جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۵ شهريور ۱۳۹۲ / ۱۸:۱۵
کد مطلب: 19288
۰

سندروم داون در موش ها درمان شد

به گزارش مهر، این پژوهشگران آمریکایی ترکیبی را شناسایی کرده اند که ظاهرا می تواند نقص های یادگیری مرتبط با سندروم داون را در موش ها معکوس کند.
محققان در این آزمایش از ترکیبی که یک مولکول کوچک موسوم به sonic hedgehog pathway agonist است استفاده کرده اند که برای آزمایش بر روی انسانهای مبتلا به سندروم داون ایمن و بی خطر نیست.

محققان می گویند بررسی های آنها این امید را برای ساخت داروهای مشابه این ترکیب را بالا می برد. سندروم داون یکی از رایج ترین ناهنجاری های کروموزومی در کودکان است که موجب ناتوانی هایی هوشی در آنها می شود. این بیماری زمانی بروز می کند که فرد به جای دو نسخه از کروموزوم 21 دارای سه نسخه باشد. در نتیجه همین یک نسخه اضافی، افراد مبتلا به سندروم داون از بیش از 300 ژن نسخه های اضافی دارند که ناتوانایی های هوشی، ویژگی های چهره ای مشخص و گاهی اوقات مشکلات قلبی و دیگر بیماری ها را برای آنها ایجاد می کند.

در این پژوهش محققان دانشگاه جان هاپکینز و موسسه ملی سلامت آمریکا آزمایش هایی را بر روی موش ها انجام دادند تا به آنها نسخه اضافی از حدود نیمی از ژنهای انسانی بدهند.
دانش پژوهان درست پس از تولد موش ها، به آنها این ترکیب را تزریق کردند و دریافتند یک تک تزریق موجب شد تا مخچه مغز این جوندگان به اندازه طبیعی رشد کند. "راجر ریوز" از دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و مجری این تحقیقات گفت: مخچه اغلب افراد مبتلا به سندورم داون از نظر اندازه 60 درصد اندازه طبیعی است.
وی افزود: ما موش های مبتلا به بیماری شبه سندروم دارون را با ترکیبی که فکر می کردیم رشد مخچه را به حالت طبیعی باز گردانده و عملکرد آن را اصلاح می کند، درمان کردیم.
به گفته وی آنچه که انتظارش را نداشتیم تاثیرات این درمان روی یادگیری و حافظه بود که عمدتا توسط هیپوکامپ کنترل می شود، نه مخچه. گام بعدی این تحقیقات این است که محققان دریابند چرا این درمان کارامد است و آیا می تواند آن را برای انسان نیز اصلاح کرد یا خیر.
نتایج این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود