جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ / ۲۲:۰۵
کد مطلب: 26848
۰
۱
با اعلام نتایج کنکور سراسری 93

250 هزار صندلی دانشگاه‌ها خالی ماند

75 درصد افراد انتخاب کننده رشته کنکور امسال، در این دوره پذیرفته شده اند که از این تعداد 33 درصد در پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی و 67درصد نیز در پذیرش با استفاده از سوابق تحصیلی و نمره آزمون کنکور پذیرفته شده اند.

کارنامه نهایی داوطلبان کنکور سراسری 93 نیز در بیست و ششم شهریور منتشر خواهد شد و آن گونه که سازمان سنجش اطلاع داده است، داوطلبان در صورت اعتراض به کارنامه خود می توانند به صورت اینترنتی اعتراض خود را به سازمان سنجش ارسال کنند.

اعلام نتایج اولیه رشته های نیمه متمرکز کنکور سراسری 93 نیز به پانزدهم مهر موکول شده است و نتایج نهایی این دوره ها نیز چهاردهم دی اعلام خواهد شد.

رشته های غیرمتمرکز، شامل رشته هایی است که داوطلبان برای قبولی نهایی در آن، باید مراحلی مثل معاینه، مصاحبه یا آزمون عملی را نیز بگذرانند.

امسال هم مثل چند سال اخیر، درصد پذیرفته شدگان زن در کنکور سراسری بیشتر از آقایان است. از بین 466 هزار و 888 نفر قبول شده در کنکور امسال، 58.43 درصد زنان و 41.57 درصد مردان پذیرفته شده اند.

زمان ثبت نام پذیرفته شدگان کنکور در دانشگاه ها نیز بیست و دوم شهریور اعلام شده است که این مهلت زمانی تا بیست و پنجم شهریور امسال ادامه خواهد داشت، اما رییس سازمان سنجش تاکید کرده است: از آنجا که ممکن است بـــرنامه زمانی برخی دانشگاه ها متفاوت باشد، به پذیرفته شدگان توصیه می شود ابتدا به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنند و از زمان بندی ثبت نام دانشگاه، آگاه شوند.

افزایش صندلی​های خالی نسبت به کنکور 92

این روزها حنای خیلی از دانشگاه های پولی برای بسیاری از داوطلبان، دیگر آن رنگ سابق را ندارد، تا جایی که حالا به مرحله ای رسیده ایم که به گفته رییس سازمان سنجش، در کنکور 93 بیش از 252 هزار صندلی خالی در دانشگاه ها، روی دست نظام آموزش عالی مانده است.

ابراهیم خدایی با اشاره به اعلام نتایج نهایی کنکور 93 در ساعت 8 صبح امروز، به مهر خبر داده است که از این 252 هزار و 883 صندلی خالی در کنکور امسال، 99 درصد این ظرفیت خالی مانده در دوره آموزشی دانشگاه پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی است؛ به گونه ای که 179 هزار ظرفیت خالی در دانشگاه پیام نور و 61 هزار ظرفیت خالی نیز در موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی، خالی مانده است.

البته وجود این ظرفیت خالی به این معنی نیست که در کنکور امسال، همه ثبت نام کنندگان قبول شده اند یا این ظرفیت ها اضافی آمده است، بلکه در کنکور امسال از بین یک میلیون و 31 هزار و 322 نفر ثبت نام کننده و وجود 719 هزار و 771 ظرفیت قبولی در دانشگاه ها، تعداد نهایی پذیرفته شدگان در این آزمون، 466 هزار و 888 نفر اعلام شده است.

در بین این ظرفیت های خالی اعلام شده، در گروه علوم ریاضی و فنی 120 هزار نفر، در گروه علوم تجربی 37 هزار نفر، در گروه انسانی 81 هزار نفر و در گروه زبان هم 8000 صندلی خالی در کنکور 93 وجود دارد.در دوره های روزانه دولتی نیز صندلی خالی به چشم نمی خورد، همچنین ظرفیت نوبت دوم یا همان دوره های شبانه دانشگاه های دولتی و ظرفیت پردیس های خودگردان و پولی نیز به صورت 100 درصد تکمیل شده است.

جالب است که در کنکور سال گذشته نیز بیشترین ظرفیت خالی به گروه های آزمایشی علوم ریاضی و علوم انسانی تعلق داشت و جالب تر آن که سال قبل نیز بیشترین ظرفیت خالی در دانشگاه های پیام نور و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی وجود داشت.

در کنکور سال قبل، در مجموع بیش از 216 هزار ظرفیت خالی در دانشگاه ها وجود داشت، اما وجود 252 هزار صندلی خالی در کنکور 93، بوضوح نشان دهنده این است که آمار صندلی های خالی به نسبت سال قبل، حدود 15 درصد افزایش داشته است.

این صندلی های خالی عمدتا به رشته محل هایی تعلق دارد که یا آن دانشگاه پولی در منطقه دورافتاده کشور واقع شده است یا این که رشته های کم طرفدار پولی در مقطع کاردانی را شامل می شود، اما همچنان برای تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی یا تحصیل در رشته های پرطرفداری مثل پزشکی، حقوق و برخی مهندسی های پرطرفدار، رقابت شدیدی بین داوطلبان وجود دارد.

همچنین هرساله برای جبران صندلی های خالی در دانشگاه ها، مرحله تکمیل ظرفیت بعد از اعلام نتایج نهایی برگزار می شود، اما امسال رییس سازمان سنجش اعلام کرده است برای کنکور سراسری سال 93 مرحله تکمیل ظرفیت نخواهیم داشت، اما به جای آن، فرآیند پذیرش بدون آزمون برای نیمسال دوم تحصیلی در بهمن امسال اجرا خواهد شد.

چرا صندلی ها خالی مانده است؟

وجود 252 هزار صندلی خالی در دانشگاه ها، رسما به این معنی است که بودجه های آموزشی زیادی در نظام آموزش عالی کشور، سوخت می شود.

مهدی ناظمی اردکانی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت وگو با جام جم معتقد است که مهم ترین دلیل وجود این صندلی های خالی، برنامه ریزی های نادرستی است که در بلند مدت باعث شده است ظرفیت خالی در نظام آموزش عالی وجود داشته باشد. به باور این مقام مسئول، آموزش دانشگاهی باید با دو هدف عمده تولید علم و ایجاد اشتغال انجام شود، ولی وقتی ده ها هزار صندلی خالی در دانشگاه ها وجود دارد، بوضوح این معنی را می دهد که برنامه ریزی بلندمدت و کلانی برای ایجاد ارتباط منطقی بین سه راس دانشگاه، فضای اشتغال و تولید علم وجود ندارد.یعنی به اعتقاد ناظمی اردکانی، وقتی دانشجو فکر کند که با تحصیل در این رشته های دانشگاهی، نمی تواند شغلی دست و پا کند، در نتیجه ترجیح می دهد اصلا وارد این رشته های کم طرفدار در حوزه اشتغال نشود.

حرکت نکردن در مسیر نقشه جامع علمی کشور باعث شده است که به گفته وی، برنامه ریزی کلانی برای جذب تعداد دقیق دانشجو در هر رشته و در هر دانشگاه وجود نداشته باشد؛ طوری که هنوز در نظام آموزش عالی تعریف درستی ارائه نشده است که بدانیم در کشور ما به کدام رشته دانشگاهی، نیاز بیشتری داریم و یا جذب دانشجو در کدام رشته باید کمتر باشد.

محمدعلی زلفی گل نیز که تا چند ماه قبل، ریاست دانشگاه بوعلی سینای همدان را بر عهده داشت، در گفت وگو با جام جم تاکید می کند که یکی از عمده ترین دلایل خالی ماندن صندلی ها در دانشگاه ها، بحث رقابت ناعادلانه دانشگاه های دولتی با دانشگاه های خصوصی است.

وی خاطرنشان می کند: این روزها بسیاری از دانشگاه های دولتی، با برگزاری دوره های پولی مثل شبانه و پردیس و با استفاده از امکانات پرشمار دولتی، به رقیب اصلی دانشگاه های غیردولتی تبدیل شده اند و به همین دلیل، خیلی از داوطلبان ترجیح می دهند که اگر قرار باشد پولی پرداخت کنند، وارد دوره های پولی دانشگاه های دولتی شوند.

کیفیت پایین آموزش در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی، رشد کمی و بی رویه دانشگاه پیام نور در بسیاری از شهرهای کشور، پایین بودن نسبت استاد به دانشجو در این دو دانشگاه پولی و کم اعتبار دانستن مدرک این دو دانشگاه در فضای اشتغال، دلایل دیگری است که به باور زلفی گل، موجب شده این همه ظرفیت خالی در این مراکز آموزش عالی داشته باشیم.

بزودی تاثیر معدل بر کنکور 94 اعلام می شود

در کنکور امسال، معدل آزمون کتبی سال سوم دبیرستان، تاثیر 25 درصدی بر نتیجه نهایی کنکور داشت. این تاثیر معدل در کنکور امسال، هم تاثیر مثبت و هم تاثیر منفی را شامل می شد؛ یعنی امسال برخلاف کنکور 92، اگر داوطلبی معدلش پایین بود، این معدل پایین در نتیجه کنکور 93 تاثیر منفی داشت، در حالی که در کنکور 92، این تاثیر 25 درصدی فقط به صورت تاثیر مثبت در کارنامه کنکور داوطلب اعمال می شد.

با توجه به این که قرار است در سال های آینده به مرحله ای برسیم که معدل دیپلم، تاثیر 85 درصدی بر نتیجه نهایی کنکور داشته باشد، در نتیجه مقرر شده است که درصد تاثیر معدل بر کنکور، سال به سال افزایش پیدا کند.

رییس سازمان سنجش در گفت وگو با جام جم عنوان می کند که همچنان برای تاثیر معدل بر کنکور 94 به نتیجه ای قطعی نرسیده ایم و در جلسات آینده شورای سنجش و پذیرش که با حضور وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش و وزیر بهداشت برگزار خواهد شد، نتیجه نهایی به داوطلبان کنکور اعلام می شود. به گفته این مقام مسئول، این جلسات بزودی برگزار خواهد شد و پس از آن، درصد قطعی تاثیر معدل بر کنکور 94 به اطلاع داوطلبان کنکور خواهد رسید.

 

مرجع : سايت خبری جام جم آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
چرا دولت وسنجش برای فرزندان رزمنده ها سهمیه نمیده .. سهمیه به چه درد خودرزمنده 60ساله میخوره.. حداقل برای ترویج فرهنگ ایثار هم که شده یه درصدی به بچه های رزمنده بدهیدبچه هامون میگن باباشما مگه جبهه نجنگیدین ..چی بگیم به اینا حقوق پیشکش حداقل آبروداری کنید لطفا...
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!