جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۰
کد مطلب: 32940
۰

استرس به مغز آسیب می زند

همه ی ما می دانیم که استرس برایمان بد است اما چقدر بد ؟خیلی غیر اخلاقی است که مردم را به طور عمدی با نام علم در معرض تهدیدات روانی قرار داد. اما اقدامات نظامی جاری فرصت هایی را به ما پیشنهاد می کنند تا ببینیم چه اتفاقی برای مردمی که در معرض موقعیت های استرس زا هستند می افتد.

محققان هلندی مغز سربازانی را که در جنگ ها شرکت می کنند، آسیب دیده یافتند. کارکرد و ساختار مغزی آن ها آسیب دیده بود. اما این تاثیرات با گذشت زمان از بین می روند. و این آسیب ها می توانند دوباره بهبود یابند. تحقیقی توسط آکادمی ملی علوم منتشر شد که سی و سه سرباز هلندی را که به مدت چهار ماه به افغانستان اعزام شدند مورد بررسی قرار دادند. این اولین اعزام تمام آن ها بود. ماموریت آن ها شرکت در عملیات های ناتو برای حفظ صلح بود.

محققان این ها را با 26 سربازی که هرگز به آنجا اعزام نشدند مقایسه کردند.سربازانی که اعزام شده بودند جنگ مسلحانه را تجربه کردند و در معرض آتش دشمن قرار گرفتند. اما این مساله علائم استرس داشتن آن ها را بدتر نکرد و به این جهت تفاوتی بین سربازان اعزام شده و سربازان اعزام نشده وجود نداشت.

آن ها تفاوتی در ناراحتی های ناشی از استرس، خشم و نمره ی مود(حال روحی آن ها) این گروه ها نیافتند. اما علی رغم عدم اختلاف دو گروه در علائم روانشناختی، تفاوت در کارکرد مغز دو گروه دیده شد. کارکرد مغز میانی گروه اعزامی کاهش یافته بود چنانکه تفاوت های ساختاری این ناحیه نیز کاهش یافته بود.

سربازانی که به افغانستان تست های شناختی را بدتر از سربازانی که نرفته بودند انجام دادند. این تاثیرات در کمتر از دو ماه بعد از بازگشت سربازان از افغانستان ظاهر شد. اما یک سال و نیم بعد محققان فهمیدند که آسیب دیدگی مغز آن ها بهبود پیدا کرده است و عملکرد شناختی و ساختاری مغز آن ها بهتر شده است. بنابراین مغز می تواند خود را بازسازی کند البته اگر زمان لازم برای بازسازی به آن داده شود در این صورت تاثیرات نامطلوب استرس بر خود را تا حد زیادی کاهش می دهد.
مرجع : سلامت نیوز
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!