جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۸:۳۹
کد مطلب: 22932
۰

رایج‌ترین سؤالات داوطلبان آزمون دستیاری دندانپزشکی

بیست و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری دندانپزشکی سال 93 روز پنجشنبه 5 تیرماه برگزار می‌شود.

 

به گزارش ایسنا، مرکز سنجش آموزش پزشکی با توجه به مهلت زمانی ثبت‌نام داوطلبان برخی از رایج‌ترین سؤالات داوطلبان بیست و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری دندانپزشکی را منتشر کرده است که در پی می آید:

 

سوال- آیا امکان انصراف از سهمیه بومی در هنگام انتخاب رشته مانند سال گذشته وجود دارد؟

پاسخ- خیر، با توجه به تغییر ضابطه مبنی بر امکان شرکت متقاضیان بومی در سهمیه آزاد در صورت احراز حد نصاب نمره مربوطه، امکان انصراف از سهمیه بومی در زمان انتخاب رشته، وجود ندارد.

 

سوال- آیا حائزین شرایط سهمیه رزمندگان می توانند همزمان از پذیرش بومی نیز استفاده نمایند؟

 

پاسخ-بله انتخاب همزمان (سهمیه رزمندگان و پذیرش بومی)امکانپذیر می باشد.

سوال- آیا متقاضیان پذیرش بومی غیر از رشته های مورد نیاز دانشگاه‌ها (در جدول شماره 1 ) مجاز به انتخاب دیگر رشته ها نیز می باشند؟

 

پاسخ-بله انتخاب کلیه رشته ها (اعم ازاعلام شده و یا نشده توسط دانشگاه های دارای پذیرش بومی ) توسط متقاضی بلامانع است.بطور مثال متقاضی بهره گیری از سهمیه بومی استان خراسان شمالی علاوه بر رشته جراحی دهان و فک و صورت می تواند نسبت به انتخاب دیگر رشته های تخصصی اقدام نماید در صورت احراز حد نصاب پذیرش داوطلبان آزاد ( دولتی یا با پرداخت شهریه) در رشته – محل مربوطه پذیرفته خواهد شد و در صورت عدم احراز نمره، امکان پذیرش در سهمیه بومی و فقط در رشته جراحی دهان و فک و صورت، بررسی و لحاظ خواهد گردید به عبارت دیگر در رشته های دیگر با داوطلبان آزاد سنجیده می شود و در رشته جراحی در صورت کسب نمره آزاد به صورت آزاد و در غیر اینصورت به صورت بومی لحاظ می گردد.

 

سوال- آیا متقاضیان پذیرش بومی امکان انتخاب رشته – محل های ( با پرداخت شهریه )را دارا می باشند؟

پاسخ-با توجه به مطالب مورد اشاره در پاسخ سوال 3 در صورت احراز حد نصاب نمره، این امکان میسر می باشد که بدیهی است در اینصورت فاقد خدمات مورد تعهد دستیاری خواهند بود.

 

سوال- آیا پس از پایان زمان ثبت نام، مهلت مجددی جهت ارسال مدارک بومی ارائه خواهد شد؟

 

پاسخ-خیر، پس از پایان مهلت ثبت نام، بهیچ وجه امکان ارسال مجدد مدارک بومی نمی باشد و به مدارک بومی ارسالی ترتیب اثر داده نشده و فرد در سهمیه «آزاد » لحاظ خواهد گردید.

 

سوال- گواهی اشتغال به کار با عنوان کدام واحد، از سوی دانشگاه صادر گردد؟

 

پاسخ-گواهی های اشتغال به کار که می بایستی از طریق دانشگاه با ذکر ضریب محرومیت منطقه ارسال گردد به عنوان دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی ارائه گردد.

 

سوال- معاونت درمان دانشگاه، گواهی اشتغال افراد را تا 31 شهریور ماه سال 93 مورد تأیید قرار نمی دهد صرفاً اشتغال را «تاکنون» صادر می نماید آیا این گواهی مورد تأیید است؟

 

پاسخ-در صورتی که تا 31 شهریور ماه سال 93 دوسال از فارغ التحصیلی فرد سپری گردیده باشد و تا آن تاریخ یکسال و 6 ماه از اشتغال فرد طی شده باشد در گام نخست، گواهی اشتغال مورد تأیید دانشگا ه (بصورت تاکنون) قابل پذیرش است ولی در صورت قبولی فرد، ارائه گواهی اشتغال به کار تا پایان 31 شهریور ماه سال 93 به دانشگاه محل تحصیل الزامی می باشد.

 

سوال- آیا تأیید فرم استشهاد محلی توسط مسجد محل کفایت می کند؟

 

پاسخ-خیر، فرم استشهاد محلی می بایستی به تأیید مراجع ذیصلاح منظور کلانتری منطقه و یا شورای شهر رسانده شود.

 

سوال- فرم های بومی سال گذشته مورد تأیید می باشد؟

 

پاسخ-صرفاً بخش مربوط به تأیید دوره های تحصیلی توسط آموزش و پرورش مورد قبول خواهد بود فرم جدید( بیست و هشتمین دوره) جهت تأیید استشهاد محلی جدید و پذیرش ذینفع بعنوان نیروی ماندگار آن دانشگاه الزاماً می بایستی به تأیید دانشگاه محل تعهد رسانده شود.

 

بدیهی است در این صورت اسکن و ارسال هر دو فرم بومی برای بررسی و تأیید مدارک الزامی است.

 

سوال- افرادی که با بهره گیری از شرایط بند 3 و بند 4 بومی، حائز سنوات اشتغال در مناطق محروم می باشند ولی در حال حاضر شاغل نیستند آیا می توانند از سهمیه بومی آن مناطق استفاده نمایند؟

 

پاسخ-خیر، طبق ضوابط، اشتغال فرد در حال حاضر درمناطق مربوطه و ادامه اشتغال تا زمان قبولی فرد در آزمون ضروری است.

 

سوال- آیا جهت بهره گیری از شرایط پذیرش بومی سکونت در حال حاضر در آن استان ضروری است؟

 

پاسخ-بله سکونت درحال حاضر در استان مربوطه الزامی است.

 

سوال- جهت مشخص شدن زمان فراغت از تحصیل چه مدرکی قابل ارائه است؟

 

پاسخ-هر یک از مدارک معرفی نامه طرح نیروی انسانی پروانه اشتغال دائم و یا موقت دندانپزشکی، گواهی معافیت یا پایان طرح، مدرک دانشنامه و یا ارائه گواهی فراغت از تحصیل از معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل ضروری است.

 

جهت متاهلین و حائزین شرایط استعداد درخشان که قبلا فارغ التحصیل گردیده و تاکنون در آزمون شرکت ننموده اند نیز در صورت عدم دارابودن مدارک مورد اشاره ارائه گواهی فارغ التحصیلی از دانشگاه محل تحصیل الزامی است.

 

سوال- منظور از رعایت دوسال از زمان فراغت از تحصیل چیست؟

 

پاسخ-منظور از رعایت دو سال از زمان فراغت از تحصیل، این است که تا 31 شهریور ماه سال 93 دو سال از زمان فارغ التحصیلی داوطلب سپری شده باشد.

 

سوال- برای ارسال مدارکی که در فرمت تعریف شده در بخش ارسال مدارک، گزینه ای برای آنها وجود ندارد چه باید کرد؟

 

پاسخ-در قسمت«سایر» مدارک اسکن و ارسال گردد.

 

سوال-مدارک متقاضیان بهره گیری از سهمیه استعداد درخشان چگونه ارسال گردد؟

 

پاسخ-متقاضیان سهمیه استعداد درخشان به دو گروه تقسیم می شوند:

 

الف- داوطلبانی که صرفا می‌خواهند از این سهمیه جهت شرکت در آزمون استفاده نمایند که در اینصورت نامه دانشگاه مبنی بر احراز شرایط استعداد درخشان اسکن و به همراه دیگر مدارک ثبت‌نام ارسال گردد.

 

ب-داوطلبانی که می خواهند با استفاده از این سهمیه و دارا بودن 40 امتیاز بر اساس جدول مندرج در راهنما نسبت به پذیرش با بهره گیری از 90% نمره آخرین فرد پذیرفته شده در رشته- محل مربوطه در سهمیه آزاد اقدام نمایند که در اینصورت علاوه برارائه مدرک مندرج در بند الف می بایستی مدارک استعداد درخشان مشتمل بر گواهی های (آموزشی، پژوهشی و فوق برنامه) بصورت «اصل» از طریق پست پیشتاز به آدرس مندرج در بند 11 مدارک مورد نیاز ( صفحه 10 راهنمای آزمون) ارسال گردد.

 

سوال- آیا دانشجویان دانشگاه‌های آزاد اسلامی امکان بهره گیری از تسهیلات آئین نامه استعداد درخشان را دارا می باشند؟

 

پاسخ-بر اساس آئین نامه « تسهیل ادامه تحصیل دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان به مقاطع بالاتر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب 21/10/89 »دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که مطابق بندهای ذیل رتبه کسب نموده اند با رعایت سایر شرایط آئین نامه می توانند از تسهیلات این ماده بهره مند شوند.

 

الف- نفرات اول تا سوم انفرادی و رتبه اول تیمی کشوری المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور در هر یک از سه حیطه المپیاد مذکور (به شرط آنکه هر یک از اعضای تیم در مرحله فردی 80 درصد نمره نفر سوم انفرادی همان حیطه را کسب نموده باشند) با معرفی دبیرخانه المپیاد علمی وزارت متبوع

 

ب- مالکان ابداع یا اختراع ثبت شده در زمینه علوم پزشکی با تأیید معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت متبوع براساس ضوابط مربوطه

 

ج- 2.5 درصد پذیرفته شدگان برتر کشوری در هر یک از آزمونهای متمرکز جامع علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی جامع پیش کارورزی پزشکی (حداقل سه نفر و حداکثر تا سقف 40 نفر در هر آزمون)

 

د- دانشجویان پژوهشگر برجسته به تأیید شورای پژوهشی دانشگاه و براساس دستورالعمل اجرایی که از سوی معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت متبوع تدوین و به دانشگاه ها ابلاغ گردیده است.

 

سوال- افرادی که حائز شرایط تأهل و یا استعداد درخشان بوده و در سال گذشته در آزمون ثبت نام نموده ولی در جلسه آزمون غایب بوده اند. امکان شرکت مجدد در آزمون سال 93 را دارند؟

 

پاسخ-شرکت ایشان در آزمون سال 93 (صرفاً برای یک دوره) بلامانع است.

 

بدیهی است داوطلبان حائز شرایط استعداد درخشان، صرفاً در صورت عدم طی دو سال از فارغ التحصیلی می توانند در آزمون شرکت نمایند.

 

سوال- در صورت عدم اطلاع از نمره آزمون علوم پایه در بخش مربوطه چه عددی ذکر شود؟

 

پاسخ-عدد صفر لحاظ گردد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...