سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۹ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۹
کد مطلب: 23372
۰
صاف بودن کف پا می‌تواند شما را معاف کند

از کجا بفهمیم کف پای‌مان صاف است و معافیم؟

این مسئله آنقدر مهم است که در صورتی که فردی چنین مشکلی داشته باشد، مشمول معافیت قرار می‌گیرد. صافی کف پا 4 ستون بدن انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و علائم و عوارضی را ایجاد می‌کند که باید مورد توجه قرار گیرد. دکتر حسین فائزی‌پور، متخصص ارتوپد درباره آنچه باید از صافی کف پا بدانید و البته سؤال یکی از شماست، توضیح‌می‌دهد.

چطور متوجه شوید؟

برای بررسی کف پای صاف، فرد باید روی میز صاف قرار بگیرد و پزشک پشت بیمار بایستد و پایی را که روی زمین قرار گرفته بررسی کند، اگر همه پا کاملا روی زمین قرار گرفته باشد این پا به اصطلاح صاف است. صافی می‌تواند مشکل دیگری هم ایجاد کند و آن این است که تاندون آشیل بیمار به بیرون انحراف پیدا کرده است و طرف داخل پا که باید قوس داشته باشد کاملا روی زمین خوابیده است بنابراین این دو قسمت باید با هم بررسی شود. اگر تشخیص سخت باشد می‌توان از عکسبرداری و ام‌آر‌آی استفاده کرد. 95 درصد کودکانی که به دنیا می‌آیند صافی کف پا دارند اما کم‌کم با راه رفتن قوس لازم را پیدا می‌کنند.

صافی کف پا چیست؟

قوس کف پا نیروهای مختلف و در راستاهای متفاوت را که از طرف زمین به بدن اعمال می‌شود، کاهش داده و اجازه ورود همه این نیروها را به بدن نمی‌دهد اما وقتی این قوس از بین می‌رود یا کم می‌شود، نیروهای مختلف وارد شده به کف پا از سد قوس کف پا گذشته و وارد کف پا و سیستم استخوان‌بندی یا همان اسکلت بدن انسان می‌شوند. به عبارتی با وجود نقص در قوس کف پا نیروی‌هایی که انسان روی آنها پا می‌گذارد، بر بسیاری از مفاصل و استخوان‌های بدن از نوک پا تا فرق سر اثر می‌گذارد.

دستگاه تشخیص کف پای صاف

امروزه با پیشرفت علم، روش دقیقی جایگزین روش‌های معمول تهیه اثر پا شده که موسوم است به اسکن کف پا. اسکن کف پا دارای صفحه‌ای‌ است که بیمار روی آن می‌ایستد و خود این دستگاه بر اساس فشاری که پا بر صفحه حساس آن وارد کرده است، می‌تواند اثر پای بیمار و نیز میزان صاف بودن کف پا را تعیین کند. در واقع نه‌تنها می‌توان از این اسکن برای تشخیص استفاده کرد بلکه به دلیل کم‌هزینه بودن آن می‌توان برای غربالگری صافی کف پا سود جست. هر فرد می‌تواند با مراجعه به مراکز تخصصی و انجام این اسکن از اولین لحظه شروع صاف شدن کف پایش مطلع‌شود.


درمان چگونه انجام می‌شود؟

 اگر این وضعیت رخ دهد فرد نیاز به کفش طبی یا کفی طبی دارد. این درمان برای دختران تا 14 سالگی و برای پسرها تا 16سالگی کاربرد دارد. بعد از این سنین باید درمان‌های دیگری را مدنظر قرار دهیم.

وقتی پا قوس لازم را نداشته باشد، فشار زیادی به استخوان‌های پا وارد می‌شود و این فشار به مچ پا، زانو و کمر منتقل می‌شود و معمولا بیمارانی که کف پای صاف دارند و درمان لازم را انجام نمی‌دهند،‌ کمردرد می‌گیرند.

کفی‌های آماده‌ای که در داروخانه‌ها وجود دارد، اگر استاندارد لازم در آنها رعایت شده باشد، برای پا ضرری ندارند چون قوس کف پای ما یک‌هشتم اینچ است اما در صورتی که کفی مورد نیاز این اندازه را نداشته باشد، ممکن است موجب دردسر شود. در کنار اصلاح فیزیکی قوس کف پا از طریق کفش و کفی طبی، بیمار می‌تواند برای تسکین درد خود از داروهای مسکن استفاده کند.

کاهش وزن برای بیمارانی که اضافه وزن دارند حتما توصیه می‌شود. انجام برخی ورزش‌های کششی برای کاهش درد ناحیه پا و قوزک پا و نیز تقویت عضلات قوس کف پا مفید است. ماساژ کف پا با استفاده از یک بطری که روی زمین قرار گرفته می‌تواند مفید باشد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند