جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵:۰۰
کد مطلب: 27793
۰

۴۰ هزار تخت روانپزشکی کم داریم

سیدحسن قاضی زاده هاشمی، با بیان طرح های این وزارتخانه در زمینه سلامت روان، توضیح داد: واقعیت این است که در مورد سلامت روان حرف می زنیم، اما هنوز اقدام عملی در این خصوص وجود ندارد و بخشی از آن هم مربوط به فضای عمومی جامعه می شود که در اختیار ما نیست.

وی افزود: به نظر می رسد شوراهای متعددی در حوزه فرهنگ مسئولیت دارند و نهادهایی که متأسفانه تعدادشان زیاد است، اما خروجی مناسبی ندارند، به نظر می رسد باید در زمینه سلامت روان فکری کنیم.

وزیر بهداشت با انتقاد از برخی تریبون ها، اظهار کرد: تریبون هایی وجود دارند که بهتر است اگر در خصوص سلامت روان پیشگیری نمی کنند تولید بیماری نیز نکنند.

نقش بیمه ها در زمینه سلامت روان

وی نقش بیمه ها را با پوشش مناسب در زمینه سلامت روان موثر دانست و گفت: به نظر می رسد بیمه ها بایستی در این زمینه کمک کنند و پوشش حمایتی را تأمین کنند تا بخش خصوصی نیز تشویق شود این حوزه محتاج کمک است چرا که بیمار روانی گاهی یک فامیل را گرفتار می کند و این در حالی است که فرد مبتلا مقصر نیست، متأسفانه اکثر مبتلایان جوان هستند و 50 تا حدود 70 سال زندگی جمعی را به نابودی می کشانند به نظر می رسد وقت آن است که دولت و حاکمیت در این راستا کمک کنند.

بعید می دانم تا پایان دوره ام بتوانم کمک خاصی در این زمینه داشته باشم

هاشمی گفت: بعید می دانم تا پایان دوره ام بتوانم کمک خاصی در این زمینه داشته باشم، بیمه ها به این بیماران که می رسند حمایتی ندارند و بعد از 11 روز بستری آنها را تحت پوشش قرار نمی دهند و باید از سایر اعتبارات برای آنها هزینه کرد.

وی با تأکید بر لزوم اهمیت به سلامت روان در جامعه اظهار داشت: سلامت روان موضوع مهمی است که در برخی موارد برای جامعه تهدید محسوب می شود امیدواریم این موضوع سر و سامان پیدا کند. من از مسیر دولت و مجلس خیلی امیدوار نیستم که اتفاق خاصی برای اداره بیماران مبتلا به اختلالات روانی مزمن بیفتد امیدواریم بیمه ها کمک کنند و در عین حال خود مردم در این زمینه یاری رسان یکدیگر باشند.

تعامل مشترک نهادها در زمینه سلامت روان مستلزم هزینه است

وزیر بهداشت در واکنش به این پیشنهاد که وزارت بهداشت، شهرداری و سازمان نظام روانشناسی در تعاملی مشترک به پیشگیری و درمان اختلالات روانی بپردازند گفت: سازمان نظام روانشناسی و روانشناسان بالینی می توانند کمک کننده باشند اما این طرح مستلزم هزینه است.

وی افزود: باید خدمات سلامت روان در قالب بیمه ها ارائه شود شهرداری ها در شهرهایی مثل تهران، اصفهان، شیراز، تبریز و مشهد ممکن است کمک کنند ولی بیماران روانی در کل کشور و معمولاً از خانواده های فقیر و کم درآمد هستند. در شهرهای کوچک شاهد بیمارانی هستیم که مشکلات روانی آنها برای تمام اقوامشان دردسر ایجاد کرده است در حالی که آن بیمار مقصر نیست.

عدم پوشش بیمه ای مناسب در ارائه خدمات دارویی

وزیر بهداشت اظهار داشت: تمام تلاش ما این بود که برای داروهای مبتلایان به اختلالات روانی کمک کنیم که متأسفانه در آن بخش نیز بیمه ها پوشش خوبی نمی دهند. اگر بتوانیم پولی را برای داروهای آنها تزریق کنیم تا حدودی در این زمینه موفق بوده ایم به هر حال هم سازمان نظام روانشناسی می تواند در این زمینه کمک کننده باشد و هم شهرداری ها.

هاشمی با اشاره به اهمیت کمک های مردمی در این زمینه گفت: در گذشته های دور خیرین در این زمینه فعال بوده اند اکنون هم وجود دارند اما شکل آن فرق کرده است لازم نیست کاری خیر با ساختمان و بیمارستانی به چشم بیاید ممکن است در هر شهری گروه هایی جمع شوند و مشکلات این بیماران را در اولویت قرار دهند.

آمار مبتلایان به اختلالات روانی چگونه محاسبه می شود؟

وی در پاسخ به این سؤال که چرا آمار دقیقی از مبتلایان به اختلالات روانی در کشور وجود ندارد اظهار داشت: آمار را باید از اداره سلامت روان در معاونت بهداشتی پیگیری کنید. آمار مبتلایان به اختلالات روانی پس از نمونه گیری از طریق الگوهای ریاضی به کل کشور تعمیم داده می شود. ( فارس)

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود