جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۹
کد مطلب: 36819
۱

ترك سيگار به حفظ حجم مغزدرمبتلايان به ام اس كمك مي كند

ترك سيگار به حفظ حجم مغزدرمبتلايان به ام اس كمك مي كند
به گزارش انجمن ام اس ايران، نتايج مطالعه دكتر نويد سراجي بزرگ زاد كه در گردهمايي آكادمي مغز و اعصاب آمريكا اعلام شد، نشان مي دهد: حجم مغز درافرادي كه سيگار را قطع مي كنند، كاهش كمتري در مقايسه با افرادي كه به سيگار كشيدن ادامه مي دهند، دارد.

در اين مطالعه كه در آمريكا انجام شده، 254 فرد مبتلا به ام اس شركت كرده بودند و همه اين افراد براي مدت بيش از پنح سال سيگار مصرف كرده بودند. 148نفر به مصرف سيگار ادامه دادند و 106نفر سيگار را ترك كردند. در اين دو گروه با استفاده از تصوير نگاري MRI با قدرت 3تسلا ، حجم مغز مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج اين بررسي بدين گونه بود كه در افرادي كه سيگار را قطع كردند حجم مغز كاهش كمتري در مقايسه با افرادي كه به سيگار كشيدن ادامه دادند، داشت.

**ام اس چيست
مولتيپل اسكلروزيس (ام اس) يك بيماري خودايمن است كه در اثر التهاب مغز و نخاع ايجاد مي شود و علت اصلي آن هنوز شناخته شده نيست .
بيماري ام اس (Multiple sclerosis) يك بيماري ناتوان‌كننده است كه مغز و نخاع را تحت تاثير قرارداده و باعث از دست‌دادن كنترل، ديد، تعادل و حواس (بي حسي) مي‌شود.
در بيماري ام اس اعصاب مغز و نخاع توسط سيستم ايمني بدن آسيب مي‌بينند، كه به اين اختلال بيماري خودايمني مي‌گويند. بيماري هاي خودايمني بيماري هايي هستند كه در آن‌ها سيستم ايمني بدن كه وظيفه‌شان حفاظت از بدن و نابودكردن آسيب رسان‌هاي خارجي همچون باكتري هاست، اشتباها شروع به حمله به بافت‌هاي بدن مي كند.
در بيماري ام اس، سيستم ايمني بدن شروع به حمله به مغز و نخاع دوتا از اجزاء مهم كه سيستم مركزي اعصاب را كنترل مي‌كنند، كرده و باعث فلج شدن و از كارافتادگي آنها مي‌شود.
با اين حال محققان بر اين باورند كه عوامل ژنتيكي، محيطي و شيوه زندگي نقش مهمي در بروز اين عارضه دارند.
تحقيقات نشان مي دهد كه استرس، ضعف سيستم ايمني و كمبود ويتامين D، احتمال بروز اين بيماري را تشديد مي كند.
برخي تحقيقات نيز نشان مي دهد كه توتون و تنباكو خطر ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهند اما اين ميزان به اندازه اي نيست كه بتوان سيگار را عامل بروز ام اس تلقي كرد.
سيستم ايمني بدن به طور معمول عوامل خارجي مانند باكتري ها و ويروس ها را مورد هدف قرار مي دهد اما در بيماري هاي خودايمن، سيستم ايمني به اشتباه بافت هاي سالم بدن را مورد حمله قرار مي دهد و از بين مي برد.

** علايم ام اس
خستگي شديد، تاري ديد و دوبيني، ضعف عضلاني و از دست دادن كنترل عضلات، نبود تعادل، بي حسي، درد چشم و خواب رفتن مداوم دست و پا از شايع ترين علايم ام اس است.
در صورت پيشرفت بيماري، علايمي مانند اختلال در كنترل ادرار، گرفتگي عضلات (اسپاسم)، مشكلات جنسي، اختلال در بلع غذا، اختلال در صحبت كردن و مشكلات شناختي نيز بروز مي كند.

** انواع ام اس
بيماري ام اس انواع مختلفي دارد؛ ام اس پيشرونده مقدماتي، ام اس عودكننده و فروكش كننده، ام اس پيشرونده ثانويه و نوع پيشرونده عودكننده انواع بيماري ام اس هستند.
در نوع ام اس پيشرونده مقدماتي، نشانه هاي بيماري از زمان تشخيص بيماري سير صعودي دارند. حمله ها مشخص نيستند و هيچ علامت بهبودي وجود ندارد. حدود 10 تا 15 درصد بيماران، به اين نوع از بيماري مبتلا مي شوند. معمولا بيماري ام اس در افرادي كه اين مرحله را تجربه مي كنند، در حدود 40 سالگي تشخيص داده مي شود.
حدود 90 درصد از مبتلايان به ام اس به نوع عودكننده و فروكش كننده آن مبتلا هستند. نشانه هاي اوليه بيماري در اين افراد، در اوايل بيست سالگي بروز مي كند. بيماراني كه به اين نوع از بيماري مبتلا هستند، وارد مرحله ديگري از بيماري به نام پيشرونده ثانويه مي شوند.
در نوع ام اس پيشرونده ثانويه، علايم بيماري سال ها وجود دارد و هيچ عود يا بهبودي حاصل نمي شود. اين حالت 10 تا 20 سال پس از تشخيص بيماري اتفاق مي افتد. اين نوع از بيماري معمولا منجر به از كار افتادگي بيماران مي شود.
نوع پيشرونده عودكننده ام اس بسيار نادر است و در آن بيماري در دوره هاي مشخص عود مي كند و از يك حمله تا حمله بعدي، نشانه هاي بيماري شديدتر مي شود. حدود پنج درصد از افراد به اين نوع از بيماري مبتلا هستند.

 

 
مرجع : ايرنا migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...