شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۰ / ۰۷:۴۱
کد مطلب: 9296
۱

تصويربرداري دقيق از تومورهاي سرطاني با نانوذره ابداعي محققان

  گروهي از محققان، نانوذره‌اي را که به‌راحتي توسط توموگرافي رايانه‌اي (CT) اشعه ايکس ديده مي‌شود، با مولکولي که غدد لنفي و بافت‌هاي سرطاني ديگر را هدف مي‌گيرد، ترکيب کرده و يک عامل تصويربرداري جديد ساخته‌اند که با استفاده از توموگرافي رايانه‌اي تصاوير دقيقي از تومورها و لبه‌هاي آنها ارائه مي‌دهد.

به گزارش ايسنا، رهبري اين كار را «مايکل سيلور» از دانشگاه کاليفرنيا در سن‌ديگو (UCSD) و «ارکي روزلاتي» از موسسه تحقيقات پزشکي «سنفورد-بورنهام» بر عهده داشته‌اند.

اين پژوهشگران از بيسموت که همان جزء فعال در «Pepto-Bismol» - دارويي براي رفع ناراحتي‌هاي سيستم گوارشي- است، براي ساخت اين نانوذرات استفاده کرده‌اند. بيسموت که داراي يک هسته نسبتاً بزرگ و سنگين است، با تابش‌هاي اشعه ايکس برهمکنش خوبي داشته و در نتيجه عنصر ايده‌آلي براي استفاده به ‌عنوان عامل وضوح تصوير در توموگرافي رايانه‌اي به ‌شمار مي‌رود.

محققان براي هدفگيري تومورهاي سرطاني توسط اين نانوذره ساخته شده از بيسموت، از يک پپتيد حلقوي کوچک به‌ نام LyP-1 استفاده کردند. اين پپتيد که در آزمايشگاه دکتر «روزلاتي» کشف شده است، به ‌طور خاص در غدد لنفي که بسياري از تومورها را به‌ درون خود مي‌کشد و همچنين در خود بافت‌هاي تومور جاي مي‌گيرد.

آزمايش‌هاي ايمني‌شناسي نشان داد که نانوذره ترکيبي بيسموت-LyP-1 به ‌خوبي توسط بدن موش تحمل شده و اين نانوذرات طي 24 ساعت از جريان خون خارج شده و درون تومورها تجمع مي‌کنند. تصويربرداري توموگرافي رايانه‌اي که از موش حامل تومور گرفته شد، حضور تومور را به خوبي نشان داده و تصاوير بسيار روشن و دقيقي از تومورها و لبه‌هاي آنها ارائه داد. اين تصاوير تا يک هفته پس از تزريق نانوذرات قابل مشاهده بودند. در نهايت اين ذرات توسط روده‌ها از بدن موش دفع شدند.

بخشي از هزينه اين کار از طريق برنامه فناوري نانو در سرطان متعلق به موسسه ملي سرطان تأمين شده است. هدف اين برنامه جامع تسريع استفاده از فناوري نانو در پيشگيري، تشخيص و درمان سرطان است.

جزئيات اين کار در مقاله‌اي با عنوان «X-ray computed Tomography imaging of breast Cancer by using targeted peptide-labeled bismuth sulfide nanoparticles» در مجله «Angewandte Chemie International Edition» منتشر شده است.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟