پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۶ / ۲۳:۳۴
کد مطلب: 42175
۱

اکثر ازدواج‌های ناموفق از روی هیجان و اجبار است

اکثر ازدواج‌های ناموفق از روی هیجان و اجبار است

میگنا: «دکتر پروانه محمدخانی» استاد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی تهران با بیان اینکه طلاق در همه‌ ادیان و نهادهای اجتماعی امری ناپسند است و تنها در شرایط عسر و حرج می‌تواند راه‌حل مشکلات باشد، تصریح کرد: طلاق ممکن است به خاطر انتخاب بد شریک زندگی، ازدواج‌های نامناسب، مشکلات ارتباطی، عاطفی، جنسی و ... بین زوجین پدید آید.

وی با بیان اینکه ازدواج مانند هر چیز دیگری باید برای بشر مفید و سودمند واقع شود که اگر ازدواجی چنین نباشد و برای فرد ضرر داشته باشد، طلاق را به دنبال خواهد داشت، اذعان کرد: طلاق آخرین راه‌حلی است که زن و شوهر به آن روی می‌آورند و برای تحقق این عامل، از افراد مختلفی کمک و راهنمایی می‌گیرند.

افراد حتی در بعضی مواقع به والدین، دوستان و ... متوسل می‌شوند تا با هر اقدام منطقی، عاطفی و تغییر رفتار رابطه زناشویی‌شان را حفظ کنند؛ در بعضی موارد به علت پایین بودن سطح سازگاری، مفید نبودن و طی نکردن صحیح راه‌حل‌ها و فرایندهای حل مسئله، زوجین برای خروج از بحران، طلاق را انتخاب نهایی خود قرار می‌دهند.

محمدخانی با اشاره به اینکه ترک رابطه‌ای که برای آن زحمت‌کشیده شده، زمان و هزینه صرف شده، بسیار دشوار و با مشکلات جدایی‌ناپذیر همراه است، خاطرنشان کرد: مرد و زن باید تلاش خود را به‌کارگیرند تا طلاق صورت نپذیرد اما درصورتی‌که مسیر زندگی به‌درستی طی نشود و شرایط به‌گونه‌ای باشد که آن‌ها و فرزندانشان در این خانواده بیشتر آسیب ببینند، قاعدتاً طلاق بهترین گزینه برای کاهش مشکلات است.

استاد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی عوامل مختلفی را باعث جدایی یک خانواده عنوان کرد و افزود: از جمله این عوامل می‌توان به عدم تبادلات ارتباطی زوجین و سرکوب شدن نیازهایشان که در توان‌افزایی و تکمیل زندگی مجردی فرد اختلال ایجاد می‌کند، اشاره کرد.

محمدخانی درگیری عاطفی، عدم صمیمت و علاقه بین زوجین، تعهد نداشتن به یکدیگر را از دیگر عوامل دخیل در طلاق دانست و تصریح کرد: به‌طورکلی، بهداشت روان نقش به سزایی در حفظ ازدواج و رابطه سالم دارد که در سایه آن عشق، عاطفه و تعهد بین زوجین ایجاد می‌شود؛ در بسیاری از ازدواج‌هایی که طلاق اتفاق می‌افتد به این دلیل است که فرد ازنظر شخصیتی سلامت روان ندارد.

وی با بیان اینکه ازدواج فقط یک عنصر نیست و نشان‌دهنده سلامت روانی جامعه و نظام سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سالم است، اظهار کرد: افراد در این جامعه می‌توانند شخصیت و نیازهای خود را شناخته و به‌درستی زندگی کنند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه با اشاره به اینکه هم‌اکنون اکثر ازدواج‌های ناموفق از روی هیجان و اجبار است و عقل و منطق کمتر در آن دیده می‌شود، گفت: جامعه سالم ضمانت کننده ازدواج خوب و کاهش طلاق است، در جامعه‌ای که ازدواج از لحاظ فرهنگی امری سالم و محترم شمرده می‌شود، افراد آن جامعه ازدواج را راهی برای تکمیل رشد خود می‌دانند و آن‌ها در این اجتماع با برهم زدن رابطه زناشویی خود، باعث آسیب به حمایت‌ها و موقعیت‌های مالی و اجتماعی خود خواهند شد. در این صورت است که شاهد کاهش طلاق خواهیم بود.
-

یزدبانو

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .