سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۰
کد مطلب: 30042
۱

عفونت دهان و دندان شایع ترین بیماری دهه 40 سالگی

عفونت دهان و دندان شایع ترین بیماری دهه 40 سالگی
اکبر فاضل دندانپزشک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: پیوره بیماری مزمن لثه است که عموم مردم به آن پیوره می‌گویند. بیماری یا عفونت‌سنج پریودونشیون را پیوره می‌گوییم. عفونت نسوج اطراف ریشه‌ی دندان که ریشه دندان را در برگرفته اصطلاحا این جور نامیده می‌شود این نسوج شامل یک سری نسج نرم و یک سری استخوان‌های آلبوئال که دور تا دور دندان را فرا گرفته است و ریشه درون آن قرار دارد.
 
وی ادامه داد: حال اگر این نسج نرم دچار عفونت شود و میکروب‌ها وارد این نسج نرم شود در همان پاکت شیار لثه‌ای دندان قرار بگیرند و باعث التهاب لثه می‌شود. ابتدای کار را به آن ژیویت می‌گوییم حال اگر  این عفونت پیشرفت کند و علاوه بر نسج نرم و پاکت لثه‌ای را عمیق کند و استخوان را هم دربربگیرد (یعنی استخوان‌های اطراف ریشه را آلوده کند) آن وقت به آن پریودونیت گفته می‌شود.
 
فاضل بیان کرد: ژن ژیویت مرحله سبک‌تر عفونت لثه‌ای است ولی پریودونیت مرحله پیشرفته‌تر است عوامل ایجادکننده‌ی آن میکروب ارگانیزم است. میکروب‌ها پای دندان می‌نشیند و ما رعایت بهداشت را نمی‌کنیم مسواک نمی‌زنیم و این میکروب‌های ارگانیزم در آن پاکت تحلیل پیدا می‌کنند. توکسین میکروبی روی نسج نرم اثر می‌گذارد و آن الیافی که به اصلاح پریودنشون را شکل داده دست خوش تغییر می‌کند و شروع به درنوردیدن و پایین‌تر رفتن عمق شیار لثه‌ها می‌کند و در نتیجه عفونت شدت گرفته و تخریب سریع‌تر انجام می‌شود.
 
این دندانپزشک اظهار داشت: عامل جلوگیری از این مراحل تمیز کردن دندان، مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهان‌ شویه و مراقبت دائمی از لثه‌ها و دندان‌ها است که دچار عفونت‌های لثه‌ای نشویم.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: معمولا بیشتر در دهه‌ی 30 تا 40 سالگی این عفونت‌های لثه‌ای بیشتر است تخریب دندان‌ها در اثر پوسیدگی در سنین پایین‌تر است و در سنین بالاتر عفونت‌های لثه‌ای باعث از دست رفتن دندان‌ها می‌شود ولی ممکن است عفونت‌های لثه‌ای ژن ژیویت و پریودونیت را داشته باشیم ولی متداول در سنین نوجوانی و جوانی کمتر است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا