جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۷:۳۹
کد مطلب: 40275
۱
۱
«لايحه سلامت روان» معلق در راه مجلس و دولت

عدم پوشش بيمه درماني براي بيماران رواني در ايران

عدم پوشش بيمه درماني براي بيماران رواني در ايران
چرا بیماران روانی، به روانپزشک مراجعه نمی کنند؟
به گزارش میگنا، روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: عدم پوشش بيمه درماني براي بيماران رواني در ايران و در کنار آن، «لايحه سلامت روان» که در 6 سال اخير در راه مجلس به دولت و برعکس معلق مانده، موجب سردرگمي اين بيماران شده است؛ موضوعي که خود، عامل رواني فزاينده‌اي است که فشار بيشتري به اين بيماران وارد مي‌کند.

نه قانون و لايحه‌اي براي حمايت از بيماران رواني وجود ندارد، نه بيمه‌اي، هزينه درمان آنها را متقبل مي‌شود. اين معيوب‌بودن سيستم درماني و قانوني، برای رسيدگي به وضعيت مبتلايان به اختلالات رواني و افسردگي‌ها، به شدت بيمار را ضعيف‌تر و تنهاتر مي‌کند و فرد بيمار بيش‌ازپيش خود را فاقد حامي مي‌بيند و ترجيح مي‌دهد به جاي مراجعه، از خاله، دايي، عمه و... کمک گيرد.
-
-
پاسخ وزارت بهداشت به بيماران رواني چيست؟
بيش از 10 سال است که وزارت بهداشت در مورد لايحه‌اي با موضوع سلامت روان کار مي‌کند که در آن، حقوق بيماري‌هاي روان مطرح شده
است و پس از تأييد در وزارتخانه براي تصويب نهايي به مجلس خواهد رفت. اين لايحه که به گفته برخي کارشناسان از سال 81 روي آن کار مي‌شود، به‌دنبال بهبود وضعيت سلامت روان کشور است. این ماده پس از بررسي‌ها و جلسات مختلفي که برگزار شد، سرانجام متن پيش‌نويس قانون در 10 فصل و 107 ماده براي اولين‌بار در پاييز سال 87 در وزارت بهداشت آماده ارائه به دولت براي ارائه لايحه آن به مجلس شد.
در آخرين تغييراتي که چندي پيش از سوي مسئولان وزارت بهداشت در مورد متن پيش‌نويس قانون سلامت روان مطرح شد، موضوعاتي مانند ارتقاي جايگاه روان‌شناسان، حضور کارشناسان سلامت روان به‌عنوان پزشک اوليه، رعايت حقوق بيمار، بستري اجباري با در نظرگرفتن حقوق بيمار، بهبود شرايط پوشش بيمه‌اي، سرپرستي بيماران روان‌پزشکي، تخصيص بخش‌هاي روان‌پزشکي مخصوص بيماران رواني مجرم و توانمندسازي افراد جامعه دربرابر بيماري‌ها ديده مي‌شود. حال بايد منتظر تصويب و اجرايي‌شدن اين لايحه شد و اميدوار هستيم که زمانبر نباشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

حسین
Iran, Islamic Republic of
دریک جمله وخلاصه باید بگم که ما خانواده های جانباخته،مالباخته وروانپریش وافسرده فقط فریب قول و وعده های دروغین مسئولین کذاب وبی عمل واعتقادات وخرافات راخوردیم که به این فلاکت افتادیم
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند