جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۰
کد مطلب: 36837
۰
در کنگره پزشکان متخصص داخلی عنوان شد؛

توجه خاص به پزشکان هم رشته وزرای بهداشت

به گزارش مهر  دکتر ایرج خسرونیا روز سه شنبه در کنگره پزشکان متخصص داخلی ایران در مرکز همایش های رازی، اظهارداشت: سعی شده است مشکلات سالهای قبل را با همت شما عزیزان برطرف نماییم بدون شک در این کنگره هم مشکلاتی وجود خواهد داشت که با بزرگواری و راهنمایی شما برطرف خواهد شد.

وی افزود: در روزهای اخیر بسیاری از وسائل ارتباط جمعی از دیابت و بیماری های غیر واگیر مطالبی را نوشته و گفته اند. متاسفانه با پیشرفت های تکنو لوژی و علمی از مرگ و میر بیماری های واگیردار کاسته شده و بر مرگ و میر بیماری های غیر واگیر به علت تغییر رژیم غذایی، عدم تحرک، استعمال دخانیات افزوده شده است که همت همگان را جهت کمتر شدن این گونه بیماریها را می طلبد.

بروز بیماری های نوظهور و غیرواگیر

خسرونیا ادامه داد: طی چند دهه اخیر به رغم پیشرفت بسیار در امور تشخیصی و درمانی روز به روز بر تعداد بیماری های نو ظهور و غیرواگیر افزوده می شود و به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۳ برنامه اقدام جهانی تا سال ۲۰۲۰ را مشتمل بر ۹ هدف و ۲۵ شاخص برای کنترل ۴ بیماری عمده غیر واگیر مثل بیماریهای قلب و عروق، دیابت، سرطان ها و بیماری های تنفسی و همچنین کاهش خطر چهارگانه دخانیات، کمی فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و الکل در اختیار جهانیان قرار داد.

وی گفت: مسئولین کشور ما هم مانند سایر کشورها قدم های مثبتی برداشته و برای کنترل بیماری های غیر واگیر تلاش نموده اند.

خسرونیا با عنوان این مطلب که در سال ۱۳۹۲ کار تدوین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر در معاونت های بهداشت و درمان وزارت بهداشت شروع گردیده و یک کمیته ملی هم تشکیل شده است، افزود: یکی از بیماری هایی که روز به روز شیوع آن افزوده می گردد، دیابت است که طبق آمارهای منتشرشده حدود ۴۳۰ میلیون نفر درجهان مبتلا به دیابت هستند و گفته می شود در کشور ما ۵۰ درصد آنهایی که مبتلا به دیابت هستند از بیماری خود خبر ندارند و کسانی که اطلاع دارند از خطرات آن بی اطلاع هستند. آمار رسمی نشان می دهد که ۵ میلیون نفر در ایران مبتلا به دیابت هستند. اگر ۵۰ درصد کسانی را که از بیماری خود بی اطلاع هستند به این آمار اضافه کنیم حدود ۸ تا ۱۰ میلیون نفر به این بیماری گرفتارند.

وضعیت دیابت

وی گفت: در سال ۲۰۱۲ یک و نیم میلیون نفر تنها به دلیل دیابت فوت نمودند که ۸۰ درصد آنها مربوط به کشورهای با درآمد پایین یا متوسط هستند و به نظر می رسد در سال ۲۰۳۰ دیابت هفتمین دلیل مرگ و میر انسان خواهد بود. ۹۰ درصد این افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند امروزه دیابت یکی از مشکلات بهداشتی، درمانی، اجتماعی و اقتصادی جهان محسوب می شود که بدون علامت واضح شروع می شود و اکثر مبتلایان به این بیماری زمانی از بیماری خود مطلع می گردند که یا به طور تصادفی آزمایش خون داده یا با عوارض چشمی، کلیوی و قلب و عروق مبتلا می شوند.

شیوع سرطان ها

خسرونیا افزود: بیماری دیگری که باید از آن نام ببریم سرطان است که در آمریکا حدود ۱۲ میلیون نفر به آن مبتلا هستند و در ایران روز به روز افزایش می یابد. سرطان پستان و پروستات جزو رایج ترین سرطان ها در خانم ها و آقایان است ولی بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان مربوط به سرطان ریه است که خود به دنبال استعمال دخانیات، هوای آلوده، مصرف الکل، وزن بالا، رژیم غذایی غلط ایجاد می شود.

وی گفت: استعمال دخانیات یکی از معضلات اخیر جامعه ایرانی است متاسفانه بعضی از جوانان ما از سن ۱۵ سالگی  شروع به استعمال  دخانیات می نمایند سالانه در کشور ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه خرید سیگار می شود.۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان نیز صرف درمان و مرگ ناشی از دخانیات می شود.۹۰ درصد مصرف کننده سیگار کمتر از ۱۸ سالگی شروع به مصرف کرده اند . ۹۰درصد افرادی که در اثر سیگار جان خود را از دست می دهند سیگاری نیستند و از اطرافیان و اعضای فرد سیگاری هستند.

خسرونیا در همین زمینه ادامه داد: دخانیات شایع ترین عامل مرگ  قابل پیشگیری در جهان است .۳۰ درصد مرگ های ناشی از سرطان در سیگاری ها اتفاق می افتد. ۹۰ درصد سرطان های ریه، ۴۰ درصد سایر سرطان ها، ۵۰ درصد بیماری های قلبی و ۷۵ درصد بیماری های مزمن ریه در سیگاری ها بروز می کند. ۲۹ درصد دانش آموزان ۱۵-۱۳ ساله سیگار و قلیان مصرف می کنند (۳ درصد سیگار و ۲۶ درصد قلیان).

سال ۹۴ برای جامعه پزشکی خوب نبود

وی در ادامه با بیان این مطلب که سالی که گذشت سال خوبی برای جامعه پزشکی نبود، گفت: متاسفانه تعدادی از همکاران ما به خصوص در شهرستان ها بر اثر بیماری و یا تصادف فوت نمودند که تعدادی از آنها در موقع گذراندن ایام طرح و رفتن به محل خدمت تصادف کرده و فوت نمودند و همگی جوان بودند. تعداد دیگری از همکاران هم به علت مشکلاتی که خود به وجود آوردند و یا دیگران ایجاد نمودند گرفتار محاکم نظام پزشکی و دادگستری شدند، از طرف دیگر سازمان های بیمه گر هم به دلایل مختلف از پرداخت دستمزد گروه های پزشکی و پارا کلینیک خودداری نمودند و بسیاری از همکاران جوان ما را دچار مسائل مالی نمودند.

طرح تحول سلامت

خسرونیا با عنوان این مطلب که طرح تحول سلامت موجب رضایت بسیاری از مردم گردیده است، گفت: در این طرح، هزینه های بیماران کاهش پیدا کرد و درصد تخت های اشغالی هم افزایش یافت.

وی گفت: همکاران متخصص داخلی سعی نمودند تا آنجا که امکان دارد به کمک دولت و مسئولین وزارت بهداشت بشتابند و همکاری نمایند ولی مشکل کار اینجا است که یک وزارتخانه کار می خواهد طرح و برنامه می دهد و بودجه و پول دست گروه دیگری است که پیش بینی می شود اگر همکاری لازم در جهت تامین بودجه انجام نگیرد در سال ۹۵ با مشکلاتی روبه رو خواهیم شد.

خسرونیا ادامه داد: اجرای طرح تحول سلامت با افزایش تعرفه برای بعضی از گروه ها قابل تقدیر است ولی متاسفانه گروه های داخلی بهره ای از آن نبرده اند برابری k جراحی و داخلی هم نتوانست این فاصله درآمدی را کاهش دهد و در اکثر شهرستانها، سازمانهای بیمه گر هنگام قرارداد برای گروه داخلی k را تا حدود ۲۰ هزار تومان تقلیل دادند. قرار بود تعرفه بیماران سرپایی برای پزشکان متخصص داخلی، اطفال و عفونی که کاری جز معاینه بیمار ندارند و روز به روز از بیماران آنها کاسته می شود و دچار مشکلات مالی هستند کمی بیشتر از سایر گروه ها باشد با اینکه سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر آن را قبول داشتند هیئت دولت با انجام کار غیر کارشناسانه با آن مخالفت کردند و آقای وزیر در سخنرانی های اخیر خود به صراحت گفت که گروهی مخالف افزایش تعرفه رشته داخلی هستند و آب سردی را به روی متخصصین داخلی ریختند در یک بیمارستان دولتی و حتی خصوصی دریافتی یک پزشک داخلی حداکثر ۴ تا ۵ میلیون است و دریافتی بعضی از گروه ها با همان سال های تحصیل بیش از ۱۰ برابر این ارقام است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، تاکید کرد: به یاد داشته باشیم ما اعتراضی به دریافتی دیگران نداریم و اعتقاد داریم که آنها عادلانه دریافت می کنند و این گروه های داخلی، اطفال، عفونی و پزشکان عمومی هستند که مورد بی مهری قرار گرفته اند.

وی گفت: باید عرض کنم یکی از اصولی که همه گروه های پزشکی باید رعایت نمایند عدالت است اما نمی شود برای پزشکی که خود مورد بی مهری قرار گرفته است و عدالت برای او اجرا نشده است انتظار عدل داشت همه می دانند که گروه های پزشکی داخلی بدون چشم داشت مالی مشغول خدمت به هموطنان در اقصی نقاط کشور هستند و در بررسی پرونده های تخلف مالی در سامانه ۱۶۹۰ هیچ رد پایی از همکاران داخلی نمی بینیم و این نشان از اخلاق والای جامعه متخصصان داخلی و قانون مند بودن آنها است.

وضعیت متخصصان داخلی

خسرونیا ادامه داد: چندین سال است که همکاران متخصص داخلی دچار ظلم مضاعف شده اند از یک طرف تعرفه ناعادلانه آنها و از طرف دیگردر بعضی از مراکز درمانی آنها را از انجام پروسیجرهای داخلی منع می کنند و سازمان های بیمه گر از پرداخت هزینه به آنها خوددار می کنند. در پروتکل آموزشی رزیدنت داخلی که مایل است در یک رشته فعالیت کند می بایست حداقل ۶ ماه در سال آخر رزیدنتی خود را در آن بخش تخصصی مربوطه گذرانده تا بعد از فارغ التحصیلی بتواند از دانش خود به نفع بیماران و جامعه استفاده نماید.

وی گفت: متاسفم که بگویم در ۵۰ سال اخیر هر وقت وزیری یا معاون وزیری از یک تخصص انتخاب می شد تجربه نشان می دهد که آن رشته مورد توجه خاصی قرار گرفته است چه در تعیین تعرفه چه در مسائل دیگر اما برعکس رشته داخلی هر زمان که مسئول وزارتخانه از گروه های داخلی بوده است برای رشته داخلی دستورالعمل هایی صادر شده که رشته داخلی را زیر سئوال برده است.

خسرونیا در پایان افزود: در سال های قبل و در اکثر کشورهای پیشرفته بهترین پزشک و با سوادترین آنها داوطلب رشته داخلی بودند و حرف اول و آخر درمان را آنها مطرح می کردند اما در سال های اخیر داوطلب چندانی در رشته داخلی نداریم و آنهایی هم که وارد می شوند در سال سوم رزیدنتی به فکر رفتن به فوق تخصصی هستند و همین دلیل است که فعلا در تهران و مراکز شهرستان ها برای پیدا کردن یک متخصص داخلی واقعی باید در به در بگردیم و این آسیبی است که به رشته داخلی خورده است. جمع کردن بخش های جنرال داخلی در سال های گذشته این آسیب را بیشتر نمود که خوشبختانه مسئولین دانشگاه های پزشکی به این امر مهم توجه کرده و در سطح تهران بخش های جنرال مجددا راه اندازی شده است.

کنگره پزشکان متخصص داخلی ایران از ۱۴ تا ۱۷ اردیبهشت ۹۵ در مرکز همایش های رازی تهران برپاست.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟