چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۰ / ۱۹:۳۸
کد مطلب: 9359
۰

شيوع بالاي افسردگي پس از زايمان

نتايج يک مطالعه جديد نشان مي‌دهد: بين شيوع افسردگي و نوع زايمان، سن مادر، جنسيت ناخواسته نوزاد از طرف والدين، ميزان تحصيلات، سابقه قبلي افسردگي مادر، سابقه قبلي مراجعه به روانپزشک و مصرف داروهاي روان در مادر، ارتباط معني‌داري مشاهده شد؛ بنابراين تعديل هر يك از عوامل مرتبط با آن در كاهش بروز افسردگي ‌تاثير دارد.

به گزارش ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکي تهران، افسردگي پس از زايمان به عنوان يکي از اختلالات روان شناختي در حاملگي و دوره پس از آن، تهديدي بر امنيت و سلامت مادر و نوزاد است. لذا مطالعه‌اي با هدف بررسي شيوع افسردگي پس از زايمان و عوامل مرتبط با آن توسط کبري لشکري‌پور، دانشيار روانپزشکي از دانشگاه علوم پزشکي زاهدان انجام شد.

در اين مطالعه توصيفي­تحليلي که طي يک سال در بخش زنان و زايمان بيمارستان امام علي (ع) زاهدان انجام شد، 300 زن مراجعه كننده به بخش زايمان، به روش نمونه‌گيري در دسترس وارد مطالعه شدند و در چهار نوبت (بلافاصله پس از زايمان، چهار هفته پس از ارزيابي اول، شش هفته پس از ارزيابي دوم و هشت هفته پس از ارزيابي سوم) با استفاده از پرسشنامه مشخصات جمعيت شناختي و پرسشنامه افسردگي بك، بررسي شدند كه ارزيابي اوليه، حضوري و ساير ارزيابي‌ها از طريق تماس تلفني توسط محقق انجام شد.

مادراني که درحال مصرف داروهاي روانپزشکي بودند، نوزادشان مشکل جدي در سلامت جسماني داشت، نمره آزمون افسردگي بک اولين ارزيابي آن‌ها بالاي 14 بود و موارد با عدم امکان برقراري تماس تلفني با آن‌ها، از مطالعه خارج شدند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار اس پي اس اس و ضريب اطمينان 0.05 تحليل شدند. يافته‌ها حاکي از آن است که افسردگي در 88 نفر (33.7 درصد) گزارش شد.

بين شيوع افسردگي و نوع زايمان، سن مادر، جنسيت ناخواسته نوزاد از طرف والدين، ميزان تحصيلات، سابقه قبلي افسردگي مادر، سابقه قبلي مراجعه به روانپزشك و مصرف داروهاي روان در مادر، ارتباط معني‌داري مشاهده شد.

نتايج اين مطالعه نشان داد: افسردگي پس از زايمان شيوع نسبتا بالايي دارد، لذا تعديل هر يك از عوامل مرتبط با آن در كاهش بروز افسردگي ‌تاثير دارد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت