جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۹:۴۱
کد مطلب: 40276
۱

آینده مبهم؛ در سایه بی‌توجهی به مشاوره قبل از ازدواج

آینده مبهم؛ در سایه بی‌توجهی به مشاوره قبل از ازدواج
‌به گزارش ایسنا‌، موفقیت در هر کاری لازمه مشورت کردن با افراد عاقل و با تجربه است. مشورت با اینگونه افراد نیز در اسلام مورد توجه و تاکید بسیار قرار گرفته است.

ازدواج نیز از جمله مسائلی است که بدون مطالعه و مشورت با افراد آگاه به شکست می‌انجامد. امروز با توجه به پیچیدگی زندگی‌ها و شخصیت‌های افراد نمی‌توان در نگاه اول تشخیص داد که آیا فرد مورد نظر مورد مناسب برای ازدواج است یا نه؟

لازمه موفقیت و به ثمر نشستن ازدواج نیز مشورت با مشاور و افراد با تجربه است. نادیده گرفتن ضرورت مشاوره در ازدواج مساوی با نادیده گرفتن آینده خود است.

و چه بسیار افرادی که در هنگام ازدواج به دلیل ویژگی‌ها شخصیتی همچون غرور و یا ناآگاهی تن به ازدواج داده‌اند و مدتی اندک پس از ازدواج با شکست‌هایی جبران‌ناپذیر مواجه شده‌اند که چیزی جز حسرت برای آنان به یادگار نمی‌گذارد و راهی جز طلاق و جدایی و فراموشی تمام آرزوها به جای نمی‌گذارد.

طلاق؛ بحران اساسی زندگی

علیرضا هریوندی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت‌گو با ایسنا، طلاق را یکی از بحران ‌ های اساسی زندگی عنوان کرد و گفت: طلاق باعث ایجاد انواع اختلافات روحی و روانی از قبیل افسردگی، اضطراب و فروپاشی روانی فرد می‌شود که تا مدت‌های مدیدی آثار آن در زندگی شخصی و اجتماعی فرد کاملا آشکار است.

وی ادامه داد: با وقوع طلاق فرزندان دچار اختلال ناامنی و پرخاشگری رفتاری می‌شوند و فرزندان دختر روابط جنسی نامشروع و فرزندان پسر رفتارهای ضداجتماعی و سوء مصرف مواد به جهت تمایل به همسالان از آثار پایدار این عارضه است.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی افزود: فرهنگ یکی از عوامل اساسی شکل‌گیری نگرش، باور و یادگیری هنجارهای مختلف اجتماعی است و در صورتی‌که عامل طلاق و یا ازدواج یک هنجار قابل قبول و مهم در اجتماع در نظر گرفته شود، می‌تواند عامل مهمی در فرهنگ‌ها باشد.

هریوندی اظهارکرد: فرهنگ مشاوره در جامعه شهرهای با جمعیت کمتر و محروم‌تر هنوز قابل پذیرش برای افراد نیست.

وی، اختلافات فرهنگی، مذهبی، سطح تحصیلات، دخالت‌های نابه‌جا و غلط خانوادگی و فردیت‌طلبی و استقلال‌طلبی را از عوامل موثر در طلاق ذکر و خاطرنشان کرد: وجود برخی مشکلات تشخیصی که بی‌مسئولیتی و عدم تعهد از خصوصیات بارز آن است نیز از عوامل اساسی تمایل به طلاق در زوج مقابل است.

فقر فرهنگی ریشه بسیاری از طلاق‌ها است

حجت الاسلام یدالله وحدانی‌نیا، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی نیز یکی از دلایل افزایش طلاق را شکسته شدن قبح طلاق عنوان کرد و گفت: کاهش آستانه صبر خانم‌ها، کاهش مسئولیت‌پذیری زوجین، خیانت، فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، دخالت‌های بی‌جای خانواده‌های زوجین از دیگر علل طلاق است.

به گفته وی، فقر فرهنگی ریشه بسیاری از طلاق‌ها است که شامل مجموعه‌ای از باورها، عقاید زوجین می‌شود و اصلاح فرهنگ زوجین تاثیر مفیدی در کاهش طلاق دارد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه طلاق تاثیرات مخربی بر زوجین و فرزندان آنان دارد، تصریح کرد: زنان بیشترین آسیب را می‌بینند؛ چراکه پشتوانه خود را از دست می‌دهند و گاهی اوقات نیز برخی از زنان به فساد اخلاقی کشیده می‌شوند.

وحدانی‌نیا ادامه داد: گاهی اوقات زنانی مطلقه با ورود به زندگی فردی دیگر، خود پیامد طلاقی دیگر می‌شوند.

وی در خصوص تاثیرگذاری طلاق در فرزندان طلاق نیز گفت: افسردگی، افت تحصیلی، منزوی شدن، گرایش به خودکشی، پرخاشگری از جمله تاثیرات طلاق بر فرزندان است.

مشاوره قبل و بعد از ازدواج لازمه موفقیت در زندگی مشترک

حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن سیدی، کارشناس مذهبی در خراسان‌جنوبی، با تاکید بر اینکه مشاوره در همه‌ی امور باید مد نظر باشد، به ایسنا گفت: برای انتخاب همسر مناسب باید قبل و بعد از ازدواج که هر کدام اهمیت خاصی دارد، مشاوره مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهارکرد: امروزه متاسفانه به دلیل دوری از سبک زندگی اسلامی و غرب‌گرا شدن برخی افراد جامعه نسبت به شناخت جایگاه همسر (زن و مرد)، شاهد بروز پدیده شوم طلاق هستیم.

کارشناس مذهبی در خراسان‌جنوبی ادامه داد: الگوگیری و یا استفاده از مشاورین و سخنان پوچی که در ماهواره مطرح می‌شود و دهان به دهان بین زنان و مردان به ویژه زنان می‌چرخد از جمله معایب این امر است.

سیدی افزود: عدم توجه به مسائل زناشویی چه از طرف زن و به ویژه از طرف مرد نسبت به زن می‌تواند در شدت بخشیدن به این بحران کمک کند.

وی با اشاره به اینکه مسئله اشتغال زنان در بیرون از خانه به دلیل خستگی و بی‌حوصلگی منجر به عدم جلب محبت همسر می‌شود، تصریح کرد: برخی توجه مردان به زنان دیگر و روی آوردن به دوستی‌های نامربوط نشأت گرفته از عدم تأمین زن توسط شوهر و شوهر توسط زن است.

کارشناس مذهبی در خراسان‌جنوبی افزود: مردان و زنان هوسرانی هم هستند که از این قاعده مستثنی هستند و زنان شاغلی هم هستند که برنامه منظمی در زندگی دارند تا منجر به سردی زن و مرد نسبت به همدیگر نشوند.

سیدی خاطرنشان کرد: گسترش فضاهای مجازی امروزه، اعتیاد پیدا کردن افراد به این فضاها و تا پاسی از شب مشغول بودن، این‌ها نمونه‌هایی از مشکلاتی است که منجر به سردی زندگی می‌شوند.

می‌توان نتیجه گرفت که در هر امری به ویژه ازدواج مشاوره بسیار مهم است که بی‌توجهی و غفلت از آن چیزی جز ضرر و پشیمانی را برای فرد نخواهد داشت.

*گزارش از: حدیقه سیروسی
خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان‌جنوبی

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود