جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۵
کد مطلب: 22005
۰

درگذشت استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي+عكس

درگذشت استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي+عكس
مراسم تشییع و وداع با این استاد گرانقدر صبح سه شنبه 15 بهمن ماه از بیمارستان آیت ا... طالقانی با حضور مسوولان ارشد دانشگاه ، اساتید ، اعضای هیات علمی ، دانشجویان و کارکنان برگزار شد .

گوشه ای از زندگی نامه این پیشکسوت فرهیخته دانشگاه :
تحصيلات : استاد حسين حكمت در سال 1300 در شهر تبريز متولد شد و پس از اتمام تحصيلات ابتدايي و متوسطه در سال 1318 در رشته رياضي ديپلم گرفت و در كنكور شركت كرد که رتبه چهارم را از آن خود ساخت .او براي ادامه تحصيل رشته پزشكي را انتخاب كرد.دكتر حكمت در سال چهارم دانشكده در كنكور انترن ها قبول شد و در بخش جراحي بيمارستان فيروز ابادي مشغول شد. در سال 1333 با استفاده از فرصت مطالعاتي به پاريس رفت و مدت سه سال -صبحها- در بخش جراحي و بعد از ظهرها در گروه آناتومي به عنوان دستيار استاد به فعاليت پرداخت.

فعاليتهاي ضمن تحصيل : حسين حكمت همزمان با تحصيل در دوره دبيرستان (با وجود اينكه شاگرد اول بود ) كاپيتان تيم ملي فوتبال بود و اين رويه تا دانشگاه ادامه داشت.

مشاغل و سمتهاي مورد تصدي : استاد دکتر حسين حكمت پس از استفاده از فرصت مطالعاتي در پاريس به ايران برگشت و سال‏ها به عنوان رييس بيمارستان دادگستري و نيز استاد دانشگاه تهران مشغول به كار شد. در 1353 به دانشگاه ملي(شهيد بهشتي ) دعوت شد و به اتفاق دكتر حكيم كه پس از فوت دكتر اميراعلم به سمت استاد كرسي آناتومي منصوب شده بود، گروه آناتومي دانشگاه شهيد بهشتي را پايه‏گذاري كرد.
از ديگر سمتهاي مورد تصدي ايشان مي توان به موارد زير اشاره كرد:

- رئيس بهداري و جراح بيمارستان ملاير
- دانشيار آناتومي و جراح بيمارستان سينا در تبريز
- در سال 1332به استادياري، سال 1335 به دانشياري و سال 1337 به استادي بخش آناتومي دانشگاه تهران
- بازنشستگي از دانشگاه تهران 1355
- رئيس انجمن آناتوميست هاي ايران
- دبير كميته ارزشيابي هيأت ممتحنه آناتومي وزارت بهداشت
- عضو افتخاري فرهنگستان علوم پزشكي از سال 1387

از ديگر عضويت هاي ايشان مي توان به موراد زير اشاره كرد:
عضو شوراي تخصصي وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي؛ عضو هيئت مميزۀ مركزي وزارت متبوع، عضو شوراي منتخب دانشكدۀ پزشكي، عضو شوراي آموزشي كميتۀ تخصصي علوم پايه، عضو هيئت مميزۀ دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، عضو فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران و عضو هيئت امناء دانشگاه، عضو گروه ممتحنۀ بورد تخصصي، عضو انجمن هاي جراحي قلب وعروق و جراحي عمومي و آناتومي پاريس

فعاليتهاي آموزشي : حسين حكمت تا سال 1355 بعنوان استاد گروه آناتومي دانشگاه تهران ، همچنين رئيس و جراح بيمارستان دادگستري به خدمت اشتغال داشت كه در اين تاريخ بنابر درخواست شخصي بازنشسته و با اصرارهاي پروفسور حكيم به دانشگاه ملي(شهیدبهشتی) منتقل شد. پس از انقلاب اسلامي دكتر حكيم بازنشسته شد .در اين راستا دكتر حكمت به عنوان استاد كرسي انتخاب شد.
نامبرده از سال 1363 و به دنبال عمل جراحي قلب، مريض ديدن و جراحي كردن را كنار گذاشت و تنها به تدريس آناتومي پرداخت.

دکتر حسين حكمت يكي از بانيان دانشگاه تبريز مي باشد . وي همچنين به اتفاق دكتر حكيم گروه آناتومي دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتي را پايه‏گذاري كرد. جوائز و نشانها : كتاب"استخوان شناسي" تاليف حسين حكمت ، در دوره يازدهم كتاب سال جمهوري اسلامي ايران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان كتاب سال برگزيده شد.

پايگاه خبري میگنا، مصیبت وارده را به خانواده گرامی این استاد فقید ، دانشگاهیان علوم پزشکی شهید بهشتی و جامعه پزشکی تسلیت گفته و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم غفران الهی و علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل مسالت دارد.

دکتر پیوندی رئیس دانشگاه از دکتر حکمت استاد پیشکسوت دانشگاه که به دلیل بیماری قلبی و عروقی در سی سی یو بیمارستان طالقانی بستری است عیادت کرد .
گزارش از : سعیده عباسی -خبرنگار
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .