شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ / ۲۲:۴۹
کد مطلب: 20312
۰
۱

عوارض مصرف خودسرانه دگزامتازون !

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، سمیرا ایرانی، کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با هشدار در خصوص افزایش مصرف کورتون به صورت خودسرانه در جامعه، گفت: گزارش های دریافتی مصرف این فراورده ها بخصوص دگزامتازون در بسیاری از موارد از جمله سرماخوردگی، درد دندان، سردرد و تب ذکر شده است .

سمیرا ایرانی افزود: با شروع فصل سرما در کشور و افزایش ابتلا به انواع سرماخوردگی با منشا ویروسی یا عفونتهای باکتریایی، حجم استفاده از داروها به خصوص داروهای آنتی بیوتیک یا کاهنده درد و التهاب نیز همزمان سیر صعودی پیدا می کند. وی با اشاره به اینکه یکی از داروهای پر مصرف در سرماخوردگی که به صورت بی رویه مورد استفاده قرار می گیرد داروی دگزامتازون است، تصریح کرد: استفاده مدام از این دارو در دراز مدت باعث افزایش حساسیت بدن به این دارو و عدم دریافت پاسخ درمانی مطلوب در یک دوره منطقی درمانی می شود .

کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: متأسفانه امروزه در باشگاه های پرورش اندام هم به وفور از دگزامتازون استفاده غیر درمانی می شود که دلیل استفاده از آن هم احتباس آب در بدن و ایجاد حالت تورم در اندامهاست.

ایرانی گفت: از جمله عوارض گزارش شده می توان به تهوع ،سرگیجه ،کهیر، تعریق، اختلالات بینایی، ادم، افزایش فشار خون، فلج شل گذرا، تاکی کاردی، تشنج، شوک انافیلاکتیک ،یرقان، درد شکم، خونریزی گوارشی، قرمزی و ادم صورت، پلی اوری، افزایش وزن، توهم، تاخیر در ترمیم زخم ها، پوکی استخوان، افزایش ابتلا به عفونت، عوارض چشمی نظیرکاتاراکت، عوارض گوارشی و عوارض پوستی مانند پتشی اشاره کرد.

وی اظهار داشت: بنابراین به منظور تجویز و مصرف منطقی دارو باید دگزامتازون تزریقی طبق موارد اندیکاسیون تایید شده در منابع علمی تجویز گردد و از مصرف این فراورده در موارد فوق الذکر جدا اجتناب شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

قادر
Iran, Islamic Republic of
واقعا داروی خانمانسوزیه من 7سال مصرف کردم و اکثر عوارضش بروز کرده مثل سردرد تاری دید پوکی استخوان درد مفصلی ریزش مو و....
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...