جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ / ۰۹:۰۰
کد مطلب: 39169
۱
گفت‌وگو با یک روانشناس بالینی

هر آنچه والدین در مورد لکنت زبان باید بدانند

هر آنچه والدین در مورد لکنت زبان باید بدانند
به گزارش میگنا ندا عبدالله‌رضایی در گفت‌وگو با فارس، در ارتباط با لکنت زبان اظهار داشت:‌ لکنت یعنی قطع جریان پیش‌رونده گفتار که دفعات و یا تداوم آن بیش از حد عادی باشد.

وی با اشاره به اینکه محققین اکثراً معتقدند که شروع لکنت می‌تواند بین 18 ماهگی تا 11 یا 12 سالگی باشد، افزود: اما با این حال بیشترین احتمال وقوع آن در سنین بین 2 تا 5 سال است. این حالت همچنین ممکن است چند روز یا چند ماه شدید شود و بعد برای مدتی ناپدید و باز دوباره برگردد.

این روانشناس بالینی اضافه کرد: در مورد آمارهای لکنت زبان در میان مردم میزان‌ متفاوتی ارائه شده اما گفته می‌شود 15 درصد از مردم جهان در دوره‌هایی از زندگیشان هر چند بسیار کوتاه لکنت داشته‌اند. همچنین یک درصد کودکان مدرسه‌ای در سراسر دنیا لکنت دارند اما شیوع آن پس از بلوغ به زیر یک درصد می‌رسد.
اغلب در سنین پس از 3 سالگی شیوع لکنت در پسران به مراتب بیشتر از دختران است، همچنین لکنت در همه جای دنیا و در میان همه فرهنگ‌ها و نژادها وجود دارد و شواهد تاریخی نشان می‌دهد این مشکل از 40 قرن پیش هم وجود داشته است.

وی بیان داشت: درمان لکنت در تمام سنین به زمان، پیگیری و همکاری فرد لکنتی یا خانواده وی بستگی دارد، اما قطعاً پیش‌آگهی در سنین پایین بهتر است، لذا اگر کودکانتان علائمی از لکنت نشان می‌دهند اگر چه دائمی باشد و اختلالی در روابط اجتماعی وی ایجاد نکرده باشد، لازم است برای فراگیری شیوه‌های تسهیل‌کننده روانی گفتار از یک گفتار درمانگر يا آسیب‌شناس گفتار و زبان کمک بگیرید.

عبدالله‌رضایی گفت:‌ بعضی از کودکان لکنتی بدون درمان و خودبخود بهبود می‌یابند و برای بعضی دیگر مداخلات اولیه برای کمک به رشد طبیعی روانی گفتار و پیشگیری از ایجاد یک مشکل جدی ضرورت دارد البته به هر حال وقتی لکنت ماندگار می‌شود و کودک شروع می‌کند به واکنش‌ نشان دادن به آن باید درمان متمرکز را آغاز کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.