چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۶:۱۷
کد مطلب: 24715
۰

پرسش‌های رایج درباره بیماری "MERS"

پرسش‌های رایج درباره بیماری "MERS"

 

به گزارش ایسنا، سایت لایوساینس به نقل از مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا به چند مورد از متداولترین این پرسش‌ها در رابطه با سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) پاسخ داده که به شرح زیر است:

 

سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) چیست؟

 

این سندرم، نوعی بیماری تنفسی است که از ویروس ناشی می‌شود و اخیرا تنها در انسان مشاهده شده است. علائم این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس هستند. اولین موارد ابتلا به این سندرم در سپتامبر 2012 میلادی در عربستان مشاهده شد و از آن زمان به بعد بیش از 500 نفر در 14 کشور به آن مبتلا شدند. نزدیک به 30 درصد مبتلایان به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

 

MERS همان بیماری سارس است؟

 

پاسخ این سوال منفی است. هرچند سندرم تنفسی خاورمیانه یا MERS و سندرم تنفسی حاد (سارس) به خانواده یکسانی از ویروس‌ها به نام کروناویروس‌ها تعلق دارند اما این دو ویروس مشابه هم نیستند. برخلاف سارس که بیشتر در افراد جوان‌تر و سالم‌تر مشاهده می‌شود، سندرم تنفسی خاورمیانه بیشتر در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن همچون دیابت و بیماری‌های قلبی و کلیوی بروز می‌کند.

 

منشاء سندرم تنفسی خاورمیانه کجاست؟

 

پزشکان به طور کامل در مورد پاسخ این پرسش اطمینان ندارند. کروناویروسِ عامل سندرم تنفسی خاورمیانه در شترهای مصر، قطر و عربستان سعودی مشاهده شده اما متخصصان نمی‌توانند با اطمینان کامل اعلام کنند که انسان این بیماری را از شتر گرفته است. به طور مثال این امکان می‌تواند وجود داشته باشد که حیوان دیگری عامل ابتلای شترها و انسان به این بیماری باشد. همچنین این ویروس در خفاش‌ها مشاهده شده است.

 

اخیرا تعداد مبتلایان به این ویروس افزایش یافته است؟

 

پاسخ این سوال نیز مثبت است. از اواخر ماه مارس امسال (2014)، 30 مورد جدید ابتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه در سراسر جهان گزارش شده که بیشتر آنان در عربستان سعودی بوده‌اند. این در حالی است که در مدت یک‌ونیم سال از سپتامبر 2012 تا فوریه 2014 میلادی کمتر از 200 مورد ابتلا به این بیماری گزارش شد.

 

دلیل افزایش شمار مبتلایان به این بیماری چیست؟

 

دلیل افزایش اخیر مبتلایان به سندرم تنفسی خاورمیانه به طور کامل مشخص نیست. تعدادی از موارد جدید ابتلا در مدت شیوع ویروس در بیمارستان‌ها اتفاق افتاده اما در موارد پراکنده نیز این افزایش مشاهده شده و در این موارد بیمار قبل از آلوده شدن با فرد مبتلا به این ویروس تماسی نداشته است.

 

از زمان وارد شدن ویروس به بدن تا بروز علائم آن چه مدت طول می‌کشد؟

 

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا از زمانی که ویروس وارد بدن می‌شود تا زمان بروز علائم بیماری، حدود پنج روز و در بیشترین حالت تا حدود 14 روز طول می‌کشد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی