جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۵ آذر ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۹
کد مطلب: 39231
۲
۲

جای خالی مشاوره توانبخشی در حوزه سلامت

جای خالی مشاوره توانبخشی در حوزه سلامت
مائده نقیائی دانشجوی دکترای مشاوره توانبخشی افزود: سلامت روان در کشور از موضوعاتی است که باید مورد ارزیابی متولیان بهداشت و درمان کشور باشد و با توجه به اهمیت سلامت روان جامعه نباید اجازه داد که افراد غیر متخصص برای سلامت روان جامعه نسخه بپیچند.
به طور معمول در جامعه همه به دنبال سلامت جسمی هستند و در بسیاری از مواقع بهداشت روان را نادیده می گیرند و این در صورتی است که بنا بر تعریف سازمان بهداشت جهانی، تندرستی تنها به نداشتن بیماری یا نواقص دیگر در بدن خلاصه نمی‌شود، بلکه تندرستی به معنای مبرا بودن از هرگونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت جسمانی است.
 
وی با اشاره به آمار رو به رشد بیماری های صعب العلاج، معلولیت های ناشی از سوانح رانندگی، بیماری های نوپدید و سایر رویدادهای برهم زننده زندگی گفت: ارائه خدمات مشاوره توانبخشی و روانشناختی نقطه عطفی در زندگی این افراد تلقی می شود ولی متاسفانه مسئولان وزارت بهداشت در اکثر جوامع نسبت به این رشته آگاهی ندارند.
 
وی از فارغ التحصیلی گروه اول دکترای رشته مشاوره توانبخشی از دانشگاه علوم بهریستی و توانبخشی خبر داد و افزود: نوپا بودن رشته مشاوره توانبخشی و ازسویی تجویز نسخه های سلامت روان از افراد در جایگاه های گوناگون سبب شده تا این رشته بخوبی به جامعه معرفی نشود و برای معرفی هرچه بیشتر و بهتر خدمات مشاوره توانبخشی باید وزارت بهداشت، فارغ التحصیلان رشته و رسانه ها در راستای سلامت روان فرهنگسازی کنند.
 
توانبخشی فرآیندی پویا و مستمر و منسجم است که برای توانمند ساختن افرادی که در طی زندگی دچار نوعی کم توانی میشوند، مداخلات پزشکی، اجتماعی، و روانی معنوی تدوین می کند و هدف نهائی اش بهبود سازگاری، توانمندی، رضایتمندی و خشنودی و در نهایت تعامل و ارتباط کارآمدتر با دنیا است.
 
یک مشاور توانبخش در ابعاد بازتوانی روانی افراد به ارائه خدمات می پردازد و با هدف کمک به افراد برای غلبه بر محدودیت های روانشناختی که ممکن است پس از یک ناتوانی جسمی، هیجانی، شناختی، رشدی یا روانپزشکی، مانع رشد و بالندگی و زندگی مستقل و سازگاری مناسب آنها شود، طراحی شده است.
 
از آنجایی که در جامعه افراد مبتلا به اختلالات روانپزشکی، مبتلایان به بیماری های سخت درمان سرطان، ام اس، سل، ضایعات نخاعی، فلج مغزی واعتیاد وجود دارند واز سویی سونامی سالمندی از سوی متولیان بهداشت و درمان به عنوان دغدغه جامعه ما مطرح شده است در راستای اهداف وزارت بهداشت باید از ظرفیت فارغ التحصیلان توانبخشی در طرح تحول استفاده کرد.
 
بهره مندی از ظرفیت های علمی و تخصصی مشاوران توانبخشی بنا به انتخاب حوزه تخصصی در بیمارستانها، مراکز بهزیستی، کلینیک های تخصصی مشاوره و روان درمانی، بخش های روانپزشکی، سازمان هلال احمر، سازمان زندان‌ها سهم بسزایی در عدالت در سلامت و همچنین کاهش هزینه های روانی فرد و خانواده ایفا می کند.
 
از آنجایی که این رشته به شکل تخصصی، سلامت روان افراد جامعه را مورد هدف خود قرار می دهد، بنابراین بر خلاف سایر رشته های حوزه بهداشت روان، فضای کار درمانگران این حوزه فقط به کلینیک های خصوصی متنهی نمیشود..
 
نقیائی در پایان اظهار داشت: امیدواریم با بکارگیری آگاهانه متخصصان توانبخشی در مراکز تابعه وزارت بهداشت شاهد ارتقای نظام سلامت کشور باشیم و پیچیدن نسخه سلامت روان جامعه را به دست افراد غیر متخصص نگذاریم.
لینک ورود به کانال روان شناسی میگنا
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

فيروزه
Iran, Islamic Republic of
اميدوارم.....
دانشجوي ارشد مشاوره توانبخشي
زهرا
Romania
بسیار کامل و جامع بود. بینهایت سپاسگزارم...
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی