چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۹:۲۴
کد مطلب: 41462
۱

علت گرایش به موادمخدر از زبان یک متخصص اعصاب و روان

علت گرایش به موادمخدر از زبان یک متخصص اعصاب و روان
به گزارش میگنا دکتر مهدی نوبخت در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در شرایط معمولی وقتی بشر از انجام دادن کاری لذت برده و از آن پاداش بگیرد، از مناطق پایینی مغز او موادی به اسم دوپامین ترشح می‌شود و بر روی سایر مراکز حیاتی آن اثر می‌گذارد و احساس لذت و پاداش به او دست می‌دهد. بنابراین فرد سعی در تکرار آن عمل را دارد. پس کسانی‌که یک‌بار با این مواد آشنا می‌شوند به علت تقویت سیستم پاداش در مغز آنها، تمایلی شدید به تکرار مصرف آن پیدا می‌کنند.
 
وی با تاکید بر اینکه ما هر عمل لذت‌بخشی را که انجام می‌دهیم، مدار پاداش در مغز فعال شده و دوپامین ترشح می‌شود، خاطرنشان کرد: دوپامین در هسته‌ای در مغز به نام نوکلئوس اکومنبس ترشح و در هسته‌ای به نام آمیگدال ذخیره می‌شود؛ بدان معنا که اگر در آینده به لذت کسب شده فکر کنیم، نصف دوپامین ترشح شده دوباره ترشح می‌شود.
 
نوبخت با بیان اینکه با خوردن غذای لذت‌بخش ۳۰ درصد دوپامین در مغز ترشح می‌شود، افزود: ارتباطات جنسی باعث ترشح ۴۵ درصد از دوپامین شده و آمفتامین یا ترکیبات شیشه باعث ترشح  ۱۱۰۰ درصد دوپامین در مغز می‌شود.
 
وی شیشه را لذت‌بخش و قوی‌ترین ماده در دنیا اعلام کرد و گفت: مصرف این ماده طی گذشت زمان عود پیدا خواهد کرد.
 
این متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه متأسفانه افراد فکر می‌کنند با استفاده یک‌بار از این ماده مشکلی پیش نمی‌آید، یادآور شد: حتی استفاده یک‌بار از شیشه باعث به خطر افتادن عمر فرد می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه مصرف شیشه بر خلاف تریاک و هروئین وابستگی جسمی ندارد، افزود: این ماده خطرناک بوده و به شدت وابستگی روانی ایجاد می‌کند. همچنین طی استفاده از آن زندگی فرد مختل شده و فرد را از خواب و خوراک می‌اندازد.
 
نوبخت با بیان اینکه حتی استشمام دود این مواد جنون‌آمیز است، گفت: درمان و از بین بردن این نوع اعتیاد بسیار دشوار است. برای درمان اعتیاد بسته به نوع مواد مصرفی، از درمان دارویی و روان‌درمانی به روش ماتریکس و همچنین از تکنیک درمان‌های اجتماع‌مدار استفاده می‌کنیم.
 
نوبخت با اشاره به اینکه در زمینه اعتیاد و عوارض و درمان آن در جامعه باید آگاهی‌بخشی صورت گیرد، افزود: البته آگاهی به تنهایی عامل پیشگیری از اعتیاد نیست. بنابراین در کنار آگاهی لازم است نگرش هم ایجاد شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم