سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ / ۱۰:۴۶
کد مطلب: 40626
۷
۸
گفته ها و ناگفته ها

از روز ملی روانشناس و مشاور تا روز جهانی روانشناسی

دکتر حمید پورشریفی
از روز ملی روانشناس و مشاور تا روز جهانی روانشناسی
به گزارش میگنا دکتر حمید پورشریفی عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در دوره سوم، طي يادداشتي كه در كانال تلگرامي خود منتشر كرده است به گفته ها و ناگفته اي از روز روان شناس و مشاور اشاره كرده است.
اختصاص روزی به نام یک رشته علمی و یا به نام یک صنف، سودمندی هایی دارد که به خوبی به آن واقفیم.
ضرورت نامگذاری روزی ملی برای روانشناس و مشاور، در دوره دوم توسط شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح شد و نهم اردیبهشت ماه، روز تصویب قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، به عنوان روز روانشناس و مشاور پیشنهاد شد. در آن دوره، پیگیری هایی برای درج این روز در تقویم صورت گرفت و نتایج سودمندی حاصل نشد. چند سالی گذشت و نیاز به داشتن روزی بنام روانشناس و مشاور، توسط روانشناسان و مشاوران مختلف بیش از پیش احساس شد.
اینچنین بود که آذربایجان در این کار پیشقدم شد و برای قدردانی از زحمات زنده یاد دکتر میرتقی گروسی فرشی، رئیس اسبق سازمان نظام روانشناسی و مشاوره آذربایجانشرقی، زادروز ایشان، یعنی 27 بهمن ماه را به عنوان روز روانشناس و مشاور در سطح استان آذربایجانشرقی اعلام کردند. به زودی و به صورتی خودکار روز روانشناس و مشاور در آذربایجانشرقی، به سطح ملی وسعت یافت بطوریکه به تدریج بعضی ها، بی آنکه اطلاع داشته باشند عبارت « در آذربایجانشرقی» را از قلم انداختند.
ضرورت روزافزون اختصاص روزی ملی برای روانشناس و مشاور، موجب شد که سومین شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، با تاکید بر مصوبه شورای قبلی، بار دیگر نهم اردیبهشت ماه را به عنوان روز روانشناس و مشاور در نظر گرفت.


به دنبال تصویب شورای مرکزی سازمان نظام، در سال 1395 روز روانشناس و مشاور در ایران برای بار اول در سطح ملی به صورت جدی برگزار شد که بارزترین آن برگزاری مراسم در تالار وحدت تهران بود. این مراسم توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.
مراسم روز روانشناس در تالار وحدت از بابت جنبه های مثبت و نه چندان مثبت نقدهایی را به دنبال داشت. یکی از وجوه مثبت برگزاری این مراسم، مطرح شدن هرچه بیشتر روانشناسی و مشاوره در سطح رسانه ها بود. در عین حال برخی افراد بر این باور بودند که در این مراسم برخی از افراد برجسته شدند و از این مراسم برای انتخابات دوره چهارم سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به نفع برخی از افراد استفاده تبلیغاتی به عمل آمد. با این وجود، سودمندی مراسم بیشتر از جنبه های نه چندان مثبت آن بود.

و اما روز جهانی روانشناسی یا به عبارتی دقیق تر روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل؛ بیستم آوریل 2017، دهمین سالگرد روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل متحد برگزار می شود.

امسال دانشگاه شهید بهشتی و سازمان بهزیستی کشور با همراهی منظومه انجمن های روانشناسی و مشاوره کشور، مقارن با بزرگداشت روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل متحد، طی برنامه ای با عنوان «نخستین جشنواره روانشناسی و مشاوره»، این روز را به تاریخ پنجشنبه 31 فروردین در دانشگاه شهید بهشتی (سالن ابوریحان، ساعت 16) گرامی می دارند.

این اقدام ارزنده است و بی شک سودمندی های خاص خود را برای رشته و حرفه روانشناسی و مشاوره به ارمغان خواهد آورد.
برخلاف برخی وب نوشته های بی نام که گرامیداشت روز جهانی روانشناسی و برگزاری جشنواره روانشناسی و مشاوره را کمرنگ کردن روز ملی روانشناس و مشاور قلمداد کرده بودند، از نگاه اینجانب، این برنامه نافی گرامیداشت روز ملی روانشناس و مشاور و نیز ناارزنده سازی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیست. اگرچه برخی از انجمن های علمی مشارکت کننده در این برنامه، ممکن است به برخی از مسئولین فعلی سازمان (مسئولین باقی مانده از دوره سوم که هنوز تکلیف مسئولیتی شان در دوره چهارم مشخص نشده است) نقدهای جدی داشته باشند، اما بر اساس شواهد موجود، همه انجمن های علمی و مشاوره با تمام وجود علاقمند قوام سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند و بر گرامیداشت روز تصویب سازمان نظام به عنوان روز روانشناس و مشاور وحدت نظر دارند.

وب نوشته های ذکر شده با هر انگیزه که صورت گرفته باشد و طرح چالش ها با سازمان بهزیستی، به شیوه ای ناپخته، آنهم در آستانه روز ملی روانشناس و مشاور ناقض وحدت ملی روانشناسان و مشاوران است.

پیشاپیش روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل متحد (20 آوریل) و روز ملی روانشناس و مشاور (9 اردیبهشت) را به همه هم رشته ای ها و هم حرفه ای های عزیزم تبریک می گویم و امیدوارم روانشناسان و مشاوران ارجمند، با پیام ها، نوشته ها و مراسم در استان ها و دانشگاه های مختلف، از این فرصت های ارزشمند برای قدردانی از تلاش های ارزنده متخصصان روانشناسی و مشاوره و ترویج این رشته های علمی حداکثر بهره برداری لازم را بعمل آورند.

نظر شما چيست؟
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
ببخشيد دوستان گرامي. بنظرم چرا وقتي پول و هزينه برگزاري مراسم روز روانشناس (پارسال 300ميليون تومان) را سازمان بهزيستي ميدهد كه بهزيستي از بدنه دولت و يك دستگاه دولتي و نهاد حاكميتي كشور محسوب ميشود اما همه جا پزشو يك سازمان خصوصي يعني سازمان نظام ميدهد . قديميا مي گفتن جيب خالي/ پز عالي .... داستان سازمان نظام روانشناسيه و يا مي گفتن: آفتابه لگن هفت دست - شام و ناهار هيچي! شده حكايت اين سازمان غير دولتيه كه در هر موقعيتي براي دستگاه هاي دولتي خط و نشون ميكشه . اينها چون دو خط كاغذ از مجلس ششم نامه گرفتن فكر مي كنن اين نامه وحي منزل است . و مي توانند حريف وزارت بهداشت و سازمان بهزيستي و ... بشن . بنظرم مجوز روانشناسان رو هم بايد يك نهاد حاكميتي بده نه 15نقري كه در سازمان نظام روانشناسي و مشاوره ميخواهند از همه امتيازات مادي و معنوي آن براي خود استفاده كنند.
Iran, Islamic Republic of
به نظر بنده نيز اين اظهار نظر بالا بسيار مورد تاييد است . جانا سخن از دل ما مي گويي
Iran, Islamic Republic of
احسنت
Iran, Islamic Republic of
چه سطحی نگر
بهار
Iran, Islamic Republic of
به نظرم همچین روزی باید وجود داشته باشه وقتی مسئولین برای این نام ارزشمند ( روانشناس) ارزش و احترام قائل شن ..قطعا مردم باور پذیری بیشتری نسبت به قشر ما پیدا میکنند ...و این خیلی مهم که همچین بزرگداشتی رسانه ای و ملی شود. ...سپاس
Iran, Islamic Republic of
این سازمان غیر دولتی مثه اینکه خیلی باورش شده که کاره ایه. هر جا بحث روان و روانشناسی میشه براشون تکلیف تعیین میکنه در صورتی که تکلیف خودشونم معلوم نیس. از استاد و دانشجو گرفته تا شاغلان روانشناسی و مشاوره واسشون راه و چاه نشون میده. یکی نیس بگه اصلا وظیفه قانونی شماها چیه جایگاهتون کجای این رشته اس که ادعای کدخدایی میکنین
Iran, Islamic Republic of
عجبببب،شماوصل به کدوم سازمانی ؟
رمضانی
Iran, Islamic Republic of
اگر این روز همزمان با روزجهانی روان شناسی برگزار بشه بهتره. برای تعیین روز نهم اردیبهشت لطفا از کل جامعه اساتید و دانشجویان رشته های روان شناسی و مشاوره نظر سنجی شود . ضمنا شورای فرهنگ عمومی که رسما با این روز مخالفت کرده چه اصراری داریم که ساز خودمان را بزنیم
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.