جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۹:۱۰
کد مطلب: 29882
۰

این بوی خوش معتادتان می کند!

زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: بسیاری از مردم به اشتباه قصد می‌کنند که قلیان از سیگار خطر کمتری دارد، در حالیکه در بسیاری از موارد قلیان مضرتر نیز عمل می‌کند. توتون قلیان بسیار نامرغوب بوده و مواد مصنوعی افزودنی به آن گازهای سمی زیادی تولید می‌کند.

وی ادامه داد: قلیان 400 ماده سمی و سرطان‌زا دارد. تنباکوهای میوه‌ای علاوه بر این 400 نوع سم، مواد مضرتری نیز دارند که از پوست میوه تخمیر شده با مواد افزودنی تهیه می‌شوند و می‌توانند باعث آلرژی، آسم و حساسیت شوند. نیکوتین نیز ماده اعتیاد آور تنباکو می‌باشد که منجر می‌شود فرد مصرف کننده قلیان برای تامین نیاز خود در طول زمان قلیان بیشتری بکشد. در نتیجه، یک قلیان می‌تواند ده‌ها برابر یک سیگار دود و گاز سمی وارد ریه افراد کند.

گفتنی است که هر وعده قلیان معادل 100-50 نخ سیگار بوده و بیش از 80 درصد افراد معتاد، ابتدا با سیگار شروع کردند. لذا لازم است افراد در صورت ترک کردن سیگار، قلیان را جایگزین آن نکنند. عبداللهی خاطر نشان کرد: بنا به تحقیقات انجام شده افرادی که قلیان مصرف می‌کنند بیشتر از افراد سیگاری مستعد اعتیاد به مواد مخدر و حشیش می‌شوند. هرچند کشیدن قلیان بلافاصله فردد را معتاد نمی‌کند اما در دراز مدت آثار سوء خود را نشان می‌دهد.

به عبارت دیگر قسمت عمده‌ای از اعتیاد و عادت به قلیان مربوط به آداب و رسوم کشیدن آن در برخی جمع‌های دوستانه و خانوادگی است که متاسفانه به دلیل باورهای غلط و عدم اطلاع از ضرر وزیان آن باعث می‌شود تا جوانانی که در این جمع‌ها قلیان می‌کشند مورد نکوهش قرار نگیرند و نیز به دلیل بوی خوش، نداشتن سرفه و سوزش گلو، لذت و وقت گذرانی و ... با استقبال روبرو شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!