جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۴
کد مطلب: 23428
۰

آگاهی،‌بهترین روش مدیریت افکار منفی

آگاهی،‌بهترین روش مدیریت افکار منفی
غلامرضا حاجتی متخصص اعصاب و روان،در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: بیشترین روشی که برای از بین بردن افکار منفی در جهان شناخته شده است و مطالعات علمی در مورد آن انجام شده روش شناختی رفتاری می‌باشد. در این حوزه مثلثی به نام مثلث شناختی وجود دارد.

وی ادامه داد: شناخت‌هایی که مربوط به خود فرد می‌باشد افکار خود را شناسایی کرده و مورد ارزیابی منفی قرار می‌دهد و فرد تمام ویژگی‌های منفی خود را مشاهده می‌کند که می‌تواند نسبت به جهان اطراف باشد و می‌گوید جهان و دنیا ناامن است. ضلع سوم مثلث شناختی، آینده است ( احساس ناامیدی ونگرانی نسبت به آینده) در این مثلث زمانی که خود دچار افسردگی و افکار منفی می‌شود.

وي ادامه داد: فرد هرچیزی را که مشاهده می‌کند، منفی به نظر می‌رسد، کم‌کم حلقه‌های افکار منفی تمام فکر و ذهن فرد را پوشش می‌دهد ودیگر قدرت پیدا نمی‌کند که بتواند نقاط مثبت ذهن خود را مشاهده کند به همین دلیل از درمان شناختی رفتاری برای اینگونه افراد استفاده می‌شود. ----- وی اظهار داشت: شناخت‌ها و افکارها بر روی احساسات انسان اثر دارند و احساسات، رفتارهای انسان را تعیین می‌کنند. کسی که افکار منفی دارد، حس بد وافسردگی دارد بنابراین دچار انزوا و خانه نشین می‌شود،همچنين نشستن درخانه احساس منفی او را بدتر کرده و بر عکس احساس بدتر، فکر اولیه فرد را تشدید می‌کند چرا که فکر روی احساس و احساس روی رفتار و برعکس،‌تاثیر دارند.

رحمتی گفت: شخصی که افکار منفی دارد اگر رفتار جدیدی را صورت دهد و فعالیتی را شروع کند برای مثال یک فعالیت ورزشی را آغاز کند به طور آهسته محیط و پیرامون وی تغییر کرده و افکارش مثبت شده و توانایی‌های خود را می‌بیند.
بنابراین برای مدیریت و از بین بردن افکار منفی باید آگاهی کسب کنیم که بهتر است روش درمان شناختی رفتاری را یاد بگیریم و در این مورد آموزش‌هایی را فرا بگیریم که معمولا روانپزشکان یا روانشناسان بالینی می‌توانند در این مورد کمک کننده باشند.
وی بیان کرد: احساسات منفی انسان در 3 گروه کلی طبقه بندی می‌شوند كه به شرح زير مي باشد:
اولین گروه احساس افسردگی که مربوط به گذشته می‌باشد که معادل‌های آن مانند: احساس غم، غصه، گریه، ناامیدی است.
گروه دوم، احساس اضطراب و نگرانی از وقوع اتفاقی ناخوشایند در آینده است مانند: تشویش، نگرانی و دلشوره .
گروه سوم احساسات منفی، می‌تواند احساس خشم یا عصبانیت باشد که اصولا در رابطه با حال است و معادل آن هوا، از کوره در رفتن و انفجار است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "