پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۵:۲۵
کد مطلب: 29665
۱
رئیس انستیتو تغذیه کشور:

خطرات سوسیس و کالباس

مجید حاجی فرجی در گفت‌وگو با فارس در مورد مواد غذایی حاوی نیترات توضیحاتی داد.
وی به موضوع نیترات در آب آشامیدنی تهران اشاره کرد و گفت: نیترات یکی از عناصری محسوب می‌شود که در آب، خاک و محصولات فرآوری شده صنعتی می‌تواند وجود داشته باشد.

رئیس انستیتو تغذیه کشور ادامه داد: نیترات موجود در آب و خاک در بعضی موارد اجتناب ناپذیر هستند اما دقت داشته باشیم که نیترات داخل آب مخصوص آبهای معدنی نمی‌شود چرا که نظارت بر آنها دقیق است اما به دلیل گستردگی شبکه آب آشامیدنی کشور گاهی نیترات در آب لوله کشی دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: بحث اصلی ما وجود نیترات در مواد صنعتی است چرا که با نظارت انجام شده این محصولات نباید نیترات داشته باشند؛ این محصولات حدود استانداردی دارند که صنعتگران موظف به رعایت آن هستند.

حاجی فرجی در مورد فرآورده‌های پروتئینی گفت: در سالهای قبل سوسیس و کالباس‌های ایرانی حاوی نیترات بیش از حد استاندارد بودند اما اکنون این میزان کاهش یافته است اما همچنان در بعضی موارد مشاهده می‌شود.

وی تاکید کرد: بیشتر فرآورده‌های پروتئینی غیر استاندارد مشکل دارند و با نظارت سازمان غذا و دارو نیترات فرآورده‌های دارای استاندارد زیر حد مجاز هستند گرچه هنوز برخی سوسیس کالباس‌ها دارای نیترات هستند.

رئیس انستیتو تغذیه کشور هشدار داد: این فرآورده‌ها وقتی با روغن ترکیب و پخته می‌شوند، در آنها ایجاد نیتروزامین کرده که مصرف درازمدت آنها شانس ابتلا به بیماری‌های بدخیم و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه نیترات در محصولات کشاورزی نیز مشاهده می‌شود که این نیترات از طریق خاک یا استفاده نادرست از کودها به وجود می‌آید. حاجی فرجی ادامه داد: در این میان محصولات غده‌ای شکل مانند سیب زمینی و پیاز بیشتر نیترات موجود در خاک و کود را به خود جذب می‌کند.
به گفته وی، این نتایج در تحقیقات سازمان تحقیقات آفات و نباتات وزارت جهاد به اثبات رسید و هم وزارت جهاد کشاورزی و هم وزارت بهداشت به دنبال اصلاح کشت و استفاده از کودها هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی