب محروم نگردند.
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!