پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۱:۰۰
کد مطلب: 13400
۰

پس کی می‌رسیم؟

۱+۸ راه برای سرگرم کردن بچه‌ها در طول سفر

بچه‌ها سفر کردن را دوست دارند اما به خاطر سن و تجربه کمی که دارند از بعضی اقتضاهای سفر بی‌خبرند. خستگی طول راه، معطلی برای پیدا کردن آدرس، گرما، سرما، به هم خوردن برنامه غذایی و موارد دیگری که حتی برای بعضی بزرگسال‌ها هم غیرقابل درک و تحمل است. با این حال بچه‌ها را می‌توانید با تمهیدهای ساده‌ای با خودتان همراه کنید. اگر در طول سفر با هواپیما، اتوبوس یا ماشین هر پنج دقیقه یک بار می‌شنوید که «حوصلم سر رفت، پس کی می‌رسیم؟» پیشنهادهای تندرستی را بخوانید. این پیشنهادها در عین سادگی، هم سرگرم‌کننده و هم آموزنده‌اند.

  بازی انگشتی
ممکن است سوار هواپیما یا اتوبوس شوید و وقتی که دستتان به جایی بند نیست و در آسمان یا زمین در حال فراز و فرودید متوجه شوید که این مسیر برای کودک شما غیرقابل تحمل است. طبیعی است که پیش‌بینی هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده‌ای هم برای این لحظه‌های کسالت‌بار او نداشته‌اید. در اینجا شاید کمی خلاقیت و یک عدد خودکار بتواند برای چند دقیقه او را ساکت کند. روی بند اول هر يك از انگشت‌هایتان یک صورت متفاوت بکشید. شاید اینها صورت‌های شما و دیگر اعضای خانواده باشند. شاید هم حیوانات جنگلی باشند که کدوی قلقله‌زن قرار است با آنها ملاقات کند. بستگی به سلیقه کودکتان دارد. بازی با این انگشت‌ها برای مدت کوتاهی سرگرم‌کننده است؛ البته برای یک بچه زیر دو سال!!

همبازی پیدا کنید
در میان همسفرهای شما احتمالا والدین دیگری هم هستند که نمی‌دانند با کودک کلافه و کم‌صبر خود چه کنند. پیدا کردن این والدین همدرد و آشنا کردن بچه‌های بی‌حوصله با یکدیگر، هم مشکل بزرگترها را حل می‌کند هم مشکل بچه‌ها را. به هر حال هر سرگرمی‌اي که شما به همراه آورده باشید ممکن است در طول سفر تاریخ مصرف خود را از دست بدهد و فرزندتان دوباره فیلش یاد هندوستان کند. به اشتراک گذاشتن این بی‌حوصلگی با یک کودک دیگر از بار مشکلات می‌کاهد. البته کار شما در این مرحله تمام نشده، به هر حال باید مراقب باشید که بچه‌ها هواپیما یا اتوبوس را به هم نریزند.

موزیک و قصه‌های شنیدنی
کتاب‌ها و داستان‌های صوتی، مجموعه اشعار کودکانه و فایل‌های صوتی مفید و سرگرم‌کننده زیادی هستند که می‌توانید از قبل روی ام‌پی‌تری پلیر یا تلفن همراه خود بریزید و یا یک هندزفری در اختیار فرزندتان قرار دهید.

گنج‌های ته کیف
گاهی که یادتان می‌رود یا وقت نمی‌کنید کیف دستی خود را مرتب کنید، خرده‌ریزهای مختلفی در آن جمع می‌شوند.
مهر و استامپ، جعبه کرم تمام شده، گیره کاغذ، ماژیک ‌های‌لایت، کاغذیادداشت‌های رنگی، شانه، آینه و هر چیزی که ممکن است به مرور زمان ته کیف شما خودش را پنهان کرده باشد. در میان این آت و آشغال‌ها گاهی گنج‌هایی پنهان است؛ مثلا یک ماژیک ‌های‌لایت و یک تکه روزنامه ممکن است به کار بیایند. اگر کودکتان تازه سواد یاد گرفته یا تازه در حال آموختن زبان است، از او بخواهید کلمه‌هایی را که شما مشخص می‌کنید و یا حرف اول اسم خودش را از داخل روزنامه پیدا کرده، با ماژیک مشخص کند. البته انتظار نداشته باشید که او حاضر باشد تمام طول سفر را با این کار بگذراند.

کتاب بخوانید
همه بچه‌ها اهل کتاب خواندن نیستند یا ممکن است نتوانند کتاب بخوانند ولی اگر کسی باشد که برایشان بخواند حتما استقبال می‌کنند؛ به‌خصوص اگر راه دیگری برای سرگرم کردن خودشان نداشته باشند. البته برای انتخاب کتاب بهتر است قبلا از فرزندتان مشورت گرفته باشید وگرنه خواندن کتابی که او دوست ندارد، دردسرساز است.
کارت‌بازی یا کارت‌سازی
اگر از قبل کارت‌های بازی ویژه کودکان را تهیه کرده باشید که یک قدم جلو هستید. این بازی‌ها، هم کم‌حجم‌اند و از آوردن عروسک و ماشین به صرفه‌تر و هم سرگرم‌کننده و آموزنده. اگر هم کارتی همراه ندارید با چند کاغذ یادداشت رنگی، مداد رنگی یا حتی یک خودکار و با کمک فرزندتان چند کارت طراحی کنید. این کارت‌ها می‌توانند نقاشی حیوانات و نام آنها، نقاشی گل‌ها و نام آنها، تصویر شخصیت‌های داستانی و مشخصات و نامشان و هر چیز خلاقانه دیگری باشند که به ذهن شما و فرزندتان می‌رسند. احتمالا برای او جالب است که در یک روی کارت بازی تصویری از هری‌پاتر و در روی دیگر کارت مشخصات او باشد. برای شروع بازی کافی است شما مشخصات را بخوانید تا او نام آن شخصیت را حدس بزند.

اطلاعات عمومی
اگر کودکتان به سنی رسیده که می‌تواند بعضی اطلاعات فنی را درک کند و ضمنا به این نوع موضوع‌ها علاقه دارد، می‌توانید از فرصتی که در اختیار دارید استفاده کنید و اطلاعات عمومی او را بالا ببرید. لازمه‌اش این است که قبلا کمی مطالعه داشته باشید. دانستن اینکه هواپیما چطور کار می‌کند، مسیر حرکت شما از روی خشکی است یا دریا؟ از چه جاهایی عبور می‌کنید؟ از این لحظه روی چه شهری قرار دارید و در حال عبور از چه جاده و منطقه جغرافیایی هستید می‌تواند برای فرزندتان بسیار جذاب باشد. حتی می‌توانید از قبل او را در جمع‌آوری اطلاعات لازم مشارکت دهید تا هنگامی که روی آسمان است یا در جاده در حال حرکت، مطالعات خودش را با آنچه می‌بیند و درک می‌کند مطابقت دهد.
رنگ‌آمیزی
حوصله او بدجوری سررفته؛ بنابراین پیشنهادهای کلیشه‌ای بدتر او را عصبی و کلافه می‌کنند. اگر بگویید نقاشی بکش ممکن است احساس کند می‌خواهید به زور سرش را گرم کنید و مقاومت می‌کند. شخصیت کارتونی مورد علاقه او کیست؟ چه چیزی او را به هیجان می‌آورد؟ تصویری از آن از قبل پرینت کنید و همراه خود داشته باشید؛ به جای پیشنهاد نقاشی کشیدن، خوب است این تصویر را برای رنگ کردن در اختیارش بگذارد. پسر بازیگوش شما بدش نمی‌آید مرد عنکبوتی را رنگ کند. یا اینکه دخترتان ممکن است از رنگ کردن لباس‌های عموپورنگ برای چند دقیقه دست از غر زدن بردارد.   منبع: http://www.parenting.com
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...