جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۳
کد مطلب: 31158
۱
نَفَس افشاگر

بيماري هايي که از طريق نفس مشخص مي شود

مترجم: عليرضا
بيماري هايي که از طريق نفس مشخص مي شود
پيشينه استفاده از تست هاي تنفسي به عنوان روشي براي تشخيص بيماري به ۴۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح يعني زمان بقراط بازمي گردد. پزشکان با انجام مطالعات گسترده متوجه شده اند که مي توان از بوي بازدم برخي بيماري هاي خاص را تشخيص داد.

به نقل از سايت «prevention»، امروزه پزشکان با استفاده از طيف سنج جرمي (Spectrometer) برخي بيماري ها را با کمک تنفس تشخيص مي دهند. اين دستگاه قادر است ترکيبات ريز شيميايي را در بازدم رديابي کند. هر فاکتور يا ماده اي را که بتوانيد در خون اندازه گيري کنيد، مي توانيد تحت تست تنفسي قرار دهيد به شرطي که ترکيبات فراري داشته باشد؛ اما بيماري هايي که مي توان از طريق تنفس آن ها را تشخيص داد:

 

سرطان ريه

محققان در تلاشند فناوري بيني الکترونيکي را طراحي کنند؛ زيرا آن ها مي دانند که برخي حيوانات مي توانند برخي بيماري ها را با بو کردن تشخيص دهند، اين امر با جدا کردن ترکيبات مختلف آلي و فرار (Vocs) در نمونه بازدم انجام مي گيرد. اگرچه محققان به طور دقيق قادر نيستند تشخيص دهند که کدام نمونه (Vocs) با کدام بيماري ارتباط دارد اما نتايج بررسي ها نشان مي دهد که از طريق يک بيني الکترونيکي احتمالا مي توان سرطان ريه را از بيماري هاي ريوي تشخيص داد.

 

سکته قلبي

پيشتر محققان از تست تنفسي براي رديابي از کارافتادگي کليه استفاده مي کردند اما زماني که از اين روش به عنوان کنترل فاکتورهاي بيماري قلبي استفاده کردند، موفق شدند از طريق آناليز کردن تنفس بيماران، سکته قلبي آنها را پيش بيني کنند. طولي نکشيد که محققان دريافتند بيماران قلبي نيز ترکيبات منحصر به فردي در بازدم خود دارند.

 

چاقي مفرط

نتايج بررسي ديگري نيز نشان داد بازدم يک فرد مي تواند مستعد بودن وي را به چاقي مفرط نشان دهد. طي بررسي انجام شده بين بيش از ۷۰۰ داوطلب، محققان دريافتند افرادي که داراي تراکم زيادي از گازهاي متان و هيدروژن در بازدم خود هستند، شاخص توده بدني بالاتر و درصد چربي بيشتري نسبت به افرادي دارند که بازدم آن ها فقط حاوي گاز متان يا گاز هيدروژن است.

 

ديابت

بوي بازدم مبتلايان به ديابت مشابه بوي لاک ناخن است؛ در واقع اين امر مي تواند نشانه جدي بيماري ديابت باشد. اين مشکل تهديدکننده زندگي زماني رخ مي دهد که بدن قادر نيست از قند به عنوان سوخت بدن استفاده کند. زيرا انسولين وجود ندارد يا اين که به اندازه کافي در بدن نيست و به جاي آن از چربي استفاده مي شود. با شکسته شدن چربي، ضايعاتي به نام کيتونز در بدن تراکم پيدا مي کند. ( به اين فرآيند کتواسيدوز گفته مي شود.)

 

از کار افتادن کليه

نفس اين بيماران بويي شبيه آمونياک مي دهد که مشابه بوي ماهي است. کليه ها ضايعات را از طريق خون دفع مي کند. زماني که کليه از کار مي افتد، بدن قادر به دفع سموم از خون نيست. بنابراين ضايعات در بدن تراکم پيدا مي کند و از طريق سيستم تنفسي بوي نامطبوعي هنگام بازدم، منتشر مي شود.

 

 
-
مترجم: عليرضا
مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت