سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۷
کد مطلب: 40283
۰

صرف حضور در جلسات روان درمانی متضمن تغییر فرد نیست

صرف حضور در جلسات روان درمانی متضمن تغییر فرد نیست
به گزارش میگنا دکترابراهیمی‌مقدم، روانشناس و استاد دانشگاه با حضور در برنامه پرونده رادیو گفت‌وگو با موضوع (نقش‌ عدم تفاهم اخلاقی و اختلافات فرهنگی درطلاق) گفت: در ابتدای زندگی معمولا دنبال شباهت‌ها هستیم، این شباهت‌ها، را با مراجعه به مشاوره می‌توان دریافت و از روی دادن ازدواج‌های غلط جلوگیری کرد. اما وقتی ازدواجی بدون درنظر گرفتن شباهت‌ها صورت می‌گیرد و در این میان فرزندانی متولد می‌شوند، جدایی بر وضعیت آنها تاثیر بدی خواهد گذاشت. البته فرزندانی که در یک خانواده پرتنش زندگی می‌کنند، تاثیرات منفی بسیار بیشتر از وضعیت فرزندانی است که جدا از پدر و مادر در یک فضای آرام‌تر زندگی می‌کنند. از طرفی اگر بخواهیم فرزندان به فضای پرریسک گذشته برگردند، تاثیرات منفی بدتری از محیط خانواده می‌گیرند. ‌اگر بخواهیم در یک زندگی که پدرومادر از هم جدا شدند، بحث برگشت را مطرح کنیم، اگر بیگدار به آب بزنیم، می‌تواند خیلی خطرناک باشد. باید به این نکته توجه داشته باشید که در این میان شاید توانمندی‌های ما کاهش پیدا کرده و حساسیت‌های‌مان افزایش پیدا کرده است.

این روانشناس ادامه داد: از طرفی شاید زمینه‌های ذهنی قبلی باعث شود، رفتاری را حتی خیلی بزرگ‌تر در نظر بگیریم. آیا این تغییر در فرد مشکل‌دار در زندگی اتفاق می‌افتد یا خیر؟ فرد باید در فرایند روان‌درمانی قرار بگیرد تا متوجه شویم که این تغییر به وجود می‌آید یا خیر.

ابراهیمی‌مقدم افزود: نکته دیگری اینکه فردی که در ازدواج رفتارهای ناشایستی انجام داده است به اینکه زشتی و بدی آن رفتارها را قبول کند یا باور داشته باشد، بسیار متفاوت است. میان قبول کردن و باور داشتن، تفاوت بسیاری وجود دارد. زیرا وقتی فرد در تنگنا قرار می‌گیرد شاید بسیاری از مسائل را قبول کند، مانند وقتی بسیاری افراد قوطی سیگار را برمی‌دارند در حالی که می‌دانند برای سلامتی آنها بسیار ضرر دارد، فرد اما این چیزها را باور ندارد.

وی افزود: اگر فرد واقعا باور داشته باشد که رفتارهایش اشکال داشته و برای برطرف کردن رفتارهای مشكلدار واقعا تلاش کند، احتمال اینکه در آن تغییر به وجود بیاید، هست. اما اینکه بگوییم چون فرد به جلسات روان درمانی می‌رود، پس لزوما تغییر می‌کند، این سخن درستی نیست. چه بسا افرادی که به اتاق عمل می‌روند و حتی زنده برنمی‌گردند. همه افرادی که عمل جراحی می‌شوند که بهبود حاصل نمی‌کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اینکه فرد بخواهد مداوا شود یک مساله است و دیگر اینکه با پزشک همکاری کند، مساله دیگر است. پس از آن توکل به خداست، زیرا در بعضی موارد آنقدر مشکلات زیاداست که شاید به راحتی برطرف نشود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی