چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۹:۱۴
کد مطلب: 32238
۰

بحران تعطیلی آزمایشگاه های تشخیص طبی بخش خصوصی

بحران تعطیلی آزمایشگاه های تشخیص طبی بخش خصوصی
به گزارش مهر، دکتر علی صادقی‌تبار ظهر شنبه در حاشیه سمینار یکروزه اقتصاد آزمایشگاه که در مرکز همایش های رازی برگزار شد، گفت: متاسفانه آنچه را که در بحث تعرفه های آزمایشگاهی می بینیم با سایر کشورهای دنیا و منطقه متفاوت است.

به گفته وی، این تعرفه ها در جمهوری آذربایجان که به لحاظ جایگاه پزشکی به مراتب پایین تر از ایران قرار دارند ۴ تا ۵ برابر تعرفه های آزمایشگاهی در کشور ما است.

صادقی‌تبار با اشاره به حمایت های دولت از هزینه های درمانی در بیمارستان های دولتی که منجر به افزایش مراجعات مردم به بیمارستان های بخش دولتی شده است، افزود: این اقدام خوبی است که وزارت بهداشت آغاز کرده و باعث شده هزینه های مردم در بخش دولتی پایین بیاید، اما سوال اینجا است که چرا مردم در مراجعه به بخش خصوصی نمی بایست از این حمایت ها برخوردار شوند؟

عضو هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران با اشاره به اینکه دولت مابه تفاوت پرداختی مردم در بیمارستان های دولتی را در قالب یک مصوبه پرداخت می کند، تصریح کرد: بهتر است که این وضعیت برای بخش خصوصی نیز اعمال شود و تعرفه های علوم آزمایشگاهی در بخش خصوصی به صورت واقعی دیده شود.

وی با اشاره به حمایت وزیر بهداشت از اصلاح تعرفه های علوم آزمایشگاهی تاکید کرد: وزیر بهداشت این قول را به ما داده اند که از کار کارشناسی انجمن های علوم آزمایشگاهی و نظام پزشکی در اصلاح تعرفه ها حمایت کنند و آن را به شورای عالی بیمه انعکاس دهند.

صادقی‌تبار با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی برای اصلاح تعرفه های علوم آزمایشگاهی اظهار داشت: وزیر بهداشت یک ماه قبل دستور دادند که این کارگروه تشکیل شود و حتی برای اعضای آن حکم صادر شود، ولی تاکنون این احکام از سوی معاون درمان وزارت بهداشت ابلاغ نشده است.

در ادامه، دکتر محمدحسن هاشمی‌مدنی یکی دیگر از اعضای هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران با عنوان این مشکل که ۷۵ درصد تشخیص بیماری ها توسط آزمایشگاه ها انجام می‌شود، عنوان کرد: متاسفانه ارزش خدمات آزمایشگاهی به صورت واقعی دیده نشده است، به طوری که سال گذشته K آزمایشگاه ۲۰ هزار تومان بود که برای امسال شورای عالی بیمه آن را به ۱۷ هزار تومان کاهش داده است.

وی با اشاره به حمایت های وزیر بهداشت از انجمن های علوم آزمایشگاهی تاکید کرد: قرار است تعرفه های علوم آزمایشگاهی در سال ۹۴ در کارگروه تخصصی اصلاح و نهایتا تا شهریور ماه امسال به وزیر بهداشت اعلام شود که در صورت موافقت هیات دولت این تعرفه ها برای نیمه دوم سال جاری اصلاح گردد.

هاشمی‌مدنی با اعلام اینکه هزینه های آزمایشگاه های تشخیص طبی بخش خصوصی در سال جاری بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: اما آنچه برای افزایش تعرفه ها در سال ۹۴ شاهد هستیم یک رشد ۷ تا ۸ درصدی است.

همچنین دکتر بهزاد پوپک، رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران نیز بزرگترین نگرانی را ارائه کیفیت خدمات آزمایشگاهی دانست و گفت: با وجود تمام تحریم ها و فشارهایی که متوجه کشورمان بوده است، اما خدمات آزمایشگاهی رشد قابل توجهی داشته است ولی واقعیت امر این است که تغییر نرخ ارز منجر به افزایش هزینه های آزمایشگاه های تشخیص طبی شده است.

وی با اشاره به کاهش ۳ هزار تومانی تعرفه علوم آزمایشگاهی در سال ۹۴ تاکید کرد: تعرفه ای که برای آزمایشگاه های تشخیص طبی در سال جاری مصوب شده است، واقعی نبوده و با هزینه ها هم خوانی ندارد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران همچنین از پایین بودن ضرایب تعرفه های برخی آزمایش‌ها خبر داد و گفت: این تعرفه ها باعث می شود که کیفیت مطلوب در انجام آزمایش های تشخیص طبی مشاهده نشود.

پوپک با طرح این سوال که چرا بیمه ها عمدتا در تعیین تعرفه ها فقط به صلاح خود کار می کنند؟، افزود: ما از مسئولین وزارت بهداشت و رفاه درخواست داریم ساز و کار علمی را در جهت تعیین تعرفه های واقعی فراهم کنند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...