پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ / ۲۲:۴۹
کد مطلب: 23699
۱
یک فلوشیپ خواب:

بیش از 35 درصد کودکان، اختلالات خواب را تجربه می‌کنند

 دکتر شبنم جلیل القدر در گفت وگو با ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: محرومیت از خواب و یا خواب ناکافی بر روی سلامت جسمانی، رفتار، توانایی یادگیری کودک و در نهایت کیفیت زندگی خانواده تاثیر می‌گذارد.

 

وی با بیان اینکه بیش از 35 درصد کودکان در مرحله‌ای از زندگی خود اختلالات خواب را تجربه می‌کنند، گفت: در حدود 3 تا 27 درصد کودکان به طور مکرر شب‌ها، خروپف می‌کنند و 1 تا 13 درصد آنها دچار آپنه انسدادی خواب (وقفه تنفس هنگام خواب) هستند.

 

این فلوشیپ خواب به مطالعه کیفیت خواب کودکان 3 تا 6 ساله ایرانی اشاره و اظهار کرد: 11.6 درصد کودکان بیش از 3 شب در هفته خرو پف دارند و متوسط زمان خواب در این کودکان به طور معنی داری پایین‌تر از میزان طبیعی سن آنها بود.

 

 44.3 درصد دانش آموزان دختر و پسر مدارس ابتدایی اختلال خواب دارند

  وی ادامه داد: در این مطالعه 41.4 درصد کودکان بیش از 30 دقیقه طول می‌کشید تا به خواب بروند و 44.3 درصد دانش آموزان دختر و پسر مدارس ابتدایی کشور اختلال خواب دارند.

 این متخصص کودکان گفت: مشکلات خواب 21 درصد کودکان از نوع شدید است و شیوع شکایت خواب در نوجوانان بیش از 40 درصد گزارش شده است.

 جلیل القدر با بیان این مطلب که برخی کودکان مشکل در شروع خواب یا عدم توانایی حفظ ممتد خواب و یا هر دو مشکل را با هم دارند، افزود: رفتار، شخصیت خلق و خوی ذاتی در کودکان، رفتارهای خاص، دریافت اضافی مایعات، کولیک شیرخوارگی، آلرژی، عفونت، بیماری‌های عصبی، بیماری‌های پیش فعالی و کاهش توجه، داروها، عوامل کرونوفیزیولوژیک، سندرم فاز خواب تاخیری و یا زودرس، الگوریتم خواب نامنظم و ژنتیکی یا مادرزادی از مهمترین عوامل بد خوابی در کودکان محسوب می‌شود.

 این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به اینکه تعریف واحدی برای بدخوابی کودکان وجود ندارد، اظهار کرد: گرفتن شرح حال از والدین کودک در مورد خواب آنان و توجه به عوامل فردی، محیطی، پیشرفت تحصیلی و وضعیت تغذیه روزانه در درمان ضروری است.

 وی در پایان یادآور شد: احتمال وجود مسائل طبی، آلرژی، سابقه مصرف داروها، عوامل رفتاری و وضعیت‌هایی که سبب ایجاد درد در کودک می‌شوند باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟