سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶ / ۱۵:۳۱
کد مطلب: 42020
۲

آشنایی با نشانه‌های هشداردهنده خودکشی

آشنایی با نشانه‌های هشداردهنده خودکشی
از جمله این اختلالات روانی زمینه‌ساز خودکشی می‌توان به افسردگی عمده یا اساسی، اختلال دو قطبی، اختلال استرس پس از سانحه رواني (PTSD)، اختلالات مصرف مواد روانگردان و اختلالات اضطرابی مانند پرخوری عصبی و بی‌اشتهایی عصبی اشاره کرد. توجه به نشانه‌های هشداردهنده خودکشی می‌تواند از این واقعه دردناک جلوگیری کند.

به این نشانه‌های هشداردهنده خودکشی توجه داشته باشید:
- اندوه یا نوسان خلق شدید: اندوه طولانی‌مدت، نوسان خلق و خشم غیرمنتظره.
- نومیدی: احساس عمیق نومیدی درباره آینده بدون انتظار اینکه شرایط بتواند بهبود یابد.
- مشکلات خواب

- ساکت شدن ناگهانی: ساکت شدن ناگهانی پس از دوره‌ای افسردگی یا نوسان خلق می‌تواند نشانه‌ای از این باشد که شخص تصمیم به پایان دادن زندگیش گرفته است.

- انزواجویی: انتخاب تنهایی و پرهیز از دوستان یا فعالیت‌های اجتماعی نیز نشانه‌های احتمالی افسردگی هستند که علت اصلی خودکشی است. علائم افسردگی همچنین شامل بی‌علاقگی و لذت نبردن از فعالیت‌های که شخص قبلا از آنها لذت می‌برد.

- تغییرات شخصیت و یا ظاهر: شخصی که در نظر دارد خودکشی کند ممکن است تغییراتی در طرز برخورد یا رفتارهایش نشان دهد، برای مثال صحبت کردن یا حرکت کردن با سرعت غیرمعمول یا کند بودن. به علاوه شخص ممکن است به ناگهان به ظاهر شخصی‌اش بی‌علاقه شود.

- رفتارهای خطرناک یا آسیب‌رساننده به خود: رفتارهای بالقوه خطرناک، مانند رانندگی بی‌احتیاط، بی‌بندوباری جنسی و افزایش مصرف مواد مخدر و الکل ممکن است بیانگر آن باشد که شخص دیگر ارزشی برای زندگیش قائل نیست.

- ضربه عاطفی یا بحران زندگی اخیر: بحران‌های عمده زندگی ممکن است اقدام به خودکشی را برانگیزند. بحران‌هایی شامل مرگ یکی از عزیزان، طلاق یا به هم خوردن روابط عاطفی، تشخیص بیماری عمده، از دست دادن شغل یا مشکلات مالی جدی.

آماده شدن برای خودکشی: اغلب فردی که در نظر دارد خودکشی کند، امور شخصی یا شغلی‌اش منظم می‌کند. از جمله ممکن است به دیدن اعضای خانواده و دوستانش برود، دارایی‌هایش را واگذار کند، وصیت کند اتاق یا خانه‌اش را خالی کند. برخی از افراد پیش از دست زدن به خودکشی یادداشتی می‌نویسند.

تهدید به خودکشی:
۵۰ تا ۷۰ درصد افرادی که در نظر دارند خودکشی کنند، به فردی یکی از دوستان یا بستگان در این باره هشدار می‌دهند. البته هر کسی که فکر خودکشی دارد، دست به خودکشی نمی‌زند و هر کسی که تهدید به خودکشی می‌کند، تهدیدش را عملی نمی‌کند. اما هر تهدید به خودکشی را باید جدی گرفت.

WebMD
همشهري آنلاين
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.