پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ / ۰۵:۲۴
کد مطلب: 12014
۱
۱

شما برای فرزندتان تلفن همراه می‌خرید؟

شما برای فرزندتان تلفن همراه می‌خرید؟

سوار مترو که می شوید چند پسر بچه را می بینید که روی صندلی کنار هم نشسته اند و همه به صفحه ی ال سی دی تلفن همراه خود خیره شده اند یا در حال خنده هستند یا و یا حیرت زده!

فرزندان امروز در دهکده جهانی بسیار شدید در محاصره تکنولوژی قرار گرفته اند. به خصوص رسانه ها، امروزه در شکل گیری شخصیت کودکان از منابع تربیتی محسوب می شوند! آمار ها هم همچینین نویدی را به ما می دهند، حتی برخی امارها می گویند گوگل جای معلم و پدر و مادر را برای برخی از کودکان گرفته است.

اثر رسانه را برکودکان امروزی از درجه درک و فهم آنان می توان فهمید . فقط کافی ست که قیاسی کنید بین کودکی زمان خودتان و امروزی ها و تاثیری که در این میان رسانه بر عهده داشته است. امروزه کودکان وقت خود را بسیار پای رسانه ها می گذرانند از تلویزیون گرفته تا بازی های یارانه ای. پدر و مادر ها در میان تمام رسانه ها برخوردهای متفاوتی در مدیریت مصرف رسانه ای برای فرزندان خود دارند.

آنان تلویزیون را کامل در اختیار فرزندان خود قرار می دهند؛ کمی با احتیاط تر پیرامون ماهواره برخورد می کنند و برخی البته در این زمینه سرسختانه تر رفتار می کنند. درباره انیمیشن ها نیز تقریبا سیاست های خاصی در نظر گرفته نمی شود و هر چه در سبد سوپر مارکت ها می آید فقط جهت سرگرم سازی آنان تهیه می شود. قصه بازی های بارانه ای هم به همین ترتیب است نه تنها از نظر محتوایی گاهی نظارت کافی صورت نمی گیرد و بلکه از نظر رده بندی سنی هم منوال به همان شکل است و هدف سرگرم سازی کودکان است.

کودکان امروزی برخی انقدر با این رسانه خو گرفته اند که یا مدام از گیم آن استفاده می کنند و یا دستگاه بازی یارانه ای شان شبیه به گوشی است

از این رسانه ها که بگذریم ماهواره در این میان برای پدر و مادر ها به عنوان یک معظل است. وقتی که کودکان در برابر این رسانه در خانه مورد فیلتر واقع می شوند  با ورودشان به محیط اجتماعی به ویژه مدارس و... ، از دوستان چیزهایی را می شنوند که یا دوست دارند در ماهواره خود آن را ببینند که منع می شوند و  یا در صورت نداشتن این وسیله، خواستار ورود ماهواره به خانه می شوند، که این هم از عدم مدیریت یا اعتقادات خاص برخی دیگر از والدین است و مشکلی برای والدین آگاه. اما یک رسانه دیگر هست که وضع کنترل آن برای والدین بسیار سخت شده است و آن هم تلفن همراه است. تلفنی که ثبت رکورد 3میلیارد دقیقه مکالمه در طول روز را برای ایرانیان دارد و آمار روزانه حدود 7 میلیارد جابجایی پیامک را، و بلوتوث را هم که شاید نتوان آمار ثابتی از آن ارائه داد والا اعداد و ارقامش سر به فلک می کشید!


یقینا در میان تمام این آمار ها نوجوانان و جوانان نقش به سزایی دارند و البته کودکان!. کودکان امروزی برخی آنقدر با این رسانه خو گرفته اند که یا مدام از گیم آن استفاده می کنند و یا دستگاه بازی یارانه ای شان شبیه به تلفن همراه است. پدر و مادر ها، امروزه در کنار خواست های مختلفی که از کودکان خود می شنوند مانند گیم و... از یک سنی به بعد به لیست تقاضای فرزندانشان تلفن همراه نیز اضافه می شود که این رده سنی در حال پایین آمدن است. و این دغدغه ای است برای والدین که در این راه چگونه گام بردارند. یا به طور کامل فیلتر کنند و یا اینکه شرایط خاصی در نظر بگیرند یا....

در این راه چند آسیب می تواند متوجه کودکان و نوجوانان باشد:

1-  بلوتوث

مهمترین آسیبی ست که در این زمینه کودکان را تهدید می کند بلوتوث است، بلوتوث به خصوص اگر مهمان ناخوانده شود و در کنار کنجکاوی های این سنین قرار گیرد، می تواند اثزات تخریبی بسیاری را همراه داشته باشد به ویژه اگر محیطی عمومی از جمله مترو هم میزبان این فرایند باشد! در اینباره برخی والدین تهیه گوشی های بدون بلوتوث را در پیش می گیرند.  

2- پیامک

آسیبی بعدی که می توان از آن نام برد پیامک است، این آسیب را در هیچ گوشی نمی توان جلوگیری کرد بلکه ارزان ترین تلفن های همراه نیز این امکان را دارا اند و این تنها فرهنگ سازی پدر و مادر و نحو.ه تربیت و نظارت صحییح آنان است که می تواند اگر آسیبی در این زمینه متوجه فرزند می شود از آن جلوگیری کنند، پیامک هم از نظر محتوایی می تواند به فرد آسیب زند و هم از نظر زمانی و هزینه ای.

3-مکالمه

آسیب خاصی را متوجه این قشر نمی کند بلکه  ذات تلفن همراه به همین دلیل به وجود امده و فقط والدین باید مدیریت کنند تا هم از نظر زمان، وقت منطقی و گفتار صحیح و هدفمند پیش رود و هم از نظر هزینه سیر منطقی از دست نرود.


4- امواج مغناطیسی

امواج مغناطیسی که حاصل این تکنولوزی است همواره همه قشر با همه رده بندی سنی را تهدید می کند در خبرها  و آمار خطرات ناشی از این مورد ذکر شده است و همواره نسبت به زمان استفاده و نوع استفاده از این وسیله هشدار داده اند که این مسئله ممکن است با توجه به ویژگی های جسمی کودکان و نوجوانان برایشان خطرات و عواقب بیشتری را به همراه داشته باشد.


اما با توجه به همه این آسیب ها، امروزه پدر و مادر ها به سختی می توانند مقابل این خواسته کودکان بایستند و تنها کاری که ازشان بر می اید این است که آن را کمی عقب بیندازند. مادری که پسری نوجوان دارد از فشار فرزند خود از برای بدست اوردن گوشی همراه می گوید و اینکه این خواسته وی را با ترفندهای بسیار به عقب می اندازد و گمان می کند تا چند وقت دیگر نتواند دیگر مقاومت در برابر این خواسته بکند و تنها راهی به ذهنش می رسد آموختن مدیریت صحیح در این زمینه است و اجرایی کردن آن بعد از شکسته شدن مرز عقب اندازی خواسته فرزند خود است. و مادری دیگر که سالیان دیگر با چنین موردی برخورد خواهد کرد از مدیریت مصرف فرزند خود می گوید و ابن همان نقطه مشترکی است که والدین نه تها در برابر این رسانه بلکه رسانه های دیگر به خصوص گیم، ماهواره و اینترنت باید آن را مد نظر داشته باشند. باید نه فرزند را به کلی در استفاده از رسانه ازاد و نه کاملا او را محدود کرد بلکه فقط باید شیوه استفاده او را مدیریت و کنترل کرد و در کنار این مقوله، نهاد های فرهنگی و آموزشی سواد رسانه ای لازم را در جامعه ایجاد کنند.

باید نه فرزند را به کلی در استفاده از رسانه آزاد و نه کاملا او را محدود کرد فقط باید شیوه استفاده او را مدیریت و کنترل کرد و در کنار آن نهاد های فرهنگی و آموزشی سواد رسانه ای لازم را در جامعه ایجاد کنند.
در واقع آنچه ضروری به نظر می رسد مدیریت مصرف و کنترل کودکان است و همینطور اموزش استفاده صحیح و تربیت فرهنگی فرزندان، در این راه باید از منع جدا خوددرای کرد و با فرهنگ سازی به کودک اینگونه القا نمود که هنوز گوشی برای او زود و وسیله ای اضافی است و یا اینکه اگر گوشی هست تا سنی خاص بلوثتوث نداشته باشد نهادهای رسانه ای و آموزشی فرهنگی، در آموزش استفاده صحیح و  ترغیب کودکان به این تکنولوزی و ایجاد سواد رسانه ای نقش دارند.
حال باید دید آیا فیلتر صرف جواب می دهد و یا مدیریت صحیح؟      

عطا الله باباپور
مرجع : پايگاه اطلاع رسانی تبيان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
معلومـــه مدیریت صحیح و آموزش های لازمـــ
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.