جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ / ۲۳:۱۴
کد مطلب: 39269
۱

نظر استاد ممتاز دانشگاه تهران درباره انتقال رشته روان شناسی بالینی

نظر استاد ممتاز دانشگاه تهران درباره انتقال رشته روان شناسی بالینی
به گزارش میگنا دکتر افروز نوشت: من چندي پيش در نامه اي كه براي جناب آقاي دكتر فرهادي، وزير محترم علوم ، تحقيقات و فناوري در ارتباط با بحث انتقال روان شناسي باليني نوشتم و تصوير آن را به جناب آقاي دكتر هاشمي وزير محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تقديم نمودم چند نكته مهمي در نا معقول بودن چنين انديشه اي را ياد آور شدم. از جمله آن كه : روان شناسي يك رشته بنيادي در قلمرو علوم انساني است، در حقيقت، روان شناسي همانند يك درخت پر شاخه و متعادل است كه ريشه و تنه اصلي آن مباني و اصول مسلم روان شناسي است كه شاخه هاي متنوع و در عين حال متوازن و همسويي دارد ، از اين منظر علمي جدا كردن يك شاخه از شاخه هاي هماهنگ اين درخت بنيادين و پيوند زدن آن به درخت پزشكي نمي تواند امري معقول و منطقي باشد!

همان قدر كه روانشناسي كودك و خانواده و تربيتي ، سلامت و استثنايي ، اجتماعي و يا صنعتي سازماني در سلامت عمومي و بهداشت رواني و پيشگيري از ناهنجاري ها و آسيب ها نقش دارند كه از روان شناسي باليني انتظار مي رود! بدون ترديد، موثر ترين روش درماني در عرصه اختلالات روان شناختي ، همان درمانگري يكپارچه و خانواده محور در بستر توجه خردمندانه به محيط زندگي و محل اشتغال و چگونگي حاكميت ارتباطات و پيوند هاي انساني است و لذا، شاخه باليني روان شناسي فقط در كنار ديگر شاخه هاي موثر و مرتبط شجره اصيل روان شناسي مي تواند معنا يابد.

وزارت بهداشت مي تواند در همراهي با اين مهم در غني نمودن تجارب حرفه اي دانشجويان دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري روان شناسي در غالب رشته ها، همانند كودك و توان بخشي و استثنايي و سلامت ، سالمندي و بالينى همكاري بيشتري با دانشكاه هاي تحت زعامت وزارت علوم داشته باشد. پس شايسته است با اندكي تامل و تعقل شاخه هاي موزون روانشناسي را ناقص و پريشان نكنيم.
لینک ورود به کانال میگنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!