جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۵:۴۵
کد مطلب: 41103
۲
در یک پایان‌نامه بررسی شد؛

تاثیر درمان مبتنی بر شفقت والدین بر نوجوانان مبتلا به وسواس

تاثیر درمان مبتنی بر شفقت والدین بر نوجوانان مبتلا به وسواس

به گزارش ایسنا، وحید فرشیدپور، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی بالینی در پایان‌نامه خود با راهنمایی حمید کاظمی زهرانی در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد به بررسی "اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت والدین بر افسردگی، پرخاشگری و ناسازگاری عاطفی نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس" پرداخته است.

این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی بود که با استفاده از طرح پیش‌آزمون - پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام والدین مراجعه کننده به کلینیک تخصصی اختلالات وسواس در سال 95-1394 بود.

طبق این مطالعه نمونه آماری دربرگیرنده 30 نفر است که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند از بین جامعه آماری انتخاب شدند و پس از تکمیل پرسشنامه وسواس فکری - عملی یل براون، توسط نوجوانان که نمره بالایی در پرسشنامه وسواس فکری - عملی کسب کرده بودند، تعداد 30 نفر از والدین به دلیل اعمال مداخله بر روی آنها به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل (15 نفر برای هر گروه) جایگزین شدند.

همچنین هر دو گروه پرسشنامه‌های پرخاشگری آیزنگ و ویلسون (1975)، افسردگی بک (1996) و سبک‌های عاطفی هافمن و کاشدان (2010) را به عنوان پیش‌آزمون تکمیل کردند و پس از اتمام دوره هشت جلسه‌ای (هفته‌ای دو جلسه یک ساعته به مدت چهار هفته) درمان مبتنی بر شفقت والدین، مجدداً پس‌آزمون برای گروه کنترل و آزمایش اجرا شد.

داده‌های گردآوری شده با استفاده از روش‌های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف استاندارد و آمار استنباطی شامل تحلیل کواریانس چند متغیری در نرم‌افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد درمان مبتنی بر شفقت والدین، بر کاهش افسردگی، پرخاشگری و ناسازگاری عاطفی در نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی مؤثر بوده است (05/0>p).

بنابراین به نظر می‌رسد که می‌توان با اجرای این نوع مداخله به کاهش افسردگی، پرخاشگری و ناسازگاری عاطفی نوجوانان مبتلا به اختلال وسواس فکری - عملی کمک کرد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو