جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۴ / ۰۱:۰۰
کد مطلب: 35948
۲

تحصيل کرده های خوش‌باور در دام رمالان روان‌شناس / هفت ميليون ايراني پيش رمال مي روند!

تحصيل کرده های خوش‌باور در دام رمالان روان‌شناس / هفت ميليون ايراني پيش رمال مي روند!
بخت خوب نداشتن، سرو پنجه نرم کردن با انواع بيماري هاي مختلف، بيکار بودن و هزار و يک قصه ديگر بهانه هاي خوبي هستند تا با خود بپنداريم گره کور زندگي ما به خاطر روح خبيثي است که جايش را درست يک جايي وسط زندگي ما خوش کرده است. روح خبيثي که رفتني نيست مگر آنکه ارواح ديگري به کمک آمده و آن را از بين ببرند.موضوعي که سبب شده ساليانه بيش از هفت ميليون ايراني به رمالان مراجعه کرده و با صرف ميليون ها تومان پول از اين افراد بخواهند که مشکلاتشان را حل کنند. جالب تر اينجاست که بر اساس آماري که چندي پيش از سوي يکي از نهادهاي دولتي رسانه اي شد سه‌چهارم افراد مراجعه کرده به رمالان تحصيل کرده هستند.

روزنامه نوآوران نوشت: زماني که ما بچه بوديم مهره مار انداختن بسيار مد بود. مثلا مادربزرگ ها براي آنکه نوه و نبيره هايشان در ناز و نعمت باشند براي آنها يک مهره مار خريده و به گردنشان آويزان مي کردند. از همان عالم بچگي با خودم فکر مي کردم نکند من که از اين مهره ها ندارم از موهبت هاي زندگي بي بهره بمانم. اين مهره مار نداشتن همواره گوشه ذهن من جا خوش کرده بود و روزگار کودکي و نوجواني را بر همين منوال پشت سر گذاشتم تا به دوران عزيز جواني برسم.

جوان بودن در کشور ما همچون از کار افتاده بودن در بسياري از کشورهاي جهان است. مثلا جوان که باشي صلاحيت لازم براي به دست آوردن بسياري از شغل ها را نداري. نمي خواهم بگويم پارتي داشتن يا نداشتن تا چه ميزان در اين مهم تاثير گذار است که خود شما مي دانيد تا چه اندازه تاثير گذار است، اما مي خواهم برايتان بگويم تا دلتان بخواهد شنيده ام که گفته اند سنتان کم است و از پذيرشتان براي اين شغل معذوريم،‌ سن کمتان دال بر تجربه نداشتن شما عزيز گرامي براي شغل مورد نظر است، کار ما و محيط کاري ما به نحوي است که اگر فرد جوان تري در مسند بالاتر قرار بگيرد محيط کار را به مشکل مي کشاند و انواع و اقسام شنيده هاي ديگري که در راستاي جوياي کار بودن و جوان بودن همواره شنيده ام و همواره با خود انديشيده ام دليل اين همه محبوب نبودن چه است و چه نمي تواند باشد تا يک روز يکي از دوستان نابغه ام گره از مشکل کارم گشود و با نجوايي آهسته پرسيد، آيا مهره مار دوران کودکي خود را گم کرده اي؟ نگاه دوستانه در دوستانه اي با عمقي از تعجب و تفکر به او کردم و پاسخ دادم: من هيچ گاه مهره مار نداشتم!

بيش از هفت ميليون ايراني پيش رمال مي روند

مهره مار داشتن يا نداشتن هنوز هم جزو باورهاي بسياري از مردم ما است. اگرچه قرن ها از آفرينش انسان مي گذرد و مدرنيته در زندگي مردم جاي باز کرده است اما هنوز در ديدگان قديمي ترهاي ما باور بسياري از فرهنگ هاي عاميانه مشهود است. فرهنگ هاي عاميانه اي که دست به دست به نسل هاي امروز نيز رسيده و بسياري از جوانان ما آن ها را باور دارند.

بخت خوب نداشتن، سرو پنجه نرم کردن با انواع بيماري هاي مختلف، بيکار بودن و هزار و يک قصه ديگر بهانه هاي خوبي هستند تا با خود بپنداريم گره کور زندگي ما به خاطر روح خبيثي است که جايش را درست يک جايي وسط زندگي ما خوش کرده است. روح خبيثي که رفتني نيست مگر آنکه ارواح ديگري به کمک آمده و آن را از بين ببرند.

موضوعي که سبب شده ساليانه بيش از هفت ميليون ايراني به رمالان مراجعه کرده و با صرف ميليون ها تومان پول از اين افراد بخواهند که مشکلاتشان را حل کنند. جالب تر اينجاست که بر اساس آماري که چندي پيش از سوي يکي از نهادهاي دولتي رسانه اي شد سه‌چهارم افراد مراجعه کرده به رمالان تحصيل کرده هستند.

در واقع آمار سال 93 وزارت بهداشت مي گويد:
- 10 درصد جمعيت کشور طي يک سال نزد افراد غيرمتخصص و بي صلاحيت مانند دعانويس، رمال و... رفته اند.
- آمارها نشان مي دهد 68 درصد از دختران در فاصله سني 18 تا 26 سال دست کم يک بار به فالگير مراجعه کرده اند،50 درصد نيز چند بار مراجعه کرده اند و 83 درصد از دانشجويان حرف هاي فالگيران را تصديق کرده و با اعتقاد به سراغ آن ها رفته اند.

رمالي در جامعه کتمان پذير نيست

رمال ها و يا همان دعانويس ها آدم هاي زرنگ و باهوشي هستند که از بسياري از علم هايي که ما با آنها آشنا نيستيم آشنايي کامل دارند. لابد با خود فکر مي کنيد مي خواهم بگويم با موجودات آتشيني ارتباطات سروسري داشته و مي توانند ازعجايب زندگي هر فردي با خبرشوند؟ اشتباه مي کنيد چراکه بسياري از اين افراد با بهره گيري از دانش کوچک روانشناسي و بهره گيري از حقه هاي ساده اي که مي تواند اطلاعات زندگي فرد را هويدا کند، براي خود کار و کاسبي راه انداخته اند.

کار و کاسبي که روانشناسان دليل اصلي آن را زودباوري مردم دانسته و معتقدند اگر مردم جامعه ما شرايط مورد نياز براي رسيدن به امنيت رواني را داشته باشند به هيچ کدام از اين افراد مراجعه نمي کنند.


بابک صمدي، روانشناس در گفت و گو با نوآوران توضيح مي دهد:« بحران تصميم‌گيري، فقدان افق روشن براي رسيدن به اهداف در آينده،‌ استرس از رويارويي با آينده‌اي نامعلوم، بي‌اعتقادي و نداشتن ايمان واقعي به قادر مطلق از جمله دلايل مراجعه افراد به دعانويس يا رمال است.»

او با اشاره به اينکه فال‌گيري و طالع‌بيني را بايد يک واقعيت اجتماعي دانست، ادامه مي دهد:« درپژوهش‌هاي اجتماعي کمتر به موضوعاتي اين چنين توجه مي شود اما واقعيتي است که بايد پذيرفته شده و با بهبود شرايط زندگي اجتماعي با آن مقابله کرد.»

صمدي نوع پرورش متفاوت دختران و پسران جامعه را و موقعيت اجتماعي ضعيف‌تر خانم‌ها در مقايسه با آقايان را از جمله دلايل تاثيرگذار در مراجعه بيش ازحد بانوان به رمالان دانسته و تاکيد مي کند: « دخترها به واسطه احساسي تر بودن بيش از پسران نياز به افرادي دارند که آن ها را درک کرده و به کمکشان بيايند و در همين راستا لازم است نوع نگاه تبعيض آميز موجود در جامعه ميان دختران و پسران با تکيه بر اصول روانشناسي و جامعه شناختي برداشته شود.»

اين روان شناس اضافه مي کند: « افراد و جوانان ما بايد بدانند و باور داشته باشند در هر شرايطي مي توان خوب بود و به دنبال راهکارهاي موجود براي بهبود شرايط زندگي گشت و نبايد به دنبال ساده ترين راه موجود که همان راه فرار و مراجعه به افراد دعانويس باشد،‌ رفت.»

مهره مار بايدت

دوستم از من ناراحت شده است. به او مي گويم چه ربطي دارد که مهره مار نداشتن موجب بيکاري من شده است؟ مي گويد اگر مهره مار داشتي اين حرف را نمي زدي. مي گويم مثلا اگر مهره مار داشتم چه حرفي مي زدم؟ مي گويد اگر مهره مار داشتي از بيکاري اصلا حرف نمي زدي. مي گويم مثلا تو که مهره مار داشتي از چه حرف مي زني؟ نگاه دوستانه به دوستانه اي به من مي کند و ...
-
-

شما چه نظری دارید؟

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود